Yenikapı´da Tarihi Miting

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dövizde son günlerde yaşanan dalgalanma ile ilgili finans sektörüne uyarılarda bulunarak, 'Kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp ‘döviz yükselecek´ gibi provokatif eylemlerin içine giriyorsanız bunun

Siyaset 24.03.2019 22:00:59 0
Yenikapı´da Tarihi Miting

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı´da düzenlenen Cumhur İttifakının Büyük İstanbul Mitingi´nde kürsüye çıktı. Mitinge katılan kalabalıkla birlikte Kayahan´ın “Bir Aşk Hikayesi” şarkısını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından kalabalığa hitap etti.

“1 milyon 600 bin tek yürek oldu”

15 Temmuz´dan sonra Yenikapı´da düzenlenen mitingi hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yenikapı ruhu İstanbul´u fethedip bize emanet eden ruhun devamıdır. Bugün sayın Bahçeli ile AK Parti ve MHP´ye gönül veren kardeşlerimle işte bu İstanbul için bir kez daha Yenikapı´dayız. Şu anda aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin tek yürek oldu” ifadelerini kullandı.

 

“Bu şehri kıyamete kadar bir İslam şehri, bir Türk şehri olarak korumaya devam edeceğiz”

Türkiye´yi hedef alan herkesin Cumhur İttifakına saldırdığını belirten Erdoğan, “Ne yaparlar yapsınlar boş. Biz milletimizle birlikte bir çağın kapanıp bir çağın açıldığı bu şehri kıyamete kadar bir İslam şehri, bir Türk şehri olarak korumaya devam edeceğiz .Bu şehir Fatih Sultan Mehmet´in emanetidir, Yavuz Sultan Selim´in gözbebeğidir, Sultan Abdülhamid´in namusudur, Gazi Mustafa Kemal´in son nefesidir, şehit Başbakan Adnan Menderes´in hayalidir, merhum Turgut Özal´ın rüyasıdır, Necmettin Erbakan hocamızın duasıdır” diye konuştu.

“Bu şehirlere sıradan birileri olmaz ama Bay Kemal´in böyle bir yönetim kabiliyeti yok”

İstanbul için 1994 yılından bu yana aşkla hizmet ettiğini söyleyen Erdoğan, o günden bu güne yapılan yatırımları anlatan videoyu barkovizyon aracılığıyla mitinge katılanlara izlettirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını eleştiren Erdoğan, “İstanbul´a aday gösterdiği kişi bir ilçenin belediye başkanı. Bizim şu anda belediye bakan adayımız yıllarca ülkemizde Ulaştırma Bakanlığı yapmış, İDO genel Müdürlüğü yapmış, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapmış. İstanbul gibi bir şehre rastgele bir isim olamazı, o yüzden Binali Yıldırım kardeşimizi aday gösterdik. CHP Ankara´ya da kenar köşe belediye başkanını aday gösterdi. 2 kez kaybetti.

Bizim adayımız Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan, bakanlık yapmış olan, yerel yönetimlerden sorumlu olan Genel Başkan Yardımcım Mehmet Özhaseki kardeşimizi aday gösterdik. CHP İzmir´e de kenar köşe belediye başkanını getirdi belediye bakan adayı yaptı. Haklarında spekülasyonlar çok ileri. Terör örgütü ile el ele, iç içe. Geçmişi itibariyle kirli. Biz de İzmir´de Denizli´de iki dönem belediye başkanlığı yapmış, daha sonra ekonomi bakanımız olmuş Nihat Zeybekçi beyi getirdik. Bu şehirlere sıradan birileri olmaz ama Bay Kemal´in böyle bir yönetim kabiliyeti yok. İnanın 5 koyun verin kaybedip gelir” şeklinde konuştu.

“AKM yapımı sürüyor, 29 Ekim´de Fazıl Say konseri olacak”

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nu eleştiren Erdoğan, “Senin adayın Ekrem İmamoğlu diyor ki ‘AK Partili belediyelerde kültür merkezleri yok´. Gel gez gör de nerelerde ne var öğren. Kaldı ki sen aday tanıtımını Haliç Kongre Merkezi´nde yaptın. Orası 3 bin kişilik. İstanbul´da Harbiye Kongre Merkezi de bu CHP zihniyeti yaptırmak istemedi. İsteseniz de istemeseniz de yapacağız dedik. Yerin altında 3 bin 300 kişilik kongre merkezi yaptırdık. Yanında da Muhsin Ertuğrul´u büyüttük. ‘Yapmazlar dediler, buraya cami yaparlar´ dediler. Bunların işi gücü iftira. Çalışırsan olur, düşünürsen olur.

Bu mesele aşk meselesi. Dertli olacaksın. Arayan Mevla´sını da bulur belasını da. Biz Mevla´mızı bulduk. Temelini attık nasip olursa Atatürk Kültür Merkezi´ni de kısa zamanda bitireceğiz. Ama sizlerin yaptığı gibi bir AKM değil. Bizim opera binamız olacak. Daha büyük, her yönü ile muhteşem şu anda hızla inşaat devam ediyor. Herhalde bitirdikten sonra orada bir konserimize gelirsin. Çağırırız nankörlüğümüz yok. Ankara´dakine gelemiyor. Külliye içerisine muhteşem bir opera binamız var. İnşallah 29 Ekim´de Fazıl Say´ın orada konseri olacak. Bizim derdimiz sen hangi zihniyettesin değil” ifadelerini kullandı.

“Şehrin iki yakasında sebze meyve, kuru gıda ve su ürünleri halleri kuracağız”

İstanbul´a önümüzdeki dönemde yapılacak projeleri anlatan Erdoğan, “Yaklaşık 6 Katrilyon maliyeti olan Tuzla biyoteknoloji vadisini kuruyoruz. Burada antikordan aşıya, lensten kemoterapi ilacına kadar pek çok katma değerli ürün üretilecek. 20 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. Bayrampaşa´da üniversitelerin araştırma merkezlerinin kullanabilecekleri, şirketlerin ve girişimcilerin çalışabilecekleri 1.5 katrilyon maliyeti olan teknoloji merkezi kuruyoruz. Bu merkezi 6 bin 500 kişinin çalışacağı alan haline gelecek. Pendik´te 3.5 katrilyon maliyetle teknoloji geliştirme merkezi kuruyoruz. Girişimcilerimizin altyapı sorunların çözerek tüm imkanlarını arge faaliyetlerine ayırmalarını temin edeceğiz. Şehrin iki yakasında birer tane sebze meyve, kuru gıda ve su ürünleri halleri kuracağız. Üreticilerin doğrudan perakendecilerle buluşmasıyla gıda fiyatlarının ve bundan kaynaklanan enflasyonu düşüreceğimiz inanıyorum. Bu halleri 600 trilyonluk yatırımla hayata geçireceğiz. Eyüpsultan Göktürk´te tarımsal teknoloji geliştirme merkezi kuracağız. Burada akademi, sertifikasyon merkezi, atölyeler ve mahalle tarlaları yer alacak.

Silivri´de jeotermal ve sağlık kampüsünü hayata geçireceğiz. Hipertermal sınıfında yüksek verimli sıcak kaynaklarının olduğu bölgede termal ve günü birlik tesis yatırımları yapacağız. Böylece sağlık turizminde İstanbul değerine değer katacak. Turizmde Yenikapı Kruvaziyer Limanı ve Galataport Kruvaziyer limanı İstanbul gelirlerini arttıracak projelerimizden. Tarihi yarımadada restorasyon seferberliği başlatacağız. Atatürk Havalimanı millet bahçesi olacak. Buradaki 11 milyon metrekarelik millet bahçesi içinde dev bir fuar ve kongre merkezi oluşturuyoruz. Pendik´te de fuar ve kongre merkezini hayata geçireceğiz. Hedefimiz Avrupa´nın 50 milyon ziyaretçiye sahip fuar pazarında yüzde 10 pay alarak İstanbul´a 5 milyon ilave ziyaretçi getirmektir. İstanbul´a dev bir film platosu kuracağız. Film setleri, dekorlar, görsel sanatlar müzesi, sinemaları ile sektörün tüm ihtiyaçları karşılayacak. Hedef 500 milyon dolar film ihracatına ulaşacak bir plato kurmak” dedi.

“Sarayburnu´nda yolu yerin altına alarak Gülhane parkı ile denizi birleştireceğiz”

İstanbul´un daha yeşil bir şehir haline getirmek için atılacak adımları anlatan Erdoğan, şunları söyledi:
“İstanbul kuzeyinde yer alan ormanları şehrin içine almak için 20 koridor planladık. Vadi tabanlarında gerçekleştirilecek yeşil koridorlar bisiklet ve yaya akslarını içinde barındırmanın yanında afet anlarında toplanma mekanı olacak. 37 milyon metrekare yeşil alan kazandırıyoruz. İstanbul´da 25 yeni kent meydanı yapacağız. Avrupa yakasında 7, Asya´da 11 olmak üzere toplam 18 alanda seyir terasları oluşturacağız. Denize kıyışı olan 27 ilçemizde 170 kilometrelik kıyı şeridi kesintisiz düzenleyerek İstanbul halkının hizmetine sunacağız. 22 yeni müze, 18 kültür merkezi kuracağız.

Sarayburnu´nda yolu yerin altına alarak şehrimize Gülhane parkı ile denizi birleştireceğiz. Artık orada yol Gülhane parkı ile Sarayburnu´nu bölmeyecek. Sahile kadar gelenlerin inme şansı olacak. Şehrimize yeşillikler içinde yeni bir meydan kazandıracağız. Sirkeci - Yedikule arasında sanat hattı oluşturacağız. Bu bölge kültür sanat tasarım etkinliklerine ev sahipliği yapacak. 300 mahalleye 955 kreş açacağız. Metro hatlarımızda kullanılan bin 50 metro aracını yeri üretimden temin edeceğiz. 6 yeni lojistik merkez sayesinde ağır vasıtaların şehir merkezine girmesini engelleyeceğiz. Bugün Londra´da normal araçlar bile belli saatler dışında şehir merkezine giremez. Belli bedeli var. O bedeli ödeyen ancak girebiliyor. Anadolu yakasına 1, Avrupa yakasına 2 olmak üzere kuracağımız otogarlarla şehirler arası otobüslerin merkeze girmeden ulaşım hizmeti vermesini sağlayacağız. İstanbul´un 241 noktasında kavşakları yeniden planlıyoruz. Tali yoldan ana yola girişlerde akıllı kavşak sistemine geçeceğiz. Bisiklet yollarını hizmete açacağız. Akıllı bisikletlerin bulunduğu mevcut 140 durakta bin 500 olan bisiklet sayısı 5 yıl içinde 10 bin bisiklete çıkaracağız.”

“Adalarda 274 adet elektrikli faytonu devreye alarak bu konuda kötü görüntüleri çözeceğiz”

Adalarda tartışılan fayton sorununa da değinen Erdoğan, “Adalarda 274 adet elektrikli faytonu devreye alarak bu konuda kötü görüntüleri çözeceğiz. Adalara sesleniyorum. Gelin yıllar yılı orada sizi yönetenler beli. Ne yaptılar. Adalara ne yaptıysak biz yaptık. Denizin altında doğalgazı biz getirdik. Ulaşımı biz hallettik. Bu hafta sonu oraya gideceğim. Adalar halkı ile buluşacağım. Bunlar anlamaz. Bunların size vereceği bir şey yok”

“Seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğim”

Konuşmasının sonunda dövizde son günlerde yaşanan artışı hatırlatarak finans sektörüne uyarılarda bulunan Erdoğan, “Dövizi Türkiye´deki iş birlikçileri ile beraber tırmandırmaya çalışıyorlar. Bugün onlara sesleniyorum. Ey finans sektörü içinde olanlar. Kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp ‘döviz yükselecek´ gibi provokatif eylemlerin içine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içine girenlere sesleniyorum. Hepinizin kimliğini biliyoruz. Hepinizin neler yaptığınızı biliyoruz. Şu anda BDDK bazı adımlar attı. Seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğim. Bu milleti sömüremeyeceksiniz. Bu milleti aldatamayacaksınız. Onun için de sakın ha bunların ipiyle kuyuya inilmez. Biz paramıza sahip çıkacağız. Bizim paramız Türk lirası. Bu faturayı da bunlara ödeteceğiz. Bütün çalışmalar hazine ve maliye bakanlığımız tarafından yürütülüyor. Faturayı ödeyecekler. Bu milleti sindiremeyecekler. Bu ülkenin pusulasını bunlar saptıramayacak” ifadelerini kullandı.  

 

 

/resimler/2019-3/24/2203471317597.jpg/resimler/2019-3/24/2204146318031.jpg


OTO GALERİCİLERDEN KADEM EKŞİ’YE TAM DESTEK

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ MALTEPE’DE ANILDI

Kadıköy'deki Diş Hekimi Cinayetinde Müebbet Kararı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım vatandaşlar ile iftar programında buluştu

Sabiha Gökçen, Kahire Sphinx uçuşları başladı

18 Mart Çanakkale Zaferi Ataşehir’de resmi törenle anıldı

MALTEPE ‘CUMHURİYET MEYDANI’NA KAVUŞTU

KÖYMEN “TOPLUMCU BİR YEREL YÖNETİM ANLAYIŞINI HAYATA GEÇİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

DEPREMDE EN RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ

Üsküdar’da vinç çarptı, demir platform yola devrildi

UZUNÇAYIR KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

MALTEPE'DE ÇÖKEN YOL MÜDAHALE BEKLİYOR

Kadıköy trafiğinde "moonwalk" dansı

EKŞİ, “KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HEMEN BAŞLATACAĞIZ”

EKŞİ, KASTAMONULULAR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İLE İFTARDA BULUŞTU

KADEM EKŞİ, KÜÇÜKYALI’DA ESNAF ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

EKŞİ “NE YAPACAĞIMIZI BİLİYORUZ, KORKMADAN YÜRÜYORUZ”

KADEM EKŞİ’DEN “TIP BAYRAMI” ZİYARETLERİ

SERVİS ŞOFÖRLERİ VE HOSTESLERDEN KADEM BAŞKAN’A TAM DESTEK

CAMİ BAHÇESİNDE PROPAGANDAYA TEPKİ

EKŞİ “AÇIK ARA ÖNDEYİZ, BÜTÜN BARAJLARI YIKTIK”

KÖYMEN “KENDİ MAHALLEMDEYİM, 45 YILDIR AYNI YERDEYİM”

Marmaray’da bir kişi raylara atlayarak intihar etti

“BAŞARMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ ŞEY EN TEMELİNDE İNSANA DOKUNMAK”

CHP ÇINAR MAHALLESİ TEMSİLCİLİĞİ’Nİ ESİN KÖYMEN AÇTI

İSLAM MEDENİYET MÜZESİ'NE 1.5 MİLYON ZİYARETÇİ

ESİN KÖYMEN, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Başkan Tombaş gençlerle gençlik projelerini konuştu

Pendik’te 5 katlı binanın çatısı alev alev yandı

PANKART SALDIRISINA ESPİRİLİ YANIT “NASIL KIYDINIZ BU YAKIŞIKLI ADAMA”

Yükleniyor

Sabiha Gökçen, Kahire Sphinx uçuşları başladı

Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

CHP'nin AYM Başvurusu, Memuru Vurdu.'2 milyon memurun maaşı 345 TL azalacak'

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

AnadoluJet'ten ucuz bilet kampanyası

THY'DEN UCUZ BİLET KAMPANYASI

TUZLA YENİ CAZİBE MERKEZİ OLDU

İŞSİZLİKTE AZALMA, İSTİHDAMDA ARTIŞ

Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen seferini yapan ilk uçak törenle karşılandı

PFDK’dan, Galatasaraylı futbolcu Icardi’ye 1 maç men cezası

ŞAMPİYONA BAŞKAN ADAYINDAN DESTEK

ESİN KÖYMEN GÜLSUYU SPOR TARAFTARIYLA BİRLİKTE ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

BAŞKAN ADAYI EKŞİ’DEN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK

SPORCU GENÇLERE “KADEM ABİ “ SÖZÜ

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

BAŞIBÜYÜK STADI “BAŞIBÜYÜKLÜLERİN OLACAK”

Ümraniye’de futbol mahallelere taşındı

Okan Buruk'tan Tarihi Başarı

U17 Kızlar Türkiye Şampiyonu Dudulluspor'a Başkandan Tebrik

ESİN KÖYMEN, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

EKŞİ “ MALTEPE’Yİ EĞİTİM VE SAĞLIK MERKEZİ YAPACAĞIZ”

AFET ARAMA KURTARMA KULÜBÜ SERGİ

OKULLARDA EĞİTİM SÜRESİ ARTACAK MI?

İSTANBUL'DA 1428 OKUL DEPREME KARŞI RİSKLİ

İstanbul'da 100 Okul Deprem Riskinden Dolayı Boşaltıldı

Ataşehir’de okul servislerine yönelik denetim yapıldı

Üniversite Mezunlarının Yüzde 71,7'si İstihdam Edildi

Okulların Kapanacağı Tarih Belli Oldu

Üsküdar'da Çocuk Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu yaşandı

OTO GALERİCİLERDEN KADEM EKŞİ’YE TAM DESTEK

EKŞİ, “KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HEMEN BAŞLATACAĞIZ”

EKŞİ, KASTAMONULULAR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İLE İFTARDA BULUŞTU

SERVİS ŞOFÖRLERİ VE HOSTESLERDEN KADEM BAŞKAN’A TAM DESTEK

CAMİ BAHÇESİNDE PROPAGANDAYA TEPKİ

EKŞİ “AÇIK ARA ÖNDEYİZ, BÜTÜN BARAJLARI YIKTIK”

KÖYMEN “KENDİ MAHALLEMDEYİM, 45 YILDIR AYNI YERDEYİM”

“BAŞARMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ ŞEY EN TEMELİNDE İNSANA DOKUNMAK”

CHP ÇINAR MAHALLESİ TEMSİLCİLİĞİ’Nİ ESİN KÖYMEN AÇTI

Başkan Tombaş gençlerle gençlik projelerini konuştu

Boğaz'da sisle oluşan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi

ABD, İki Yüzlü Düşmanlığını Bir Kez Daha Tescilledi

Corona Virüsünden Sonra Hanta Virüsü Çıktı

ABD´ye Karşı Olumsuz Tavır Yüzde 64´e Yükseldi

Vizesiz Geçiş , 2018’De

Şangay’dan Maltepe’ye fuar desteği

Bu Adamın 63 İsmi Var

IŞID Türk Konsolosluğu?nu İşgal Etti

MALTEPE?DE SURİYE VE MISIRDA Kİ: KATLİAM PROTESTO EDİLDİ

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ MALTEPE’DE ANILDI

Kadıköy'deki Diş Hekimi Cinayetinde Müebbet Kararı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım vatandaşlar ile iftar programında buluştu

18 Mart Çanakkale Zaferi Ataşehir’de resmi törenle anıldı

MALTEPE ‘CUMHURİYET MEYDANI’NA KAVUŞTU

UZUNÇAYIR KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

MALTEPE'DE ÇÖKEN YOL MÜDAHALE BEKLİYOR

Kadıköy trafiğinde "moonwalk" dansı

PANKART SALDIRISINA ESPİRİLİ YANIT “NASIL KIYDINIZ BU YAKIŞIKLI ADAMA”

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: “Otobüsleri çalıştıramayan anlayışla İstanbul idare edilmez”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13