Havuzlardaki Tehlikelere Dikkat!
Yaz aylarında çocukları pek çok hastalıktan korumak şart. Özellikle de sıcak hava, havuz, böcek sokmaları ve gıdalar hastalıklara yol açabiliyor. Güneş yanıkları, güneş çarpması, burun kanamaları, ishaller, böcek sokmaları, isilik, havuz-deniz kirliliğine bağlı enfeksiyonlar; yaz aylarında çocuklarda en sık görülen hastalıklar arasında sayılabilir
Kötü Beslenme Alışkanlıkları Reflü Sebebi
Mide reflüsü olarak bilinen gastro-özefageal reflü hastalığı, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması ile oluşur. Mide içeriği, belirgin derecede asittir. Aynı zamanda, mide içeriğinde hemen her zaman safra ve pankreas sıvıları da bulunur. Alkali özellikli olan safra ve pankreas sıvıları da mide asidi gibi yemek borusunun tahrişine neden olabilir. Reflü hastalığı, asitli veya safralı mide içeriğinin yemek borusuna gelmesi ve uzun süre temas etmesiyle yemek borusunun kendini asitten veya safralı mide içeriğinden koruyamaması nedeniyle oluşur
Hamilelikte Tadınız, Tuzunuz Kaçmasın
Hamilelik sürecinde annenin doğru beslenmesi, bebeğin sağlığını yakından ilgilendiriyor. Bu dönemde yaygın olarak görülen aşırı tuz ve şeker kullanımı, hem anneye hem de bebeğe zarar verebiliyor. Memorial Hizmet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü´nden Op. Dr. Hüseyin Mutlu, hamilelik döneminde tuz ve şeker tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Tuvalette Uzun Kalmak Hemeroide Davetiye Çıkarıyor
Dışkıda kan görülmesi hemoroid ve anal fissürün belirtisi olabilirken kalın bağırsak tümörü veya iltihabi gibi önemli hastalıkların da göstergesi olabilir. Medical Park Fatih Hastanesi Genel Cerrahı Yrd. Doç. Dr. Önder Karabay, toplumda utanma, sıkılma nedeniyle şikayetlerin dile getirilmediği bu hastalıkların erken teşhisinin çok önemli olduğunu kaydederken, tuvalette uzun zaman geçirmenin hastalığın en önemli nedenlerinden biri olduğunu dile getirdi.
Gribe Karşı En Etkili Çözüm
Havaların iyice soğumasıyla birlikte grip vakalarında da patlama oldu. Gripten korunmanın en etkili yolunun grip aşısı olduğunu Uzm. Dr. Aylin İzat Liceoğlu “ Ortalama iki haftada bağışıklığın başladığı düşünülürse şimdi dahi aşılama yapılabilir. Grip aşısı, toplum sağlığı açısından da büyük önem taşır. Ayrıca öpüşmeyip tokalaşmak, hastadan bir metre uzakta durmak, kullanılan mendili çöpe atmak, sık sık elleri yıkamak, bol su içip gereksiz yere ilaç almamak da griple mücadelede küçük ama etkili yöntemler.
Güneş Çarpmasına Karşı, Bol Su İçin
ıcak yaz günlerinde hemen hemen herkesin karşılaştığı sorunların başında güneş çarpması geliyor. Sıklıkla yaşanan ve halsizlik, bulantı, baş ağrısı gibi belirtilerle kendini gösteren güneş çarpmasına karşı, Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy uyarıyor: Vücut ağırlığınızın yüzde 20´sinden fazla sıvı kaybı hayati tehlike oluşturur. Su içmek için susamayı veya terlemeyi beklemeyin.
Parkinson Hastalığında Cerrahi Tedaviden Önce İlaç Tedavisi Denenmeli
Parkinson hastalığı, dopamin salınımı ile ilgili özelleşmiş bazı sinir hücrelerinin kaybı veya azalması ile seyreden kronik ve genellikle ilerleyici bir hastalık olduğunu söyleyen Memorial Ankara Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü´nden Prof. Dr. Hakan Oruçkaptan, Parkinson hastalığında cerrahi yöntemlerden önce ilaç tedavisi denenmesi gerektiğini söyledi,
GENİTAL ESTETİKTE AYAKTA TEDAVİ DÖNEMİ
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Evrim Aksoy; estetik girişimlerin, genellikle dış görünümün onarılması amacı ile yapılsa da, görüntüden ziyade fonksiyonel ve psikolojik mağduriyetin giderilmesi adına da yapıldığını ve günümüzde genital estetik alanına olan ilginin de büyük bir artış gösterdiğini söyledi. Özellikle vajinanın elastikiyetini kaybetmesine bağlı olarak, cinsel ilişkiden zevk alamama problemlerinin de genital estetik ile ortadan kaldırılabildiğini belirtti.