Bizim Başka Gidecek Yerimiz Yok, Olsa Da Vatanımızı Terk Etmektense Ölmeyi Tercih Ederiz,

Şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen yemekte konuşan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, ‘Bizim başka gidecek yerimiz yok olsa da vatanımızı terk etmektense ölmeyi tercih ederiz´ dedi.

Güncel 15.07.2018 13:40:59 0
Bizim Başka Gidecek Yerimiz Yok, Olsa Da Vatanımızı Terk Etmektense Ölmeyi Tercih  Ederiz,

Maltepe´de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilerimiz için Kaymakamlık tarafından bir yemek organize edildi.  Cevahir Hotel İstanbul Asia düzenlenen yemeğe Maltepe´deki şehit aileleri,  gaziler ve yakınları katıldı. Yemekte, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, 23. Motorlu Piyade Tugay Komutan Albay Ahmet Yalçın İskender,  CHP Meclis üyesi Temel Tellioğlu, Ak Parti Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Davut Yavuz, MHP Maltepe İlçe Başkanı Mesut Kamburoğlu, kurum amirleri ve muhtarlar yer aldı.

Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemeğin ardından bir konuşma yapan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, “Bizim başka gidecek yerimiz yok, olsa da çarpışarak ölürüz gitmeyiz´ dedi.

15 Temmuz´da hain darbe girişimi ile ülkemizin karşı karşıya kaldığını belirten Kaymakam Dallı şöyle devam etti: ‘15 Temmuz´un ikinci yıl dönümü. İki yıl önce hain bir darbe girişimiyle ülkemiz karşı karşıya kalmıştı. İlçemizdeki şehit yakınları  ve gazilerimizle bir araya geldik. Şu anda eş zamanlı olarak  Türkiye´deki bütün  ilçelerde gazilerimiz ve şehit yakınları aynı burada olduğu gibi bir aradalar. Bu da sembolik olarak son derece önemli ve değerlidir diye düşünüyor, geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. 

İki yıl önce ne olmuştu? İki yıl önce bildiğiniz gibi bir darbe girişimiyle uluslararası güçler ülkemizi  bir kere daha boyun eğdirip, ülkemizin geleceğini bir  kere daha karartmaya teşebbüs ettiler. Bunu da nasıl yaptılar? Yaklaşık 40 yıl boyunca  ülkemizin içinde çeşitli kurumlarda yuvalandırıp besledikleri bir grubu o akşam öne sürerek  yapmaya çalıştılar. Ancak unuttukları bir şey vardı. O da şuydu. Bu topraklar daima göğsünde kahramanlar beslemiştir. Ve bu kahramanlar, bu yiğitler ihtiyaç olduğu anda ortaya çıkmış ve bu ülkenin geleceğini, bu ülkenin geleceğini ipotek altına alınmaktan kurtarmıştır.  15 Temmuzda da çıplak göğüsleriyle tanklara tüfeklere karşı çıkarak burada bir kere daha kahramanlıklarını  göstermiştir. Minnet ve şükranlarımızı ifade ediyorum. Aynı şekilde bu ülke için canını veren ve canını ortaya koyan şehitlerimiz, gazilerimize de bir kere daha minnet ve şükranlarımızı ifade ediyorum. Bundan sonra da benzer durumlar ortaya çıktığında inanıyorum ki bu millet aynı cesaret, aynı imanla buna karşı koyacaktır.  

Biz bunları  unutmayalım, unutturmayalım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 15 Temmuz´u aynı tazelikte yaşamaya yaşatmaya devam edeceğiz, asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Böyle bir lüksümüz yok. Bildiğiniz gibi bizim bu topraklardan  başka gidecek yerimiz yok. Suriye´den  insanlar geliyor, Afganistan´dan, başka yerlerden  geliyorlar. Son  iki yüzyıldır Kafkaslar´dan, Balkanlar´dan  her taraftan gelen insanlara bu vatan kucağını açtı, kabul etti. Onlara burada bir vatan sundu. Ancak bizim  gidecek başka bir yerimiz yok. Olsa da gitmeyi istemeyiz. Bizim karakterimizde yok, olmaz. Öyle bir durumla  karşılaştığımızda  yine aynı şekilde çarpışarak  bu topraklarda ölürüz. Bir kez daha  şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa ve sağlıklı ömür diliyorum” dedi. 

Ak Parti İstanbul Milletvekili  Osman Boyraz ise yaptığı selamlama konuşmasında, “Anılmaya, tarihe iz düşen, tarihe not düşen kahraman gazilerimiz varken, şehitlerimizin yakınları varken, benim susmam gerekir diye düşünüyorum. İyi ki varsınız.   Burada terörle mücadele de şehit olan, 15 Temmuz hain darbe girişimi  sonucu şehit ve gazi olan hem yakınları hem gazilerimiz olarak bu ülkede, bu topraklarda, bu ortamlarda bir araya gelebiliyorsak bundan emin olun ki şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir.  Bir düşünür şöyle ifade eder: Coğrafya kaderdir. Bizim coğrafyamızın da kendine özgü ait özellikleri vardır. Bu topraklarda bin yıldan beri medeniyetler kurulmuş, imparatorluklar kurulmuş, buradan çıkan imparatorluklar dünyaya adaleti dağıtmış, dünyaya merhameti dağıtmış, dünyada nerede  zulüm  varsa orada zulmü durdurmak adına mücadele  etmenin hep onurunu yaşamıştır. Bosna Hersek´in bir kentine gittiğimizde bir papaz  efendi Fatih Sultan Mehmet Han´ın orayı fethettiğinde yayınladığı bir ahidnameyi bize getirdi.  Ne diyordu  bu ahidnamede; Burada herkes inanıcına göre yaşayacak kimsenin inancından dolayı aşağılanmayacak ve ibadethanelere de kimse müdahale etmeyecek. İşte o günden bu güne o papaz efendinin söylediği  altıyüz yıla yakındır biz bu topraklarda Fatih Sultan Mehmet Han´ın ahidnamesiyle  huzur içinde dinimizi,  inancımızı yaşadık. 

Değerlerimize ait ne varsa yaşadık. Biz  böyle bir medeniyetin torunlarıyız. Böyle bir medeniyetin taşıyıcısıyız. Dolayısıyla da  dünyaya yeniden bir adalet, yeniden bir merhamet ışığı yanacaksa bu topraklardan yanacak. İşte bunu bilenlerde bu topraklarda  her zaman olduğu gibi 30, 40, 50, 100 yıl önce olduğu gibi bu topraklarda bu milletin aya kalkmasını engellemek adına kimi zaman pkk terör örgütü kimi zaman pyd kimi zaman fetö kimi zaman daiş  hiçbir zaman bitmeyen terör unsurlarıyla dışarda ki emperyal güçler ve içerideki iş birlikçileri bu toprakların insanlarına maalesef gün yüzü göstermemenin mücadelesini yaptılar. Ama biz de biliyoruz ki vatan denildiği zaman, bayrak denildiği zaman, ezan denildiği zaman, bunu bir namus bilerek nasıl savunduğumuzu 15  Temmuz akşamı bu millet tanka tüfeğe doğru gövdesini siper  ederken, ırmak olup nehir nehir çağlarken,  tüm dünya şunu gördü ki bu millete  asla diz çöktürülemez. Nereden gelirse gelsin. Hangi yöntemle gelirse gelsin, aziz milletimiz  15 Temmuzda ve ondan önce ki terörle mücadelerde, daha da geriye gidersek Çanakkale de Galiçyada nasıl destanlar yazdıysa 15 Temmuz´da ve ondan sonra ki süreçte  şunu biliyor. Neyle gelirseniz gelin, sen susacak ezanımız, ne inecek bayrağımız, ne  diz çökecek milletimiz ne de  verecek bir karış toprağımız yok diyor, bu duygularla şehitlerimiz saygıyla anıyor, gazilerimiz önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

/resimler/2018-7/16/1553381402325.jpg


TBMM'DE YENİ SANDELYE DAĞILIMI

BOĞAZDA YUNUSLARIN ŞOVU

Kadıköy’de park halindeki 2 araç alevlere teslim oldu

Omana Gömdüğü Uyuşturucuyu Alırken Yakalandı

ESKİ BOKSÖR ARKADAŞINI DÖVE DÖVE ÖLDÜRDÜ

Üsküdar’da saldırıya uğrayan motokurye 5 yerinden bıçaklandı

Kartal sahil yolunda 4 araçlı zincirleme trafik kazası: 5 yaralı

Üsküdar’da 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi

BAYRAMDA SAHİLLERE AKIN

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde bayram namazı

Maltepe Belediye Meclisi, Esin Köymen Başkanlığında İlk Kez Toplandı

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Çekmeköy’de Temel Kazısı Sırasında İstinat Duvarı Çöktü

Maltepe’de İETT Şoförünün Yolcuya Demir Sopayla Saldırdı

Yangından korktu, kalp krizinden hayatını kaybetti

Pendik’te Yediemin Otoparkında Yangın Paniği

Kartal Belediye Meclisi’nde yeni dönem başladı

Bayram namazı saatleri 2024

Maltepe’de Karşı Yönlerden Gelen 2 Otomobil Çarpıştı

Başkan Adıgüzel’den Pazar mesaisi

Ataşehir Belediye Meclisi yeni dönem toplantılarına başladı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım mazbatasını aldı

Sancaktepe’de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI ARTTI

TATİL TRAFİĞİ BAŞLADI

Maltepe Belediyesi’nde Bayramlaşma

AK PARTİ'NİN 31 MART İSTANBUL KARNESİ

MALTEPE'DE KÖYMEN DÖNEMİ BAŞLADI

Kadıköy’de kontrolden çıkan otomobil direğe çarptı: 3 yaralı

Yükleniyor

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI ARTTI

Sabiha Gökçen, Kahire Sphinx uçuşları başladı

Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

CHP'nin AYM Başvurusu, Memuru Vurdu.'2 milyon memurun maaşı 345 TL azalacak'

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

AnadoluJet'ten ucuz bilet kampanyası

THY'DEN UCUZ BİLET KAMPANYASI

TUZLA YENİ CAZİBE MERKEZİ OLDU

İŞSİZLİKTE AZALMA, İSTİHDAMDA ARTIŞ

MALTEPE’DEKİ AMATÖR KULÜPLERE 100’ER BİN TL NAKİT YARDIM

PFDK’dan, Galatasaraylı futbolcu Icardi’ye 1 maç men cezası

ŞAMPİYONA BAŞKAN ADAYINDAN DESTEK

ESİN KÖYMEN GÜLSUYU SPOR TARAFTARIYLA BİRLİKTE ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

BAŞKAN ADAYI EKŞİ’DEN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK

SPORCU GENÇLERE “KADEM ABİ “ SÖZÜ

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

BAŞIBÜYÜK STADI “BAŞIBÜYÜKLÜLERİN OLACAK”

Ümraniye’de futbol mahallelere taşındı

Okan Buruk'tan Tarihi Başarı

9. Tuzla’nın Yıldızlarına Ödül Yağmuru’nda 104 Öğrenci Ödüllendirildi

ESİN KÖYMEN, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

EKŞİ “ MALTEPE’Yİ EĞİTİM VE SAĞLIK MERKEZİ YAPACAĞIZ”

AFET ARAMA KURTARMA KULÜBÜ SERGİ

OKULLARDA EĞİTİM SÜRESİ ARTACAK MI?

İSTANBUL'DA 1428 OKUL DEPREME KARŞI RİSKLİ

İstanbul'da 100 Okul Deprem Riskinden Dolayı Boşaltıldı

Ataşehir’de okul servislerine yönelik denetim yapıldı

Üniversite Mezunlarının Yüzde 71,7'si İstihdam Edildi

Okulların Kapanacağı Tarih Belli Oldu

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

AK PARTİ'NİN 31 MART İSTANBUL KARNESİ

MALTEPE'DE KÖYMEN DÖNEMİ BAŞLADI

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ikinci kez kazandı

ESİN KÖYMEN MALTEPE’NİN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLDU

AKP standındaki korsan broşürlere suç duyurusu

Kadem Ekşi Ve Osman Bak, Gençlerle İftarda Buluştu

SALDIRIDA YARALANAN ŞAHİN’E CUMRUHBAŞKANI ERDOĞAN’IN SELAMINI İLETTİ

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: “Dişe dokunur bir hizmetleri olmadı”

EKŞİ” MALTEPE’NİN YENİ BİR DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR”

Boğaz'da sisle oluşan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi

ABD, İki Yüzlü Düşmanlığını Bir Kez Daha Tescilledi

Corona Virüsünden Sonra Hanta Virüsü Çıktı

ABD´ye Karşı Olumsuz Tavır Yüzde 64´e Yükseldi

Vizesiz Geçiş , 2018’De

Şangay’dan Maltepe’ye fuar desteği

Bu Adamın 63 İsmi Var

IŞID Türk Konsolosluğu?nu İşgal Etti

MALTEPE?DE SURİYE VE MISIRDA Kİ: KATLİAM PROTESTO EDİLDİ

TBMM'DE YENİ SANDELYE DAĞILIMI

BOĞAZDA YUNUSLARIN ŞOVU

Üsküdar’da 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi

BAYRAMDA SAHİLLERE AKIN

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde bayram namazı

Maltepe Belediye Meclisi, Esin Köymen Başkanlığında İlk Kez Toplandı

KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Çekmeköy’de Temel Kazısı Sırasında İstinat Duvarı Çöktü

Kartal Belediye Meclisi’nde yeni dönem başladı

Bayram namazı saatleri 2024

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16