İstanbul Ulaşım Yatırımlarında Şaha Kalkıyor

2019 yılında tüm ulaşım unsurları ile entegre 400 kilometreden fazla raylı sistem hedefi doğrultusunda Haliç Tüp Geçiş Tüneli, Boğaz Yaya Geçişi, Kabataş Transfer Merkezi ve 6 yeni metro hattı için yapım aşaması başlıyor.

Güncel 11.07.2016 19:02:56 0
İstanbul Ulaşım Yatırımlarında Şaha Kalkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Kadir Topbaş´ın 'ustalık eserim' diye nitelendirdiği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi hayata geçiriliyor.Yer tesliminden sonra 700 günde tamamlanması planlanan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli yapım işinin ihale süreci Temmuz ayı içinde başlatılıyor. Proje ile 1836 yıllında inşa edilen Unkapanı Köprüsü´nün de kaldırılması planlanıyor. Unkapanı karayolu tünel geçiş projesi ile tarihi yarımada Unkapanı üzerinden Şişhane, Kasımpaşa, Karaköy güzergâhına bağlanarak kara ulaşımı tamamen su altında kurulacak bir tünel köprü ile sağlanacak. 

Deniz tabanına çakılan kazıklar üzerine kurulacak olan sualtı köprüsü deniz seviyesinin 8,5 metre altına inşa edilecek. Mevcut köprünün engellemiş olduğu su akıntısı, ulaşımın suyun altına alınmasıyla tekrar sağlanarak Haliç´in temizlenmesine önemli ölçüde katkı sağlayacak. Üç şerit geliş, üç şerit gidiş olmak üzere köprü toplam 900 metre uzunluğunda olacak 

Proje ile birlikte Haliç kıyısındaki tarihi yapıların ön plana çıkarılması öncelikli hedef olacak ve Haliç kenarları yeniden tanzim edilerek yeni rekreasyon ve yeşil alanlar kazandırılacak. Proje yapım sürecinde çevreye ve gündelik yaşama olumsuz etkiler en aza indirgenecek. Köprü çıkış noktaları belirli mesafelerde kapalı tutulurken çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları yapılacak. Karaköy çıkışında bulunan Perşembe Pazarı bölgesi yeniden düzenlemeye tabi tutulacak. Tarihi doku korunarak parklar, oyun ve spor alanları, yürüyüş yolları, etkinlik alanları yer alacak ve bölge sosyal yaşama açılacak.

TARİH YENİDEN CANLANIYOR

Mimar Sinan´ın inşa ettiği Haliç´in incilerinden Sokullu Mehmet Paşa Camii ve çevresi yeniden düzenlemeye tabi olacak. Ayrıca camii çevresinden bulunan Saliha Sultan Çeşmesi ve çevresi düzenlenip canlandırılacak. Altyapı çalışmaları devam eden Alibeyköy - Eminönü tramvay hattı projesi çevre düzenlemesi tamamlandığında Haliç´te sosyal yaşam daha da keyifli olacak.

Unkapanı karayolu tünel geçiş projesi tamamlandığında mevcut köprü kaldırılarak yaya ulaşımı Karaköy´den Kasımpaşa´ya oradan da Hasköy´e kadar deklerle sağlanacak. Yer yer yüzer iskeleler olacak. Yüzer iskeleler gemi ulaşımına uygun halde açılır kapanır biçimde inşa edilerek tersaneye deniz ulaşımı devam edecek.

6 YENİ METRO HATTI GELİYOR

Yatırımların büyük bir bölümünü ulaşıma ayıran İBB metro çalışmalarına hız verdi. İstanbul´a 12 yılda 98 milyar liralık yatırım yapan İBB´nin 2016 yılında da 16,3 milyar liralık yatırım bütçesi bulunuyor. İBB, Temmuz ve Ağustos´ta 6 metro hattına ilişkin ihale yapacak. Kirazlı-Halkalı metrosu inşaat ve elektromekanik işleri, otopark ve depo alanı inşası ihalesi Ağustos ayında düzenlenecek. 9,7 kilometre uzunluğa sahip olacak olan metro hattında 9 istasyon bulunacak. Küçükçekmece, Bahçelievler ve Bağcılar ilçelerinden geçecek hatla trafik yoğunluğunun da azalması öngörülüyor. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İşin süresi, yer tesliminden itibaren bin 20 gün olarak belirlendi.Başakşehir-Kayaşehir metro hattı da Ağustos´ta ihaleye çıkıyor. 6 kilometre hat üzerinde 4 istasyondan oluşan Başakşehir-Kayaşehir metro hattının sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak başlaması ve 900 günde tamamlanması hedefleniyor.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu ile Sarıgazi (Hastane)-Taşdelen-Yenidoğan Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri yapım işi yine Ağustos´ta ihaleye çıkıyor. 17,8 kilometrelik hatta 14 istasyon bulunacak, Üsküdar´dan Sultanbeyli´ye kesintisiz ulaşım sağlanacak.

ESENYURT´A METRO GELİYOR

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrosuna ilişkin ihale Ağustos´ta gerçekleştirilecek. Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki hatta, 11 istasyon bulunacak. İşin yapım süresi ise yer tesliminden itibaren bin 20 takvim günü olarak belirlendi.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattına ilişkin ihalenin de detayları belli oldu. İstanbul´un Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerini etkileyecek olan hattın ihalesi Ağustos´ta yapılacak. 18,5 kilometre hat üzerinde 11 istasyondan oluşan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının iş süresi, yer tesliminden itibaren bin 80 gün olarak açıklandı. Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattına ilişkin ihale Ağustos´ta gerçekleştirilecek. Yaklaşık 12 kilometrelik hatta 8 istasyon olacak. Bu ihalede iş süresi bin 20 gün olarak belirlendi.

EN BÜYÜK TRANSFER MERKEZİ : KABATAŞ

“Kabataş Meydan Düzenlemesi Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı” 28 Temmuz´da başlıyor. Kabataş Meydanı´nda raylı sistem, deniz ve karayolu ulaşımı bütünleşiyor. Proje çerçevesinde; 83 bin metrekarelik bir alanda yayalaştırılmış yeni bir meydan düzenlemesi yapılıyor. Vapur, deniz otobüsü ve motor iskeleleri yenileniyor. Dolmabahçe-Fındıklı arasındaki trafiği yeraltına alınıyor. Meydan altında müze, sergi salonları ve otopark inşa ediliyor.

DENİZ ULAŞIMI BAŞKA İSKELELERDEN SAĞLANACAK

Kabataş Transfer Merkezi inşaatı tüm anıt eserler ve ağaçlar korunarak, Arkeoloji müzesi denetiminde gerçekleştirilecek. İstanbul ulaşımının düğümünü çözecek en önemli projelerden biri olan Kabataş Transfer Merkezi´nin geniş kapsamlı inşaat çalışması nedeniyle, 28 Temmuz 2016 Perşembe gününden itibaren Kabataş´taki vapur, motor ve deniz otobüsü iskeleleri bir süre başka iskelelerden hizmet verecek.Kabataş İskelesi´nden yapılan seferler 28 Temmuz 2016 itibariyle aşağıdaki iskelelerden gerçekleştirilecek:

ŞEHİR HATLARI: Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar ve uğramalı Boğaz seferleri Beşiktaş ile Eminönü (Katip Çelebi) İskelesi´nden,

İDO: Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar seferleri Beşiktaş ve Yenikapı İskelesi´nden,

DENTUR: Kabataş-Üsküdar seferleri Karaköy İskelesi´nden,

BUDO: Kabataş-Bursa seferleri Karaköy Eski İDO İskelesi´nden sağlanacak.

ÜSKÜDAR-KABATAŞ YAYA TÜNELİ DE ENTEGRE OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş´ın “Ustalık döneminin en önemli eserlerinden biri” olarak açıkladığı Üsküdar ile Kabataş´ı denizin altından bağlayacak yaya tüneli projesi de yeni meydanda diğer ulaşım sistemlerine entegre olacak.

RAYLI SİSTEMLER KABATAŞ´TA ENTEGRE OLUYOR

Öte yandan; Kabataş´tan başlayan Beşiktaş, Mecidiyeköy, Kağıthane ve Alibeyköy üzerinden Mahmutbey´e oradan da İkitelli, Bahçeşehir, Esenyurt´a kadar uzanacak metro hatları Kabataş´ta entegre olacak.

Mahmutbey Metrosu Kabataş´tan Karaköy ve Unkapanı Köprüsü´ne kadar uzatılacak.Proje ihalesi yapılan 18 kilometrelik Beykoz-Üsküdar Metrosu Üsküdar´da Marmaray ile Kabataş´a entegre olacak. Proje ihalesi yapılan 18,4 kilometrelik Sarıyer-Beşiktaş Metrosu Kabataş´a uzanacak. Darüşşafaka-Yenikapı Hattı´nın Taksim-Kabataş Füniküleri ile Kabataş´a entegrasyonu da devam edecek. İstanbullular; yayalaştırılmış yeni Kabataş Meydanı sayesinde İstanbul´un her noktasına raylı sistem ve deniz ulaşımıyla hızlı ve konforlu bir şekilde seyahat edebilecek.

YAPIMI DEVAM EDEN RAYLI SİSTEMLER:

Kartal-Kaynarca hattı: 5 km

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe hattı: 20 km

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Kağıthane-Mahmutbey Hattı: 25 km

Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Hattı: 13 km

Dudullu-Bostancı Hattı 15 km

Bakırköy İDO -Bağcılar 9 km

Sabiha Gökçen Havalimanı-Kaynarca Hattı: 8 km

Halkalı-Gebze Marmaray hattı: 64 km


1 Nisan Pazartesi Okullar Tatil Edildi

AKP standındaki korsan broşürlere suç duyurusu

ALİ KILIÇ İFADE VERDİ

Sultanbeyli’de Bir Ev Alev Alev Yandı

Türkiye'de Yaşlı Nüfus Artıyor

Kadem Ekşi Ve Osman Bak, Gençlerle İftarda Buluştu

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, Roman Vatandaşlar İle İftar Yemeğinde Buluştu

MALTEPE’DEKİ AMATÖR KULÜPLERE 100’ER BİN TL NAKİT YARDIM

BAKAN BAK SEVGİ YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

2 Belediye Başkanı İfadeye Çağrıldı

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, Yetim Çocuklarla İftarda Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan broşür dağıtırken saldırıya uğrayan Ramazan Şahin’e ’geçmiş olsun’ telefonu

SALDIRIDA YARALANAN ŞAHİN’E CUMRUHBAŞKANI ERDOĞAN’IN SELAMINI İLETTİ

İŞSİZLİK ORANI 2023 YILINDA YÜZDE 9,4 OLDU

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Metrobüs Arıza Yaptı, Durakta İnsan Seli Oluştu

Maltepe’de otomobil alev topuna döndü

KÖYMEN VE İMAMOĞLU FINDIKLI’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

MALTEPE’DE BROŞÜR DAĞITAN AK PARTİLİ’Yİ DARP EDEN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

9. Tuzla’nın Yıldızlarına Ödül Yağmuru’nda 104 Öğrenci Ödüllendirildi

Yeşilçam'ın ünlü ismi Bahar Öztan hayatını kaybetti!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: “Dişe dokunur bir hizmetleri olmadı”

İETT Otobüsü Yaşlı Kadına Çarptı.

EKŞİ” MALTEPE’NİN YENİ BİR DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR”

Pamuk Şekerler, Başkan Amcadan

Kadem Ekşi, Engelli Annelerinin Sıkıntılarını Dinledi

YEREL SEÇİMLER OY PUSULASI TANITILDI

Tarihi Beykoz Çayırı Restoranı ve Millet Kıraathanesi hizmete açıldı

Enflasyona Meydan Okuyan Lokanta

EKŞİ “MALTEPE’DE DOKU DEĞİŞİYOR. SİZLERLE BİRLİKTE TARİHİ BİR ZAFERE İMZA ATIYORUZ”

Yükleniyor

Sabiha Gökçen, Kahire Sphinx uçuşları başladı

Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

CHP'nin AYM Başvurusu, Memuru Vurdu.'2 milyon memurun maaşı 345 TL azalacak'

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

AnadoluJet'ten ucuz bilet kampanyası

THY'DEN UCUZ BİLET KAMPANYASI

TUZLA YENİ CAZİBE MERKEZİ OLDU

İŞSİZLİKTE AZALMA, İSTİHDAMDA ARTIŞ

Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen seferini yapan ilk uçak törenle karşılandı

MALTEPE’DEKİ AMATÖR KULÜPLERE 100’ER BİN TL NAKİT YARDIM

PFDK’dan, Galatasaraylı futbolcu Icardi’ye 1 maç men cezası

ŞAMPİYONA BAŞKAN ADAYINDAN DESTEK

ESİN KÖYMEN GÜLSUYU SPOR TARAFTARIYLA BİRLİKTE ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

BAŞKAN ADAYI EKŞİ’DEN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK

SPORCU GENÇLERE “KADEM ABİ “ SÖZÜ

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

BAŞIBÜYÜK STADI “BAŞIBÜYÜKLÜLERİN OLACAK”

Ümraniye’de futbol mahallelere taşındı

Okan Buruk'tan Tarihi Başarı

9. Tuzla’nın Yıldızlarına Ödül Yağmuru’nda 104 Öğrenci Ödüllendirildi

ESİN KÖYMEN, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

EKŞİ “ MALTEPE’Yİ EĞİTİM VE SAĞLIK MERKEZİ YAPACAĞIZ”

AFET ARAMA KURTARMA KULÜBÜ SERGİ

OKULLARDA EĞİTİM SÜRESİ ARTACAK MI?

İSTANBUL'DA 1428 OKUL DEPREME KARŞI RİSKLİ

İstanbul'da 100 Okul Deprem Riskinden Dolayı Boşaltıldı

Ataşehir’de okul servislerine yönelik denetim yapıldı

Üniversite Mezunlarının Yüzde 71,7'si İstihdam Edildi

Okulların Kapanacağı Tarih Belli Oldu

AKP standındaki korsan broşürlere suç duyurusu

Kadem Ekşi Ve Osman Bak, Gençlerle İftarda Buluştu

SALDIRIDA YARALANAN ŞAHİN’E CUMRUHBAŞKANI ERDOĞAN’IN SELAMINI İLETTİ

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: “Dişe dokunur bir hizmetleri olmadı”

EKŞİ” MALTEPE’NİN YENİ BİR DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR”

EKŞİ “MALTEPE’DE DOKU DEĞİŞİYOR. SİZLERLE BİRLİKTE TARİHİ BİR ZAFERE İMZA ATIYORUZ”

MURAT KURUM MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

“SEVGİ YÜRÜYÜŞÜ”NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI

SOKAKLARINDA BÜYÜDÜĞÜM MALTEPE İÇİN YOLA ÇIKTIM

KÖYMEN HALKÇI BELEDİYECİLİK TAAHHÜTNAMESİ’Nİ İMZALADI

Boğaz'da sisle oluşan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi

ABD, İki Yüzlü Düşmanlığını Bir Kez Daha Tescilledi

Corona Virüsünden Sonra Hanta Virüsü Çıktı

ABD´ye Karşı Olumsuz Tavır Yüzde 64´e Yükseldi

Vizesiz Geçiş , 2018’De

Şangay’dan Maltepe’ye fuar desteği

Bu Adamın 63 İsmi Var

IŞID Türk Konsolosluğu?nu İşgal Etti

MALTEPE?DE SURİYE VE MISIRDA Kİ: KATLİAM PROTESTO EDİLDİ

1 Nisan Pazartesi Okullar Tatil Edildi

ALİ KILIÇ İFADE VERDİ

Türkiye'de Yaşlı Nüfus Artıyor

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, Roman Vatandaşlar İle İftar Yemeğinde Buluştu

BAKAN BAK SEVGİ YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

İŞSİZLİK ORANI 2023 YILINDA YÜZDE 9,4 OLDU

Metrobüs Arıza Yaptı, Durakta İnsan Seli Oluştu

Yeşilçam'ın ünlü ismi Bahar Öztan hayatını kaybetti!

Pamuk Şekerler, Başkan Amcadan

Kadem Ekşi, Engelli Annelerinin Sıkıntılarını Dinledi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13