KADIKÖY´DE EĞİTİM DEĞERLENDİRMESİ

Eğitim ve öğretime yarı yıl tatili sebebi ile ara verilirken, Eğitim Platformu Başkanı Ahmet Şanlıer başkanlığında düzenlenen Koordinasyon toplantısında, Kadıköy´ün eğitimi ve yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Eğitim 19.01.2019 02:26:19 0
KADIKÖY´DE EĞİTİM DEĞERLENDİRMESİ

Kadıköy Eğitim Koordinasyon toplantısı,  Eğitim Platformu başkanı Ahmet Şanlıer başkanlığında yapıldı.  Hasanpaşa İmam Hatip Ortakulu´nda yapılan ve okul Müdürü  İbrahim Şanlıer´in  Kur-an´ı Kerim tilaveti ile başlayan Koordinasyon toplantısına, Kaymakam Mustafa Özaslan,  Kadıköy İmam Hatip Platformu Başkanı  Ahmet Şanlıer, Ak Parti Kadıköy ilce Başkanı  Aydoğan Ahıakın,  Kadıköy Belediye başkan adayı Özgül Özkan Yavuz, İlce Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan  , İlce Gençlik Spor Müdürü Tarkan Mencül, Kadıköy İlçe Müftüsü Mahmut Çakır, İl Platformu Genel Sekreteri  Fatih Kılıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri,  Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları, Okul Aile Birliği Başkanları katıldı. Koordinasyon toplantısının açılışında bir konuşma yapan Eğitim Platformu Başkanı Ahmet Şanlıer , İBB ve diğer kurumlarda devam eden projeler hakkında bilgi vererek şunları söyledi

 “Eğitim ve öğretim yarı yıl tatiline giriyoruz. Öncelikle başarılarınızdan ve emeklerinizden dolayı tüm öğretmelerimize, idarecilerimize teşekkür ediyoruz.  İyi çalıştık bunun karşılığını aldık anlamında söylemiyorum. Ancak  2018 yılının başarılı ödülleri arasında Kadıköy olarak 6 ödül birden aldık. Bende ödülü aldığım vakit sayın Bakanımıza bu ödülü tüm arkadaşlarım adına alıyorum dedim.  Kadıköy´de iyi bir ekip var. Bu yüzden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir önceki koordinasyon toplantısında alınan kararlar şunlardır.

 1. Okullarda devam eden (İBB ve kurumlar) projelerin takip edilmesi

2. Seçmeli derslerin özendirilmesi, öğrencilerin not kaygısının giderilmesi.  Okul idaresi, Okul Aile Birliği ve STK´ ların birlikte çalışarak 3. 5. ve 9. Sınıflara kayıt tercih oranının daha yukarıya çekilmesine yönelik çalışmaların yapılması  

4. İHO Okullarımızda yürütülen yoğun sosyal faaliyetlerin akademik başarıda kullanılmasının sağlanması.

5. Medya ve sosyal araçları kullanarak milli manevi duyguları güçlendirici yayınlar yapması

6. Okul idaresi ve Okul Aile Birliği  tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilerin desteklenmesi ayrıca okul içi okul dışı gezi etkinlik ve projelerin desteklenmesi.

7. Yurt ihtiyaçlarının giderilmesi ”

8. İHO koordinasyon üyesi STK´ lar ile eğitimcilerin eğitilmesine yönelik çalışmalara eğitimcilerin katılımının kolaylaştırılması.

9. STK´ lar ve gençliğe yönelik Kadıköy´de fiziki alan kazandırmak (çalışmalarımız devam ediyor)

10. Okul Üniversite ortak proje geliştirilmesinin sağlanması

 

 HER OKULA BİR TASARIM ATÖLYESİ

 Koordinasyon İcra Toplantısında konuşan Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özaslan ise  yürütülen çalışmaları  takip ettikleri ve takdirle karşıladığını belirterek “ Daha önce başlattığımız “Her Okula Bir Laboratuvar” projesinin başarıyla tamamlanmaması memnuniyet verici. Yeni projemiz ise  “Her Okula Bir Tasarım Atölyesi” başlığıyla açıklıyoruz. Bu anlamda yapılması gereken ne varsa her türlü desteği vermeye hazırız. Ayrıca Eğitim Koordinasyonunun okullardaki fiziki ihtiyaçların desteklenmesi yanı sıra birçok proje ile eğitime de destek vermesi gerçekten memnuniyet vericidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

 İl Eğitim Koordinasyonu Genel Sekreteri Fatih Kılıç, İstanbul´da 39 ilçede bu toplantıların devam ettiğini ifade ederek “ En başarılı Koordinasyonun Kadıköy ilçesinde yürütülmesinden dolayı “2018 En İyiler” ödüllerinin 5´i Kadıköy´e verildi.  Toplantıya katılım sağlayan ve düzenli olarak destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bizde desteklerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı  Av. Aydoğan Ahıkanı göreve geldikleri günden bu yana Koordinasyonun çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve  Kadıköy Eğitim Platformunun çalışmalarının başarılarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kadıköy´de eğitim çıtasını daha da yukarılara taşımak için herkese görev düştüğünü belirten İlçe Başkanı Ahıakın şunları söyledi :

EVİMİZE BAKAR GİBİ OKULLARA SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM

“Geçmişte maalesef her fırsatta bu okulları kapatmak veya yüksek öğrenim hakkını engellemek için kat sayı gibi bir çok engel konulmaya çalışıldı. Anayasal hakları ihlal ederek bir zülüm yaptılar.  Ancak günümüzde İmam Hatipler hem ülkemiz hem de tüm İslam ülkelerinde emsal olan bir sürece girdi. Tabii burada nitelik ve başarı çok önemli. Ben niteliğe baktığımızda hem Kadıköy´de hem de İstanbul´da İmam Hatiplerimizin başarı çıtası yüksek. Ama daha da yukarılara taşımak lazım. Bu bizim büyük bir sorumluluğumuz. Bu konuda hepimize büyük iş düşüyor. Bu okulların ihtiyaçlarını evimizin ihtiyacı gibi görüp bunların giderilmesinde öncelik vermemiz lazım. Bu okulların FETÖ ve benzeri kontrolsüz yapıların eline geçmemesi elimizden geleni yapmamız lazım. Bu benim şahsi görüşümdür. Bu okulları birer ekmek teknesi olarak gören varsa bunları dışlamamız lazım. Başarı ve niteliği en üst düzeye çıkarmamız lazım. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızda çok hassas. Özellikle formasyonu uygun olmayan arkadaşları bu okullarda görevlendirmemek lazım. Evimize , işimize nasıl sahip çıkıyorsak, buralara da herkesin sahip çıkması lazım. Eğitim Platformu başkanı Ahmet Şanlıer bey ile birlikte çalışıyoruz.  İmam Hatip Okulları gönüllülük ilkelerine dayalı maddiyattan uzak sevgi ve gönüllülükle yapılan bir hizmettir. Kadıköyde bunu en güzel şekilde sergilemektedir”

 DİĞER İLÇELER TEKNOLOJİ BİZ İSE HALEN KALDIRIMLARI KONUŞUYORUZ

Kendisinin de çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında görev aldığını dile getiren

Kadıköy Belediye Başkan adayı Özgül Özkan Yavuz , STK´ların  çalışmalarının önemine  vurgu yaptı. Kadıköy´de bu çalışmaların çok daha gelişmiş olduğuna tüm ilçe yönetimi ile aylık koordinasyon toplantıları ile başarılı bir ekip oluştuğuna şahit olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Yavuz “ Devlet kurumlarının tek başına çalışması yetmiyor. Haliyle STK´ların bu anlamda desteği çok önemli. Her toplantıda bir  STK‘nın  görsel bir sunum yapması ve yapılan çalışmalar ve alınan sonuçlar yapılan işin kalitesinin bir göstergesidir. Bu kadar çok teknoloji ve inovasyon ile uğraşılması ve yapılan sunumlar gerçekten çok önemli  ve burada çocuklara muhteşem imkanlar sağladığınızı gösteriyor. TÜGVA´nın az önceki sunumda da yapılan hizmetler gerçekten takdire layık. Kadıköy´ün her yönüyle kalkındırılması ve ileri taşınması lazım. Kalkınma Ajansı Genel Sekteri olarak ilçelerimize çocuklar için o kadar çok güzel projeler ve çok güzel destekler sağladık. Ama Kadıköy Belediyesi´nden çocuklarımız için bir şeyler yapalım diye hiçbir talep gelmedi maalesef. Bir çok ilçe teknoloji ve inovasyon konuşurken, biz Kadıköy´de halen kaldırımları konuşuyor olmamız gerçekten üzüntü verici. Tüm bunlar için Belediye Başkan adaylığına talip oldum ” şeklinde konuştu

 Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü  Sadık Aslan ise konuşmasında ilçe Milli Eğitim Müdürü olarak Koordinasyon ve STK ile birlikte çalışmanın Kadıköy´de eğitim camiasına hizmeti yükselttiğine değinirken Marmara Üniversitesi ile yapılan iş birliği ile geliştirilen Türkiye´ de bir ilk olan “Okul -Üniversite” ortak projelerini sundular. Aynı zamanda Ensar Vakfı´nın Ne-be Nas programına her türlü desteği vereceklerini belirtti. Okullardaki fiziki ihtiyaçların yüzde 90 tamamlandığına dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Aslan  desteklerinden dolayı Eğitim Platformuna da teşekkür etti.   

 Kadıköy İlçe Müftüsü Mahmut Çakır konuşmalarında okul öncesi 4-6 yaş gurubu 3 sınıf açtıklarını kısa zaman içerisinde sınıf sayısının 5 e çıkartılması ile alakalı çalışmalarının sürdüğünü  ve her okula bir mescit projesinin devam ettiğini söyledi.   

 Kadıköy TÜGVA başkanı Zakir Şahin ise tüm okullarda proje ve faaliyetlerinin devam ettiğini,  yarıyıl tatilinde de hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. Ayrıca Koordinasyon icra da alınan karar gereği TÜGVA´nın 2018 yılı faaliyetlerini slayt şeklinde sunumu yapıldı

  Kadıköy Ensar Vakfı Başkan Yardımcısı  Osman Çakır ile Koordinasyonda yaptığı konuşmada  okullarda yemek ihtiyaçlarını karşıladıklarını, Okul Aile Birlikleri vasıtası ile ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize burs desteklerinin devam ettiğini ifade ederek, ortaokulları a yönelik olarak “Ne-be Nas yarışma programı (Kur´an´ı Anlamaya Doğru Bilgi Yarışması) düzenlediklerini ve  Koordinasyonla beraber Kadıköy´de tüm okul ve STK´lar arasında bir sevgi çemberi oluştuğunu bunun artarak devam etmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. 

 Koordinasyon toplantısında daha sonra Okul müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanları  2018-2019 yılı birinci döneminde yapmış oldukları çalışmalar hakkında  ve talepleri konusunda bilgiler verdiler.   

Toplantı sonunda Kadıköy TÜGVA başkanı Zakir Şahin ve Eğitim gönüllüsü  Nusret Toplar´a  eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi  takdim edildi.

 

/resimler/2019-1/21/1250242762359.jpg

 

/resimler/2019-1/21/1251444326423.jpg/resimler/2019-1/21/1252081983163.jpg

 

 

 

/resimler/2019-1/21/1252595577846.jpg

 

/resimler/2019-1/21/1254473548696.jpg

 

/resimler/2019-1/21/1258269178017.jpg/resimler/2019-1/21/1258487303451.jpg


OTO GALERİCİLERDEN KADEM EKŞİ’YE TAM DESTEK

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ MALTEPE’DE ANILDI

Kadıköy'deki Diş Hekimi Cinayetinde Müebbet Kararı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım vatandaşlar ile iftar programında buluştu

Sabiha Gökçen, Kahire Sphinx uçuşları başladı

18 Mart Çanakkale Zaferi Ataşehir’de resmi törenle anıldı

MALTEPE ‘CUMHURİYET MEYDANI’NA KAVUŞTU

KÖYMEN “TOPLUMCU BİR YEREL YÖNETİM ANLAYIŞINI HAYATA GEÇİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

DEPREMDE EN RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ

Üsküdar’da vinç çarptı, demir platform yola devrildi

UZUNÇAYIR KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

MALTEPE'DE ÇÖKEN YOL MÜDAHALE BEKLİYOR

Kadıköy trafiğinde "moonwalk" dansı

EKŞİ, “KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HEMEN BAŞLATACAĞIZ”

EKŞİ, KASTAMONULULAR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İLE İFTARDA BULUŞTU

KADEM EKŞİ, KÜÇÜKYALI’DA ESNAF ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

EKŞİ “NE YAPACAĞIMIZI BİLİYORUZ, KORKMADAN YÜRÜYORUZ”

KADEM EKŞİ’DEN “TIP BAYRAMI” ZİYARETLERİ

SERVİS ŞOFÖRLERİ VE HOSTESLERDEN KADEM BAŞKAN’A TAM DESTEK

CAMİ BAHÇESİNDE PROPAGANDAYA TEPKİ

EKŞİ “AÇIK ARA ÖNDEYİZ, BÜTÜN BARAJLARI YIKTIK”

KÖYMEN “KENDİ MAHALLEMDEYİM, 45 YILDIR AYNI YERDEYİM”

Marmaray’da bir kişi raylara atlayarak intihar etti

“BAŞARMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ ŞEY EN TEMELİNDE İNSANA DOKUNMAK”

CHP ÇINAR MAHALLESİ TEMSİLCİLİĞİ’Nİ ESİN KÖYMEN AÇTI

İSLAM MEDENİYET MÜZESİ'NE 1.5 MİLYON ZİYARETÇİ

ESİN KÖYMEN, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Başkan Tombaş gençlerle gençlik projelerini konuştu

Pendik’te 5 katlı binanın çatısı alev alev yandı

PANKART SALDIRISINA ESPİRİLİ YANIT “NASIL KIYDINIZ BU YAKIŞIKLI ADAMA”

Yükleniyor

Sabiha Gökçen, Kahire Sphinx uçuşları başladı

Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

CHP'nin AYM Başvurusu, Memuru Vurdu.'2 milyon memurun maaşı 345 TL azalacak'

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

AnadoluJet'ten ucuz bilet kampanyası

THY'DEN UCUZ BİLET KAMPANYASI

TUZLA YENİ CAZİBE MERKEZİ OLDU

İŞSİZLİKTE AZALMA, İSTİHDAMDA ARTIŞ

Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen seferini yapan ilk uçak törenle karşılandı

PFDK’dan, Galatasaraylı futbolcu Icardi’ye 1 maç men cezası

ŞAMPİYONA BAŞKAN ADAYINDAN DESTEK

ESİN KÖYMEN GÜLSUYU SPOR TARAFTARIYLA BİRLİKTE ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

BAŞKAN ADAYI EKŞİ’DEN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK

SPORCU GENÇLERE “KADEM ABİ “ SÖZÜ

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

BAŞIBÜYÜK STADI “BAŞIBÜYÜKLÜLERİN OLACAK”

Ümraniye’de futbol mahallelere taşındı

Okan Buruk'tan Tarihi Başarı

U17 Kızlar Türkiye Şampiyonu Dudulluspor'a Başkandan Tebrik

ESİN KÖYMEN, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

EKŞİ “ MALTEPE’Yİ EĞİTİM VE SAĞLIK MERKEZİ YAPACAĞIZ”

AFET ARAMA KURTARMA KULÜBÜ SERGİ

OKULLARDA EĞİTİM SÜRESİ ARTACAK MI?

İSTANBUL'DA 1428 OKUL DEPREME KARŞI RİSKLİ

İstanbul'da 100 Okul Deprem Riskinden Dolayı Boşaltıldı

Ataşehir’de okul servislerine yönelik denetim yapıldı

Üniversite Mezunlarının Yüzde 71,7'si İstihdam Edildi

Okulların Kapanacağı Tarih Belli Oldu

Üsküdar'da Çocuk Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu yaşandı

OTO GALERİCİLERDEN KADEM EKŞİ’YE TAM DESTEK

EKŞİ, “KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HEMEN BAŞLATACAĞIZ”

EKŞİ, KASTAMONULULAR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İLE İFTARDA BULUŞTU

SERVİS ŞOFÖRLERİ VE HOSTESLERDEN KADEM BAŞKAN’A TAM DESTEK

CAMİ BAHÇESİNDE PROPAGANDAYA TEPKİ

EKŞİ “AÇIK ARA ÖNDEYİZ, BÜTÜN BARAJLARI YIKTIK”

KÖYMEN “KENDİ MAHALLEMDEYİM, 45 YILDIR AYNI YERDEYİM”

“BAŞARMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ ŞEY EN TEMELİNDE İNSANA DOKUNMAK”

CHP ÇINAR MAHALLESİ TEMSİLCİLİĞİ’Nİ ESİN KÖYMEN AÇTI

Başkan Tombaş gençlerle gençlik projelerini konuştu

Boğaz'da sisle oluşan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi

ABD, İki Yüzlü Düşmanlığını Bir Kez Daha Tescilledi

Corona Virüsünden Sonra Hanta Virüsü Çıktı

ABD´ye Karşı Olumsuz Tavır Yüzde 64´e Yükseldi

Vizesiz Geçiş , 2018’De

Şangay’dan Maltepe’ye fuar desteği

Bu Adamın 63 İsmi Var

IŞID Türk Konsolosluğu?nu İşgal Etti

MALTEPE?DE SURİYE VE MISIRDA Kİ: KATLİAM PROTESTO EDİLDİ

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ MALTEPE’DE ANILDI

Kadıköy'deki Diş Hekimi Cinayetinde Müebbet Kararı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım vatandaşlar ile iftar programında buluştu

18 Mart Çanakkale Zaferi Ataşehir’de resmi törenle anıldı

MALTEPE ‘CUMHURİYET MEYDANI’NA KAVUŞTU

UZUNÇAYIR KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

MALTEPE'DE ÇÖKEN YOL MÜDAHALE BEKLİYOR

Kadıköy trafiğinde "moonwalk" dansı

PANKART SALDIRISINA ESPİRİLİ YANIT “NASIL KIYDINIZ BU YAKIŞIKLI ADAMA”

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: “Otobüsleri çalıştıramayan anlayışla İstanbul idare edilmez”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13