Cihat Yaycı Paşa´dan FETÖ Uyarısı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Eski Başkanı Cihat Yaycı, Fetullahçı Terör Örgütü konusunda son dakika uyarılarında bulunarak, “Kadrolarını kritik kurumlarda hala muhafaza ediyorlar ve hala FETÖ tehlikesi devam ediyor.' dedi.

Güncel 28.10.2021 12:43:04 0
Cihat Yaycı Paşa´dan FETÖ Uyarısı

Muhalefetten gelen FETÖ´ye yönelik “affedeceğiz” çıkışı örgüt militanlarını heyecanlandırdı.Cihat Yaycı  Paşa, yeniakit.com.tr´ye Türkiye´nin FETÖ ile mücadelesini değerlendirdi. 

 Türkiye´nin FETÖ ile mücadelede mutlak başarı sağlaması gerektiğini vurgulayan Cihat Yaycı Paşa, “Öncelikle FETÖ organizasyonun yapılanmasının defalarca anlattığımız gibi bir kere daha anlatarak başlamak gerekir; FETÖ uzun yıllar istihbarat örgütleri, Türk ve Türkiye düşmanı lobiler, kuruluşlar ve diasporalar tarafından ciddi şekilde desteklenmiş ve fonlanmış bir casusluk örgütüdür! Bu yapılanmanın ana gayesi küresel emperyal hedefleri olan odaklara ‘hizmet´ etmektir! Bu nedenle dünyanın her kıtasında çeşitli istihbarat örgütleri ve Türkiye düşmanı odakların yardımıyla okullar, kurumlar ve vakıflar kurarak organize olmuşlar ve ülkelerin kurumlarına militanlarını sızdırmak vasıtasıyla terör, casusluk ve onlarca kirli operasyona imza atmışlardır.” dedi.  

ÜLKENİN TÜM KURUMLARINA SIZMIŞLAR 

“FETÖ yapılanmasının ana hedefi her zaman Türkiye Cumhuriyeti olmuştur.” diyen Cihat Yaycı, şunları söyledi:

“Hizmet ettikleri emperyalist odakların ve istihbarat örgütlerinin ajandalarından şaşmayan örgüt Türkiye´nin tüm kurumlarına sızmış, sınav sorularını çalmış, kendileriyle mücadele eden vatanseverlere iftiralar atmış ve kumpaslar kurmuştur. Türkiye özelinde siyasi  askeri ve eğitim gibi alanlarda örgütlenen FETÖ, buralara binlerce militanı soruları çalarak yerleştirmiş ve kripto elemanları vasıtasıyla ülkemizin ana damarları olan yönetsel ve icra kurumlarının içine sızmıştır.” 

FETÖ RİSKİ DEVAM EDİYOR 

 

FETÖ ile mücadeleye ilişkin çalışmaların yeterli olmadığını ve FETÖ tehlikesinin devam ettiğine dikkat çeken Cihat Yaycı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz´un ardından tüm yapılanmasını kripto örgütlenme modeline göre revize eden terör örgütü FETÖ hala ciddi ve en önemli beka tehlikelerinden birisi olarak ülkemizin önünde durmaktadır. FETÖ yapılanması bir güvenlik meselesininde ötesine geçerek ülkemizin en hayati meselelerinin geleceğinde de önlem alınması ve mücadele edilmesi gereken bir tehlike olarak varlığını sürdürmektedir. FETÖ´nün yapılanma modelini, militanlaştırma süreçlerini ve on yılları aşan bir süreç içinde sınav sorularını çalması gibi etkenler düşünüldüğünde örgütün hala ülkemiz için en ciddi beka tehlikesi olduğu açık ve net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Yine bu bağlamda FETÖ ile mücadele gerek dış gerekse iç kaynaklı nedenlerden dolayı aksamalar yaşanmıs ve OHAL kaldırıldıktan sonra maalesef Emniyet´in, Milli İstihbarat Teşkilatı´nın ve Savcılıkların çalışması kapsamında; Silahlı Kuvvetler, Emniyet ve Adalet Bakanlığı dışında kayda değer bir FETÖ´cü ihracı gerçekleşmemiştir. Bakanlıklarda, Akademide, Yüksek Öğretim Kurumu kapsamında FETÖ´cülerin mevcut durumda kadrolarını muhafaza ettiklerini söylemek yanlış olmayacaktır. Devlette kadrolarını muhafaza eden bu örgüt yine aynı şekilde kısa zaman sonra tekrar devleti ele geçirebilecektir.”

 Türkiye´deki mevcut yapılanmasında kamufle olmayı başardıklarını ve tüm yetkili kurumların bu yapılanmaya karşı daha dikkatli olması gerektiğini hatırlatan Cihat Yaycı Paşa, “Uzun yıllar dünyadaki büyük istihbarat örgütlerinin tedrisatından geçmiş FETÖ yapılanması ve onun militanları hangi şekilde örgütleneceklerini, dikkat çekmeden faaliyet yürüteceklerini ve gizlenebileceklerini bilmektedir. Örneğin; FETÖ´nün Mahrem yapılanmasının birbiriyle irtibat ve iletişim ağı olarak kullandığı yöntem örgütün casusluk alanındaki profesyonelliğini kanıtlar niteliktedir. 15 Temmuz´daki durum terör örgütü FETÖ´nün bu özelleğinin ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu ortaya koymuştur. Unutulmamalıdır ki; FETÖ Militanları bulundukları her kabın şeklini alabilme kabiliyetindedirler. Retoriklerini, imajlarını ve tavırlarını bulundukları ortama, yapıya ve duruma göre hızla değiştirebilmektedirler. Örneğin; Yıllarca ülkemizde Türk insanını etkileyebilmek için dini araçsallaştıran ve sözde dindar bir hayat tarzı benimser gözüken FETÖ militanları 15 Temmuz´un ardından yurtdışına firar ettikten sonra Batılı bir imaj ve profil benimseyerek casusluk, Türkiye aleyhinde faaliyetlere devam etmişlerdir.” şeklinde konuştu. 

FETÖ İLE MÜCADELEYE DEVAM EDİLMELİ

Türkiye´de başörtülü olup da yurtdışına firar ettikten sonra başörtüsü çıkaran birçok örgüt militanının olduğunu belirten Cihat Yaycı, şunları kaydetti:

“Kiliselerle işbirlikleri yapan, sözde ekümenik iddialarına destekler sunan ve Avrupa kamuoyunda bu durumun reklamını en fazla yürütende yine FETÖ terör örgütüdür. Mukaddes dinimizin emirlerini, ayetlerini ve ahlakını bozma hedefiyle hareket eden FETÖ yapılanması, Türk insanına da kendisini sözde mütedeyyin ve dini bir yapılanma olarak propaganda etmiştir. Aksine bu örgüt 'dinler arası diyalog' gibi Vatikan merkezli fikirleri de pratiğe dökmek için seferber olmuşlardır. Bu nedenle FETÖ´nün Türk Milleti´nin ahlaki, dini, manevi ve kültürel kodlarıyla oynayarak Milletimiz üzerindeki küresel komploların uygulayacısı olduğu ciddi bir gerçekliktir. Bulunduğu her kabın şeklini alan FETÖ, ne yazık ki Mukaddes dinimizin ayetlerini ve kutsal emirlerini kendi korkunç emelleri uğruna değiştirmeye çalışmıştır bu nedenle başta Diyanet ve ilahiyat fakülteleri olmak üzere buralara uzun yıllar sızmış ve hem öğrenci hem de akademisyen bazında örgütlenme faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Ne yazık ki ülkemizin FETÖ ile etkin mücadele politikası ve faaliyetleri uzun zamandır sekteye uğramakta ve FETÖ, giderek ülkenin bekasındaki en ciddi boyuttaki tehlike olarak karşımıza çıkmaktadır.” 

“Ülkemizin içindeki belli başlı sesler ve hiç masum olmayan aksine tehlikeli siyasal söylemlerde FETÖ´nün tüm kadrolarına moral depolamaktadır.” vurgusu yapan Cihat Yaycı Paşa, şunları söyledi:

“Örneğin; FETÖ ve diğer yıkıcı, bölücü terör örgütleriyle iltisaklı olan ve ihraç edilmiş şahısları ‘KHK´lıların tamamını affedeceğiz!´ Gibi tehlikeli bir söylemle aklamaya yönelik hedefler FETÖ´ye moral verirken, kripto yapılanmaları da harekete geçirebilir. Dikkat edilirse; bir süredir başta ülkemizin egemenliğine ve içişlerine saldıran büyükelçilerin destekleri paralelinde yeni bir siyasal söylem ortaya çıktı. Öncelikle iltisak kavramını iyi anlamak gerekli! Birisinin ailesi, eşi veya yakın akrabası FETÖ ile bağlantılı ise ya da FETÖ´ye fon aktarımında bulunduysa devlet bu şahsa dair oluşacak güvenlik kaygıları nedeniyle işe almama ya da onunla çalışmama gibi bir tasarrufta bulunabilir. Şirketler ve kurumlar bile istedikleri kişilerle çalışmama ya da güvenlik kaygısıyla kişilerle ilişkilerini koparma gibi önlemleri almaları en doğal haklarıdır. ‘Biz KHK´lıları affedeceğiz´ gibi siyasi söylemler FETÖ´ye umut ve motivasyon pompalamaktadır ki görüldüğü üzere yurtdışındaki FETÖ militanları bu atmosferden hemen faydalanıp ‘Geleceğiz, kurumları tekrar alacağız!´ Gibi umut naraları atmaktadırlar. Ülkemiz son derece tehlikeli bir yapılanma ile karşı karşıyadır. Bu casusluk örgütünün hedeflerine hizmet edecek söylemlerden ve projelerden kaçınmak tüm siyasilerin Türk Milletine ve Türkiye´ye olan en hayati borçlarıdır! FETÖ´ye umut veren projelerin yanında yer almak ve siyasi söylemler geliştirmek yeni 15 Temmuzlara kapı aralamak demektir!”   

Bu siyasi dilde umut bulan militanlar korkunç hedeflerine kapı aralamak ve Türkiye´nin 2023 yılındaki hedeflerine ulaşmaması için kaos ortamı yaratmanın yollarını aradığını söyleyen Cihat Yaycı Paşa, “Türkiye´nin FETÖ Casusluk örgütüyle mücadele motivasyonunu tam kararlılıkla sürdürmelidir. Örgüt ‘KARGAŞA, KARMAŞA ve KAOS´(Üç K) ortamından istifade ile 15 Temmuz benzeri olmasa dahi, bir şekilde oluşacak ‘Üç K´ ile  devletin yönetimini yine sistematik şekilde ele geçirebilir. Bu konuda mutlaka uyanık ve tetikte olmamız gerekmektedir. FETÖ terör örgütü ‘kargaşa, karmaşa ve kaos´ yani (Üç K) ortamından istifade ile 15 Temmuz benzeri olmasa dahi, bir şekilde oluşacak ‘Üç K´ ile devletin yönetimini yine sistematik şekilde ele geçirebilir. Bu konuda mutlaka uyanık ve tetikte olmamız gerekmektedir. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Türkiye´nin başına gelmiş en büyük tehlikelerden bir tanesidir. Ve bu tehlike maalesef hala devam etmektedir. ‘KHK´lıları affedeceğiz, görevden alınanları geri iade edeceğiz…´ gibi tehlikeli söylemlerde bu tehlikenin boyutunu ve ciddiyetini gözler önüne sermektedir. Devletimiz önlemlerini arttırarak mücadele alanını her yere taşımalıdır. Örgütün kripto kadrolarının temizlenmesi ve açığa çıkarılması daha önceki mücadele tecrübeleri metodlarıyla sabittir. Milletimiz ise daha uyanık, bilinçli ve kararlı davranarak siyasilerin yanlış söylemlere düşmesini engellemelidir. Vatansever siyasilerden ve bürokratlardan beklentimiz ise FETÖ´ye karşı daha etkin bir kamu diplomasinin yürütülmesi ve mücadele noktasında hiçbir taviz verilmemesidir çünkü FETÖ tüm kadrolarıyla uyanık, hazır ve her an eyleme geçecek bir tarzda mevzilenmiştir!” şeklinde konuştu. 

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı ve TÜRK DEGS Başkanı Cihat Yaycı, sözlerini şöyle tamamladı:

“FETÖ´nün diğer terör örgütleri gibi olmadığı ve onlarla mücadele yöntemlerinin bu örgüt için geçerli ve yeterli olmayacağı artık kabul edilmelidir.  Bu örgüt devleti içten içe ele geçirmeyi ve onu parçalamayı hedefleyen, bukalemun mankurt elemanları her kılığa girerek devlete sızan ve bilgileri başka devletlere sızdıran hain bir ajanlık ve casusluk örgütüdür de. Bu nedenle özel bir FETÖ İLE MÜCADELE KURUMU kurulmalıdır. Şu da unutulmamalıdır ki sınav yolsuzlukları devlete sızan bu casuslar tespit edilmeden devlet rahata çıkamaz. Devletin en büyük beka sorunu FETÖ´dür. 2023´e sağlam ve güçlü bir Türkiye ile girilmek isteniyorsa, devlet bu hainlerden arındırılmalıdır.”

 
 

1 Nisan Pazartesi Okullar Tatil Edildi

AKP standındaki korsan broşürlere suç duyurusu

ALİ KILIÇ İFADE VERDİ

Sultanbeyli’de Bir Ev Alev Alev Yandı

Türkiye'de Yaşlı Nüfus Artıyor

Kadem Ekşi Ve Osman Bak, Gençlerle İftarda Buluştu

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, Roman Vatandaşlar İle İftar Yemeğinde Buluştu

MALTEPE’DEKİ AMATÖR KULÜPLERE 100’ER BİN TL NAKİT YARDIM

BAKAN BAK SEVGİ YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

2 Belediye Başkanı İfadeye Çağrıldı

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, Yetim Çocuklarla İftarda Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan broşür dağıtırken saldırıya uğrayan Ramazan Şahin’e ’geçmiş olsun’ telefonu

SALDIRIDA YARALANAN ŞAHİN’E CUMRUHBAŞKANI ERDOĞAN’IN SELAMINI İLETTİ

İŞSİZLİK ORANI 2023 YILINDA YÜZDE 9,4 OLDU

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Metrobüs Arıza Yaptı, Durakta İnsan Seli Oluştu

Maltepe’de otomobil alev topuna döndü

KÖYMEN VE İMAMOĞLU FINDIKLI’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

MALTEPE’DE BROŞÜR DAĞITAN AK PARTİLİ’Yİ DARP EDEN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

9. Tuzla’nın Yıldızlarına Ödül Yağmuru’nda 104 Öğrenci Ödüllendirildi

Yeşilçam'ın ünlü ismi Bahar Öztan hayatını kaybetti!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: “Dişe dokunur bir hizmetleri olmadı”

İETT Otobüsü Yaşlı Kadına Çarptı.

EKŞİ” MALTEPE’NİN YENİ BİR DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR”

Pamuk Şekerler, Başkan Amcadan

Kadem Ekşi, Engelli Annelerinin Sıkıntılarını Dinledi

YEREL SEÇİMLER OY PUSULASI TANITILDI

Tarihi Beykoz Çayırı Restoranı ve Millet Kıraathanesi hizmete açıldı

Enflasyona Meydan Okuyan Lokanta

EKŞİ “MALTEPE’DE DOKU DEĞİŞİYOR. SİZLERLE BİRLİKTE TARİHİ BİR ZAFERE İMZA ATIYORUZ”

Yükleniyor

Sabiha Gökçen, Kahire Sphinx uçuşları başladı

Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

CHP'nin AYM Başvurusu, Memuru Vurdu.'2 milyon memurun maaşı 345 TL azalacak'

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

AnadoluJet'ten ucuz bilet kampanyası

THY'DEN UCUZ BİLET KAMPANYASI

TUZLA YENİ CAZİBE MERKEZİ OLDU

İŞSİZLİKTE AZALMA, İSTİHDAMDA ARTIŞ

Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen seferini yapan ilk uçak törenle karşılandı

MALTEPE’DEKİ AMATÖR KULÜPLERE 100’ER BİN TL NAKİT YARDIM

PFDK’dan, Galatasaraylı futbolcu Icardi’ye 1 maç men cezası

ŞAMPİYONA BAŞKAN ADAYINDAN DESTEK

ESİN KÖYMEN GÜLSUYU SPOR TARAFTARIYLA BİRLİKTE ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

BAŞKAN ADAYI EKŞİ’DEN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK

SPORCU GENÇLERE “KADEM ABİ “ SÖZÜ

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

BAŞIBÜYÜK STADI “BAŞIBÜYÜKLÜLERİN OLACAK”

Ümraniye’de futbol mahallelere taşındı

Okan Buruk'tan Tarihi Başarı

9. Tuzla’nın Yıldızlarına Ödül Yağmuru’nda 104 Öğrenci Ödüllendirildi

ESİN KÖYMEN, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

EKŞİ “ MALTEPE’Yİ EĞİTİM VE SAĞLIK MERKEZİ YAPACAĞIZ”

AFET ARAMA KURTARMA KULÜBÜ SERGİ

OKULLARDA EĞİTİM SÜRESİ ARTACAK MI?

İSTANBUL'DA 1428 OKUL DEPREME KARŞI RİSKLİ

İstanbul'da 100 Okul Deprem Riskinden Dolayı Boşaltıldı

Ataşehir’de okul servislerine yönelik denetim yapıldı

Üniversite Mezunlarının Yüzde 71,7'si İstihdam Edildi

Okulların Kapanacağı Tarih Belli Oldu

AKP standındaki korsan broşürlere suç duyurusu

Kadem Ekşi Ve Osman Bak, Gençlerle İftarda Buluştu

SALDIRIDA YARALANAN ŞAHİN’E CUMRUHBAŞKANI ERDOĞAN’IN SELAMINI İLETTİ

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: “Dişe dokunur bir hizmetleri olmadı”

EKŞİ” MALTEPE’NİN YENİ BİR DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR”

EKŞİ “MALTEPE’DE DOKU DEĞİŞİYOR. SİZLERLE BİRLİKTE TARİHİ BİR ZAFERE İMZA ATIYORUZ”

MURAT KURUM MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

“SEVGİ YÜRÜYÜŞÜ”NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI

SOKAKLARINDA BÜYÜDÜĞÜM MALTEPE İÇİN YOLA ÇIKTIM

KÖYMEN HALKÇI BELEDİYECİLİK TAAHHÜTNAMESİ’Nİ İMZALADI

Boğaz'da sisle oluşan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi

ABD, İki Yüzlü Düşmanlığını Bir Kez Daha Tescilledi

Corona Virüsünden Sonra Hanta Virüsü Çıktı

ABD´ye Karşı Olumsuz Tavır Yüzde 64´e Yükseldi

Vizesiz Geçiş , 2018’De

Şangay’dan Maltepe’ye fuar desteği

Bu Adamın 63 İsmi Var

IŞID Türk Konsolosluğu?nu İşgal Etti

MALTEPE?DE SURİYE VE MISIRDA Kİ: KATLİAM PROTESTO EDİLDİ

1 Nisan Pazartesi Okullar Tatil Edildi

ALİ KILIÇ İFADE VERDİ

Türkiye'de Yaşlı Nüfus Artıyor

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, Roman Vatandaşlar İle İftar Yemeğinde Buluştu

BAKAN BAK SEVGİ YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

İŞSİZLİK ORANI 2023 YILINDA YÜZDE 9,4 OLDU

Metrobüs Arıza Yaptı, Durakta İnsan Seli Oluştu

Yeşilçam'ın ünlü ismi Bahar Öztan hayatını kaybetti!

Pamuk Şekerler, Başkan Amcadan

Kadem Ekşi, Engelli Annelerinin Sıkıntılarını Dinledi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13