Aslan`dan Kötü Başlangıç

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu`nda Galatasaray ile Atletico Madrid arasında oynanan maçın ilk yarısı 2-0 İspanyol ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

Spor 15.09.2015 23:44:12 0
Aslan`dan Kötü Başlangıç

 Mücadeleye baskılı başlamak isteyen Galatasaray, top kontrolünü elinde tutsa da meşin yuvarlağı ikinci bölgeye taşımakta zorlandı. Atletico Madrid orta sahasının iyi alan kapatması nedeniyle savunmadan istediği pasları çıkartamayan sarı-kırmızılılar, bu nedenle Sneijder, Podolski ve Burak gibi önemli gol ayaklarını topla buluşturamadı. Atletico Madrid`in 18 ve 25. dakikalarda Griezmann ile bulduğu gollere engel olamayan 'Cim Bom', ilk yarının son bölümünde baskı kurmak istese de rakip kalede organize bir tehlike gerçekleştiremedi ve devre arasına 2-0 geride gitti. Mücadeleye iyi savunma yaparak başlayan Atletico Madrid, rakibinin oyun kurmasına engel oldu. İlk yarı boyunca sakinliğini koruyan ve topu kanatlara açan İspanyol ekibi, sağ tarafından gelen ortalarda Griezmann`ın ayağından iki gol buldu. Topu ileri taşıyamayan ev sahibi takım karşısında maçın kontrolünü eline alan Atletico Madrid, ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

9. dakikada Vietto`nun ceza yayı gerisinden vuruşunda kaleci Muslera topu kontrol etti.
11. dakikada Carole`ın pasıyla savunma arkasına sarkan Burak, sol çaprazda dar açıya rağmen vuruşunu yaptı ancak top savunmaya çarparak kornere gitti.
14. dakikada gelişen Atletico Madrid atağında Vietto`nun ceza alanı dışından şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağa sahip oldu.
18. dakikada Atletico Madrid öne geçti. Sağ kanada atılan pasa hareketlenen Juanfran`ın yerden ortasında, ceza sahasının yarım metre içinde bekletmeden vuruşunu yapan Griezmann meşin yuvarlağa kaleci Muslera`nın solundan filelerle buluşturdu: 0-1
21. dakikada Saul Niguez`in ceza alanı dışından sert şutunda top üstten auta çıktı.
25. dakikada İspanyol temsilcisi farkı 2`ye çıkardı. Koke`nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Galatasaraylı oyuncuların uzaklaştıramadığı top yeniden Koke`ye geldi. Bu futbolcunun ortasında arka direkte Godin`in kafayla indirdiği meşin yuvarlağı altıpas içinde tamamlayan Griezmann, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti: 0-2
29. dakikada Sneijder`in sol kanatta taç çizgisine yakın mesafeden sert şutunda kaleci Oblak meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.
39. dakikada Siqueira`nın soldan ortasında, Vietto altıpas önünde uygun durumda kafa vuruşunu yaptı ancak Denayer`e çarpan top kornere çıktı.
42. dakikada Carole`ın soldan ortasında Umut penaltı noktası hizasında kafa vuruşunu yaptı ancak top auta gitti.
43. dakikada ceza alanı içi sol çaprazda topla buluştuktan sonra çizgiye inen Podolski pasını içeri çevirdi. Bu oyuncunun ortasında Umut ön direkte ayak koydu ancak top savunmaya çarparak kornere gitti. Selçuk`un sol taraftan kullandığı köşe atışında ise arka direkte Denayer kafa vuruşunu yaptı ama meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.
İlk yarı 2-0 Atletico Madrid`in üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

 

51. dakikada sağ kanattan Denayer’in yerden pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Podolski’nin topa bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

58. dakikada topla buluşan Selçuk’un uzak mesafeden vuruşu sol kale direğinin dibinden auta çıktı.

66. dakikada sol kanatan Podolski’nin ceza sahası içine ortasında ön direkte Umut’un kafa vuruşunda top az farkla auta gitti

87. dakikada Oliver Torres`ın ara pası ile ceza sahası içerisinde kaleci ile karşı karşıya kalan Griezmann`ın gelişine vuruşunu kaleci Muslera kurtardı.

STAT: Türk Telekom Arena

HAKEMLER: Szymon Marciniak xx, Pawel Sokolnicki xx, Tomasz Listkiewicz xx

GALATASARAY: Muslera xx, Sabri xx (Yasin dk. 46 xx), Semih xx, Denayer xx, Carole xx, Hakan Balta xx, Selçuk xx, Emre Çolak x (Umut dk. 32 xx), Sneijder xx, Podolski xx (Sinan dk. 71 xx), Burak xx

YEDEKLER: Cenk, Rogriguez, Koray, Olcay

TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

ATLETICO MADRID: Oblak xx, Juanfran xx, Godin xx, Gimenez xx, Siqueira xx, Tiago xx, Saul xx (Oliver Torres dk. 80 x), Koke xx, Vietto xx (Gabi dk. 62 xx), Griezmann xxx, Jackson Martinez xx (Fernando Torres dk. 60 xx)

YEDEKLER: Moya, Savic, Correa, Gamez

TEKNİK DİREKTÖR: Diego Simeone

GOLLER: Griezmann (dk. 18 ve 25) (Atletico Madrid)

SARI KARTLAR: Burak, Yasin (Galatasaray), Gabi (Atletico Madrid)

ASLAN DEVLER LİGİNE KÖTÜ BAŞLADI

Galatasaray, devler ligindeki ilk maçında sahasında karşılaştığı İspanyol ekibi Atletico Madrid’e 2-0 mağlup oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda yer alan sarı-kırmızılı ekip, grubun ilk maçında İspanyol ekibi Atletico Madrid ile karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena Stadyumu’nda oynanan maçta Griezmann’ın golleriyle sahadan 2-0 mağlup ayrılan Galatasaray, devler ligine kötü bir başlangıç yapmış oldu.

AVRUPA’DAKİ MAĞLUBİYET SAYISI 98’E YÜKSELDİ

Daha önce Avrupa kupalarında toplam 261 maça çıkan sarı-kırmızılı takım, bu maçlarda 97 galibiyet, 97 mağlubiyet elde etmişti. Galatasaray’ın Atletico Madrid’e karşı aldığı yenilgi sonucunda mağlubiyet sayısı da 98’e yükselmiş oldu.

DENAYER İLK MAÇINA ÇIKTI

Sarı-kırmızılı takımın sezon öncesi İngiliz ekibi Manchester City’den kadrosuna kattığı genç defans oyuncusu Jason Denayer, Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına çıktı. Atletico Madrid mücadelesinde ilk 11’de sahaya çıkan Denayer, 90 dakika sahada kaldı.

EMRE ÇOLAK ISLIKLANDI

Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmanın 32. dakikasında genç oyuncu Emre Çolak’ın yerine Umut Bulut’u oyuna dahil etti. Oyunda kaldığı süre boyunca top kayıpları yapan ve taraftarların tepkisini çeken Çolak, oyundan çıktığı sırada taraftarlar tarafından ıslıklandı. Genç oyuncu da bu tepkilere alkışla karşılık verdi.

GRIEZMANN DEVLER LİGİNDEKİ GOL SAYISINI 5’E ÇIKARDI

İspanyol ekibi Atletico Madrid adına 18 ve 25. dakikalarda rakip fileleri havalandıran Fransız golcü Griezmann, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki gol sayısını da 5’e çıkardı. Daha önce devler liginde 3 golü bulunan 24 yaşındaki oyucu, sarı-kırmızılı fileleri ise 2 kez havalandırmayı başardı.
Griezmann, İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) geçtiğimiz sezon çıktığı 37 karşılaşmada rakip fileleri 22 kez havalandırmıştı.

SABRİ SARIOĞLU 45 DAKİKA SAHADA KALDI

Karşılaşmanın ilk yarısında etkisiz bir futbol ortaya koyan ve taraftarların tepkisi ile karşılaşan tecrübeli oyuncu Sabri Sarıoğlu, karşılaşmanın ikinci yarısında yerini Yasin Öztekin’e bıraktı.

SİNAN GÜMÜŞ AVRUPA KUPALARINDAKİ İLK MAÇINA ÇIKTI

Galatasaray’ın genç yıldızı Sinan Gümüş, Avrupa kupalarındaki ilk maçına çıktı. Karşılaşmanın 71. dakikasında Alman futbolcu Lukas Podolski’nin yerine oyuna dahil olan genç oyuncu, 19 dakika sahada kaldı.

MAÇ SONU BÜYÜK ÜZÜNTÜ

Galatasaraylı oyuncular, hakemin son düdüğünün ardından mağlubiyetin üzüntüsü yaşarken, sarı-kırmızılı taraftarlar ise yaptıkları tezahüratlar ile takımlarına destek verdi.

Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 2. maçında 30 Eylül Çarşamba günü deplasmanda Kazakistan ekibi Astana ile karşı karşıya gelecek.

Öte yandan grubun diğer maçında Benfica, evinde karşılaştığı Astana’yı 2-0 mağlup etti.

TARAFTARLARDAN `YÖNETİM İSTİFA` TEZAHÜRATI

Galatasaraylı taraftarlar, maçın son dakikalarında sarı-kırmızılı yönetimi istifaya davet etti. Uzun süre `yönetim istifa` şeklinde tezahüratlarda bulunan taraftarlar, daha sonra alkışlarla protestolarda bulundu. 

 


DEV MAÇTAN  NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında İspanyol ekibi Atletico Madrid`i konuk eden Galatasaray`da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, savunma kurgusunda değişikliğe gitti. İngiliz ekibi Manchester City`den kiralanan Jason Denayer, ilk resmi maçında Atletico Madrid karşısına çıktı. Belçikalı oyuncu ilk 11`de savunmanın göbeğinde yer aldı. Sarı-kırmızılı takımın savunma kurgusu, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Denayer ve Carole şeklinde oluştu. Teknik direktör Hamzaoğlu, savunmanın solunda Carole`ı tercih edip, Hakan Balta`yı ön liberoda Selçuk İnan`la birlikte görevlendirdi ve İspanyol oyuncu Jose Rodriguez`i bu karşılaşmada yedek soyundurdu. Galatasaray`ın orta alanında Emre Çolak, Sneijder ve Podolski, forvette ise Burak Yılmaz yer aldı.
 
Sarı-kırmızılı taraftarların Atletico Madrid maçına olan ilgisi, lig maçlarına oranla daha yüksek olmasına karşın, tribünler dolmadı. Türk Telekom Arena tribünlerinde yaklaşık 35 bin futbolsever müsabakayı takip etti. Ayrıca, 30 kadar Atletico Madrid taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.
 

Galatasaray taraftarları, Atletico Madrid maçı öncesi Odeabank Tribünü`nde özel bir koreografi sergiledi. Son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki amacıyla hazırlanan koreografide taraftarlar, kartonlarla üst blokta kırmızı zemin üzerine beyaz olarak Türkiye yazısı, alt blokta ise Türk bayrağı oluşturdu. Ayrıca, 'Birlik ve beraberlik içinde tek Türkiye' yazılı dev bir pankart açılırken, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez tezahüratları yapıldı.
 

Galatasaray-Atletico Madrid karşılaşmasına medya mensuplarının ilgisi yüksek oldu. Karşılaşmayı, muhabir, foto muhabiri, radyo yayıncısı ve yazar olarak toplam 272 kişinin takip ettiği açıklanırken, bunun 36`sının ise yabancı olduğu aktarıldı. Karşılaşmayı İspanya`dan 28, Fransa`dan 4, Çin ve Kazakistan`dan da 2`şer basın mensubunun takip ettiği bildirildi.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi`nde mücadele ede takımların 19 yaş altı ekiplerinin karşı karşıya geldiği UEFA Gençlik Ligi`nde Atletico Madrid, Galatasaray`ı 3-1 yendi. Bahçelievler İl Özel İdare Stadı`nda gerçekleştirilen karşılaşmanın 41. dakikasında Doğan Can Davas`ın golüyle 1-0 öne geçen sarı-kırmızılı ekip, 75 ve 78. dakikalarda Nunez`in, 80. dakikada ise Ferni`nin gollerine engel olamadı.


1 Nisan Pazartesi Okullar Tatil Edildi

AKP standındaki korsan broşürlere suç duyurusu

ALİ KILIÇ İFADE VERDİ

Sultanbeyli’de Bir Ev Alev Alev Yandı

Türkiye'de Yaşlı Nüfus Artıyor

Kadem Ekşi Ve Osman Bak, Gençlerle İftarda Buluştu

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, Roman Vatandaşlar İle İftar Yemeğinde Buluştu

MALTEPE’DEKİ AMATÖR KULÜPLERE 100’ER BİN TL NAKİT YARDIM

BAKAN BAK SEVGİ YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

2 Belediye Başkanı İfadeye Çağrıldı

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, Yetim Çocuklarla İftarda Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan broşür dağıtırken saldırıya uğrayan Ramazan Şahin’e ’geçmiş olsun’ telefonu

SALDIRIDA YARALANAN ŞAHİN’E CUMRUHBAŞKANI ERDOĞAN’IN SELAMINI İLETTİ

İŞSİZLİK ORANI 2023 YILINDA YÜZDE 9,4 OLDU

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Metrobüs Arıza Yaptı, Durakta İnsan Seli Oluştu

Maltepe’de otomobil alev topuna döndü

KÖYMEN VE İMAMOĞLU FINDIKLI’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

MALTEPE’DE BROŞÜR DAĞITAN AK PARTİLİ’Yİ DARP EDEN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

9. Tuzla’nın Yıldızlarına Ödül Yağmuru’nda 104 Öğrenci Ödüllendirildi

Yeşilçam'ın ünlü ismi Bahar Öztan hayatını kaybetti!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: “Dişe dokunur bir hizmetleri olmadı”

İETT Otobüsü Yaşlı Kadına Çarptı.

EKŞİ” MALTEPE’NİN YENİ BİR DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR”

Pamuk Şekerler, Başkan Amcadan

Kadem Ekşi, Engelli Annelerinin Sıkıntılarını Dinledi

YEREL SEÇİMLER OY PUSULASI TANITILDI

Tarihi Beykoz Çayırı Restoranı ve Millet Kıraathanesi hizmete açıldı

Enflasyona Meydan Okuyan Lokanta

EKŞİ “MALTEPE’DE DOKU DEĞİŞİYOR. SİZLERLE BİRLİKTE TARİHİ BİR ZAFERE İMZA ATIYORUZ”

Yükleniyor

Sabiha Gökçen, Kahire Sphinx uçuşları başladı

Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

CHP'nin AYM Başvurusu, Memuru Vurdu.'2 milyon memurun maaşı 345 TL azalacak'

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

AnadoluJet'ten ucuz bilet kampanyası

THY'DEN UCUZ BİLET KAMPANYASI

TUZLA YENİ CAZİBE MERKEZİ OLDU

İŞSİZLİKTE AZALMA, İSTİHDAMDA ARTIŞ

Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen seferini yapan ilk uçak törenle karşılandı

MALTEPE’DEKİ AMATÖR KULÜPLERE 100’ER BİN TL NAKİT YARDIM

PFDK’dan, Galatasaraylı futbolcu Icardi’ye 1 maç men cezası

ŞAMPİYONA BAŞKAN ADAYINDAN DESTEK

ESİN KÖYMEN GÜLSUYU SPOR TARAFTARIYLA BİRLİKTE ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

BAŞKAN ADAYI EKŞİ’DEN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK

SPORCU GENÇLERE “KADEM ABİ “ SÖZÜ

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

BAŞIBÜYÜK STADI “BAŞIBÜYÜKLÜLERİN OLACAK”

Ümraniye’de futbol mahallelere taşındı

Okan Buruk'tan Tarihi Başarı

9. Tuzla’nın Yıldızlarına Ödül Yağmuru’nda 104 Öğrenci Ödüllendirildi

ESİN KÖYMEN, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

EKŞİ “ MALTEPE’Yİ EĞİTİM VE SAĞLIK MERKEZİ YAPACAĞIZ”

AFET ARAMA KURTARMA KULÜBÜ SERGİ

OKULLARDA EĞİTİM SÜRESİ ARTACAK MI?

İSTANBUL'DA 1428 OKUL DEPREME KARŞI RİSKLİ

İstanbul'da 100 Okul Deprem Riskinden Dolayı Boşaltıldı

Ataşehir’de okul servislerine yönelik denetim yapıldı

Üniversite Mezunlarının Yüzde 71,7'si İstihdam Edildi

Okulların Kapanacağı Tarih Belli Oldu

AKP standındaki korsan broşürlere suç duyurusu

Kadem Ekşi Ve Osman Bak, Gençlerle İftarda Buluştu

SALDIRIDA YARALANAN ŞAHİN’E CUMRUHBAŞKANI ERDOĞAN’IN SELAMINI İLETTİ

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: “Dişe dokunur bir hizmetleri olmadı”

EKŞİ” MALTEPE’NİN YENİ BİR DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR”

EKŞİ “MALTEPE’DE DOKU DEĞİŞİYOR. SİZLERLE BİRLİKTE TARİHİ BİR ZAFERE İMZA ATIYORUZ”

MURAT KURUM MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

“SEVGİ YÜRÜYÜŞÜ”NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI

SOKAKLARINDA BÜYÜDÜĞÜM MALTEPE İÇİN YOLA ÇIKTIM

KÖYMEN HALKÇI BELEDİYECİLİK TAAHHÜTNAMESİ’Nİ İMZALADI

Boğaz'da sisle oluşan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi

ABD, İki Yüzlü Düşmanlığını Bir Kez Daha Tescilledi

Corona Virüsünden Sonra Hanta Virüsü Çıktı

ABD´ye Karşı Olumsuz Tavır Yüzde 64´e Yükseldi

Vizesiz Geçiş , 2018’De

Şangay’dan Maltepe’ye fuar desteği

Bu Adamın 63 İsmi Var

IŞID Türk Konsolosluğu?nu İşgal Etti

MALTEPE?DE SURİYE VE MISIRDA Kİ: KATLİAM PROTESTO EDİLDİ

1 Nisan Pazartesi Okullar Tatil Edildi

ALİ KILIÇ İFADE VERDİ

Türkiye'de Yaşlı Nüfus Artıyor

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, Roman Vatandaşlar İle İftar Yemeğinde Buluştu

BAKAN BAK SEVGİ YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

İŞSİZLİK ORANI 2023 YILINDA YÜZDE 9,4 OLDU

Metrobüs Arıza Yaptı, Durakta İnsan Seli Oluştu

Yeşilçam'ın ünlü ismi Bahar Öztan hayatını kaybetti!

Pamuk Şekerler, Başkan Amcadan

Kadem Ekşi, Engelli Annelerinin Sıkıntılarını Dinledi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13