23 İLİN STK´LARI BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI İLE BULUŞTU

DOĞU-BİR tarafından düzenlenen kahvaltıda 23 ilin sivil toplum kuruluş başkanları ve kanaat önderleri, Kadıköy ve Ataşehir Belediye Başkan Adayları ile buluştu.

Güncel 13.01.2019 14:46:23 0
 23 İLİN STK´LARI BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI İLE BULUŞTU

DİTAV (Diyarbakır Tanıtma ve Kültür Vakfı ) ev sahipliğinde DOĞU-BİR (Doğu Güneydoğu Sivil Toplum Kuruluşları Birlik Platformu) tarafından düzenlenen kahvaltı STK ve Belediye Başkan Adaylarını buluşturdu. Ataşehir´de bulunan DİTAV merkezinde yapılan Kahvaltıya İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Diyarbakır Eski Milletvekili Cuma İçten, AK Parti Genel Merkez  Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Hamdullah Şevli, Sancaktepe  Belediye Başkanı ve  Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, Kadıköy Belediye Başkan Adayı Özgül Özkan Yavuz, Kars Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu, DİTAV Başkanı ve  AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, DOĞU-BİR Başkanı Dr.Abdulbeşir Ceylan, Sanatçı Bedri Ayseli, 23 ilin Sivil Toplum Kuruluş Başkanı ve Kanaat önderleri katıldı.

 

 

 Kahvaltıda bir açılış konuşması yapan DİTAV Başkanı ve Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av.Aydoğan Ahıakın, Türkiye´nin her yöresinin bir olduğunu ve birlikte daha güçlü olduklarını belirterek  “İstanbul da 23 ilin STK Başkanları ve kanaat önderleri ağırlıklı olarak Ataşehir ve Kadıköy´deki  hemşerilerimiz ile bir araya getirdik. Kadıköy ve Ataşehir´deki Belediye Başkan adaylarımız  ile hemşerilerimizi bir araya getirmek ve bu zorlu süreç öncesi istişarelerde bulunmak istedik. STK´ların amacı birlik ve dayanışmayı sağlamaktır. DİTAV olarak bugüne kadar 10 binden fazla öğrencimize burs sağlayarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Türkiye´nin 7 bölgesi de bizim. Biz birlikte güçlüyüz, Her zaman hemşerilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz. Yerel hizmetlerimiz açısından önemli bir süreç var. 31 Mart seçimleri için hepinizden destek bekliyoruz” dedi

 

TEMSİLİYET SORUNU VAR

 

Kadim bir medeniyetin çocukları olan ve her biri Anadolunun değişik illerinden gelerek İstanbul´da yaşayan insanlarımızın kendilerine düşen görevi her zaman olduğu gibi yapacağını ifade eden DOĞU-BİR Başkanı Dr.Abdulbeşir Ceylan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi :

 

“Anadolu insanı feraseti ve liyakatı ile yaşadığımız her yerde birliği beraberliği kardeşliği tanzim eden bir yaşam tarzının sahibiyiz. İstanbul´da 23 ili temsilen, takriben 3 milyon 200 bin bir oy potansiyeli olan geniş bir kitleye sahibiz. Temsiliyetteki bazı sorunlarımız vardı. Bu dönem yetmez ama Evet diyebileceğimiz aday belirleme sürecinde bu taleplerimiz dikkate alındı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ferasetine çok güveniyorum. Anadolu insanı Cumhurbaşkanımıza ve bu davaya destek veriyor. Bu aday sürecinde Ataşehir ve Kadıköy´de istediğimiz adayların olduğunu düşünüyorum. İsmail Erdem beyin Sancaktepe´de yaptığı hizmetlerinden dolayı Sivas ile Doğu ve Güneydoğulu nüfusun yoğun olduğu Ataşehir´de kazanacağımıza kesin gözüyle bakıyoruz. Aynı şekilde başarıları ile isminden söz ettiren Kadıköy´ün Belediye Başkan Adayı Özgül Özkan Yavuz hanımefendi de çok başarılı olacağına inanıyoruz. Ülkemizin birlik, beraberliği ve kardeşliği için üzerimize düşen yükümlülüğü yerine getireceğiz”

 

BETON YIĞINLARI ARASINDA RUHSUZ BİR ATAŞEHİR VAR

 

Yaklaşık 10 yıldır Sancaktepe´de bir çok başarılı hizmete imza atan ve 31 Mart seçimlerinde de Ataşehir´de aday gösterilen İsmail Erdem ise, Doğu ve Güneydoğululardan büyük bir ilgi gördü. Kahvaltıda yaptığı konuşmasında temsiliyet noktasında üzerine düşeni yapacaklarını ifade eden Erdem  ”Sivil toplum kuruluşları bir çok vazifesi var. Bunların başında toplumları bütünleştirici, gönülleri okşayıcı bir yönü var. Demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan STK´lar toplumda sosyal barış ve huzurun temininde bir temel taşıdır. Ülkemiz maalesef bu konularda geride kaldık. Büyümeyi bıraktık küçük olsun benim olsun belli bir taassup içerisinde kaldık. Birleştiremedik, kucaklayamadık. Türkiye bunları aşması lazım. Eğer ülkemizde ufak tefek sorunları varsa, bizim vazifemizi eksik yapmamızdan kaynaklanan durumlardır. Onun için STK´ların varlığı demokrasinin gelişmesi ve yürümesi için mutlaka olmazsa olmaz. STK´ları güçlendirmemiz lazım. Hemşeri dernekleri ve vakıfları olarak ta geçmişten geleceğe bir köprü kuruyoruz. İstanbul da doğup büyüyen çocuklarımız Anadolu kültürü , kadim medeniyetimizin yüksek değerleri nasıl buluşturacağız. Bu konuda STK´lara büyük işler düşmektedir.  10 yıl Sancaktepe´de hizmet etmeyi Allah nasip etti. Çetin bir mücadele var. 10 yıl önce terk etiğim Ataşehir bıraktığım yerde sayıp  duruyor. Sadece Batı Ataşehirde yükselen beton binalar dışında başka bir şey yok. Ruh yok. Ruhsuz bir şehir olmuş Ataşehir. İstanbul´un en fazla betonlaşan ilçelerinden biri Ataşehir. Bizler köklerimize, medeniyet değerlerimize ne kadar sadık kalırsak, iç huzurda oradan gelir. Binalarda , şehirde çocuklarımızın gelişiminde ve karakter oluşumunda önemli bir yeri vardır. Belediyecilikte insanı merkez alacaksın, gençlere ne verebiliyoruz, gençleri kültürel zenginliğe eriştirebiliyor muyuz, buna bakılarak Belediyecilik yapılmalı. Yoksa beton binalar arasında mekanik düzen içerisinde yetişen gençler çok acımasız olur. DOĞU-BİR başkanımızın taleplerini duyduk, o noktada üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu

 

KADIKÖY ÇOK KÜLTÜRLÜ YAŞAMIN KALBİDİR

 

Bürokrasi ve diplomaside başarılı bir geçmişe sahip olan ve Kadıköy´de aday gösterilen Şehir Plancısı ve İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz  yaptığı konuşmada Kadıköy´ün tarihi misyonu ve yaşam standartlarına değinerek  “ İstanbul´un en eski yerleşim yeri Kadıköy. Tarihi yarımadadan önce Kadıköy´de yerleşim olmuş. Kadıköy´ün temsil ettiği şey  çok kültürlülük. Kadıköy´de yaşam tarzları ,,yaşam standartları farklı, coğrafi kökenleri farklı  pek çok insan, güzel oturmuş mahalle kültürü içerisinde , çok kültürlülükle birlikte yaşıyorlar. Dolayısıyla bizim yapmak  istediğimiz şey, bu göreve talip olurken, Kadıköy´ün mahalle kültürünü yaşatmak , çok kültürlülüğü güçlendirmektir. Kadıköy´de bir hizmet sorunu var. Bir yıpranmışlık var ve maalesef Kadıköy hak ettiği yerde değil. Dolayısıyla STK´ların önemli bir temsiliyeti var.  İnşallah birlikte çalışacağız. Önemli olan bu topraklara inandığımız şey uğruna ilkelerimizle hizmet edebilmektir . Şahıslar olarak bizler önemli değiliz. Önemli olan birlikteliğimiz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

 

ÇOCUKLARI TOPRAKLA BULUŞTARACAK BELEDİYELİĞE İHTİYAÇ VAR

 

Ak Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof. Dr Hamdullah Şevli ise yaptığı konuşmada, kendisinin de Van Vakfı üyesi ve yönetim kurulu üyesi olduğunu hatırlatarak, farklı bir belediyecilik anlayışına dikkat çekti. Çocukların artık toprakla buluşturulacağı belediyecilik anlayışına geçiş olması gerektiğini belirten Prof.Dr.Şevli “ Bu toplantı şu acıdan önemli. AK Partili belediyecilik anlayışıyla yönetilmeyen Ataşehir , Kadıköy ve Kars belediye Başkan adaylarımız burada. İnşallah bu seçimlerde bu 3 belediyeyi de alarak AK Partili hizmetlerle buluşturacağız.  Devleti, halka hizmet anlayışı  olarak gören AK Parti, sosyal politikalar başkanlığımız halkın refahı için hizmet vermektedir. Sosyal belediyecilik çok önemli. İnşallah yeni dönem belediyecilik anlayışında çocuklarımızı toprakla buluşturan, sosyal yaşam, ekolojik yaşam bu tur kavramları da belediyeciliğimizde görmemiz lazım. Gönül belediyeciliği önemli ancak yeni dönemde çocuklara yönelik bir belediyecilik anlayışının olması lazım. Ancak bu sadece oyun parkları olarak algılanmamalı. Tek tip yapılan oyun parklarının çocuklarımızın özgün düşünme ve yaratıcılık yönlerini baskılamaktadır. Daha doğal yaşamların oluşacağı, çocuğu toprakla , doğal ortamla buluşturacak bir anlayışın tüm belediyelerimize kazandıracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu

 

 

Önceki dönem Diyarbakır Millitvekillerinden Cuma İçten ise yaptığı selamla konuşmasında, bölge insanlarının kendilerini ifade etmekte sıkıntı yaşadığını söyledi. İnsanlarımızın kendi kültürünü anlayabilen Bürokratlara ve Belediye Başkanlarına ihtiyacı olduğuna vurgu yapan İçten “ AK Parti belediyeciliği ile  son 20 yılda Türkiye´de neler yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bir konu var ki, gittiğimiz yelerde dile getiriyoruz. Geçmişte maalesef bölgelerimiz göç ve terör sebebi ile çok acılar çekti. Çok şükür bunların hepsi geride kaldı. 1990 yılında terörden dolayı zorunlu göçler oldu. Bende o göçlerden dolayı İstanbul´a gelmiş bir kardeşinizim.  İnsanlar bir gecede tarihlerini , anılarını bırakıp büyük şehirlere geldiler. Sıfır sermaye ile geldikleri bu şehirlerde ciddi destanlar yazarak ülkemize katma değer katan kardeşlerimiz var.  Türkiye´nin her bölgesi bizim için kıymetli. Her bölgenin ciddi değeri var. Bu noktada burada olan hiçbir kardeşimizin ayrım içinde olmadığını biliyoruz.Ancak 1925´ler den buyana gelen insanlarımız kendilerini ifade etmekte zorluk çekiyor. Ancak  siyasilere ve siyasi partilere bu noktada çok ciddi görevler düşüyor. Aynı şekilde yerelde Belediye başkanlarına  çok ciddi işler düşmektedir. İnsanlarımız sorunlarını dile getirirken, aslında kendi kültürünü, kendi değerlerini anlayabilecek birine derdini anlatmak isterler. Taziyeler bizim toplumuz için çok önemli. Hastalık önem arz ediyor. Siz siyasi olarak bu insanlara dokunabiliyorsanız, emin olun sizin için canını ortaya koyabiliyor. Dolayısıyla insanımızın değer yargılarını anlayabilecek bürokrat ve yöneticilere, belediye başkanlarına ve başkan yardımcılarına ihtiyacımız var” dedi.

 /resimler/2019-1/13/1450595733040.jpg31 Mart´ta tüm Türkiye´de olduğu gibi, İstanbul´da da yeni bir başarı hikayesine şahit olunacağına inandığını belirten İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, ise  “24 Haziran seçimlerinde düzenlenen bir iftarda yine STK´larımız ile  bir araya gelmiştik. O zaman 23 ilden temsiliyet noktasında gönüller kırıktı. Bizde o programa katıldığımızda sunu söylemiştik. Bende platformun üyesiyim. Erzincanlıyım ve sizden biriyim demiştim. O günden bugüne kadar üzerimize ne düştüyse yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizlere düşen çalışmak. Bizlere sefere çıkıyoruz, zaferi de hakkım nasip edecektir. Hem Kadıköy hem de Ataşehir´i inşallah AK Belediyecilik ile tanıştıracağız. Bu bölgede sizlerin vereceği destek ile bunu gerçekleştireceğiz. Kadıköy´de inşallah bunu başaracak bir adayımız var. Kapı kapı dolaşarak , projelerimizi anlatarak bunu başaracağız.

İnşallah 1 Nisan´da el ele gönül belediyeciliği ile İstanbul´u ve tüm ilçelerini hizmetle buluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Program daha sonra karşılıklı öneri ve fikir alışverişi ile devam etti. 

 

/resimler/2019-1/13/1451235733595.jpg/resimler/2019-1/13/1451444483990.jpg/resimler/2019-1/13/1452026203054.jpg/resimler/2019-1/13/1452286203616.jpg/resimler/2019-1/13/1452524329033.jpg/resimler/2019-1/13/1453295267353.jpg/resimler/2019-1/13/1454307612174.jpg/resimler/2019-1/13/1455086362924.jpg/resimler/2019-1/13/1455277769572.jpg/resimler/2019-1/13/1455465426237.jpg


OTO GALERİCİLERDEN KADEM EKŞİ’YE TAM DESTEK

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ MALTEPE’DE ANILDI

Kadıköy'deki Diş Hekimi Cinayetinde Müebbet Kararı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım vatandaşlar ile iftar programında buluştu

Sabiha Gökçen, Kahire Sphinx uçuşları başladı

18 Mart Çanakkale Zaferi Ataşehir’de resmi törenle anıldı

MALTEPE ‘CUMHURİYET MEYDANI’NA KAVUŞTU

KÖYMEN “TOPLUMCU BİR YEREL YÖNETİM ANLAYIŞINI HAYATA GEÇİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

DEPREMDE EN RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ

Üsküdar’da vinç çarptı, demir platform yola devrildi

UZUNÇAYIR KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

MALTEPE'DE ÇÖKEN YOL MÜDAHALE BEKLİYOR

Kadıköy trafiğinde "moonwalk" dansı

EKŞİ, “KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HEMEN BAŞLATACAĞIZ”

EKŞİ, KASTAMONULULAR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İLE İFTARDA BULUŞTU

KADEM EKŞİ, KÜÇÜKYALI’DA ESNAF ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

EKŞİ “NE YAPACAĞIMIZI BİLİYORUZ, KORKMADAN YÜRÜYORUZ”

KADEM EKŞİ’DEN “TIP BAYRAMI” ZİYARETLERİ

SERVİS ŞOFÖRLERİ VE HOSTESLERDEN KADEM BAŞKAN’A TAM DESTEK

CAMİ BAHÇESİNDE PROPAGANDAYA TEPKİ

EKŞİ “AÇIK ARA ÖNDEYİZ, BÜTÜN BARAJLARI YIKTIK”

KÖYMEN “KENDİ MAHALLEMDEYİM, 45 YILDIR AYNI YERDEYİM”

Marmaray’da bir kişi raylara atlayarak intihar etti

“BAŞARMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ ŞEY EN TEMELİNDE İNSANA DOKUNMAK”

CHP ÇINAR MAHALLESİ TEMSİLCİLİĞİ’Nİ ESİN KÖYMEN AÇTI

İSLAM MEDENİYET MÜZESİ'NE 1.5 MİLYON ZİYARETÇİ

ESİN KÖYMEN, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Başkan Tombaş gençlerle gençlik projelerini konuştu

Pendik’te 5 katlı binanın çatısı alev alev yandı

PANKART SALDIRISINA ESPİRİLİ YANIT “NASIL KIYDINIZ BU YAKIŞIKLI ADAMA”

Yükleniyor

Sabiha Gökçen, Kahire Sphinx uçuşları başladı

Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

CHP'nin AYM Başvurusu, Memuru Vurdu.'2 milyon memurun maaşı 345 TL azalacak'

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

AnadoluJet'ten ucuz bilet kampanyası

THY'DEN UCUZ BİLET KAMPANYASI

TUZLA YENİ CAZİBE MERKEZİ OLDU

İŞSİZLİKTE AZALMA, İSTİHDAMDA ARTIŞ

Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen seferini yapan ilk uçak törenle karşılandı

PFDK’dan, Galatasaraylı futbolcu Icardi’ye 1 maç men cezası

ŞAMPİYONA BAŞKAN ADAYINDAN DESTEK

ESİN KÖYMEN GÜLSUYU SPOR TARAFTARIYLA BİRLİKTE ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

BAŞKAN ADAYI EKŞİ’DEN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK

SPORCU GENÇLERE “KADEM ABİ “ SÖZÜ

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

BAŞIBÜYÜK STADI “BAŞIBÜYÜKLÜLERİN OLACAK”

Ümraniye’de futbol mahallelere taşındı

Okan Buruk'tan Tarihi Başarı

U17 Kızlar Türkiye Şampiyonu Dudulluspor'a Başkandan Tebrik

ESİN KÖYMEN, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

EKŞİ “ MALTEPE’Yİ EĞİTİM VE SAĞLIK MERKEZİ YAPACAĞIZ”

AFET ARAMA KURTARMA KULÜBÜ SERGİ

OKULLARDA EĞİTİM SÜRESİ ARTACAK MI?

İSTANBUL'DA 1428 OKUL DEPREME KARŞI RİSKLİ

İstanbul'da 100 Okul Deprem Riskinden Dolayı Boşaltıldı

Ataşehir’de okul servislerine yönelik denetim yapıldı

Üniversite Mezunlarının Yüzde 71,7'si İstihdam Edildi

Okulların Kapanacağı Tarih Belli Oldu

Üsküdar'da Çocuk Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu yaşandı

OTO GALERİCİLERDEN KADEM EKŞİ’YE TAM DESTEK

EKŞİ, “KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HEMEN BAŞLATACAĞIZ”

EKŞİ, KASTAMONULULAR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İLE İFTARDA BULUŞTU

SERVİS ŞOFÖRLERİ VE HOSTESLERDEN KADEM BAŞKAN’A TAM DESTEK

CAMİ BAHÇESİNDE PROPAGANDAYA TEPKİ

EKŞİ “AÇIK ARA ÖNDEYİZ, BÜTÜN BARAJLARI YIKTIK”

KÖYMEN “KENDİ MAHALLEMDEYİM, 45 YILDIR AYNI YERDEYİM”

“BAŞARMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ ŞEY EN TEMELİNDE İNSANA DOKUNMAK”

CHP ÇINAR MAHALLESİ TEMSİLCİLİĞİ’Nİ ESİN KÖYMEN AÇTI

Başkan Tombaş gençlerle gençlik projelerini konuştu

Boğaz'da sisle oluşan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi

ABD, İki Yüzlü Düşmanlığını Bir Kez Daha Tescilledi

Corona Virüsünden Sonra Hanta Virüsü Çıktı

ABD´ye Karşı Olumsuz Tavır Yüzde 64´e Yükseldi

Vizesiz Geçiş , 2018’De

Şangay’dan Maltepe’ye fuar desteği

Bu Adamın 63 İsmi Var

IŞID Türk Konsolosluğu?nu İşgal Etti

MALTEPE?DE SURİYE VE MISIRDA Kİ: KATLİAM PROTESTO EDİLDİ

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ MALTEPE’DE ANILDI

Kadıköy'deki Diş Hekimi Cinayetinde Müebbet Kararı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım vatandaşlar ile iftar programında buluştu

18 Mart Çanakkale Zaferi Ataşehir’de resmi törenle anıldı

MALTEPE ‘CUMHURİYET MEYDANI’NA KAVUŞTU

UZUNÇAYIR KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

MALTEPE'DE ÇÖKEN YOL MÜDAHALE BEKLİYOR

Kadıköy trafiğinde "moonwalk" dansı

PANKART SALDIRISINA ESPİRİLİ YANIT “NASIL KIYDINIZ BU YAKIŞIKLI ADAMA”

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: “Otobüsleri çalıştıramayan anlayışla İstanbul idare edilmez”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13