Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünyanın En Büyük Açık Hava Sergisi Ümraniye´de Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Ümraniye Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı etkinlikler ve 15 Temmuz Millî İradenin Şahlanışı Açık Hava Sergisi´yle cumhuriyetin 93. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Dünyada bir ilke imza atarak demokrasi ve sivil özgürlük konularında yapılmış karikatürleri dev binalar giydiren ve böylece cadde boyunca bir açık hava sergisi tertip eden belediyenin, kendi mehter takımıyla birlikte gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler Yürüyüşü, 15 Temmuz Şehitler Meydanı´nda son buldu. Gerçekleşen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Hasan Sert ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, BBP Ümraniye İlçe Başkanı Cemal Sorgucu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, muhtarlar, STK temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur´an-ı Kerim tilaveti ve selalarla başlayan program; Filistinli Şair Cihat Et-Türbani´nin hazırladığı videonun gösterimi ve ardından konuşmasıyla başladı. Şair Cihat Et-Türbani, “Sizlere Arap dünyasının ve tüm Müslümanların selamını getirdim. Sizler uzun yıllar İslam´ın savunucusu olan bir ecdadın torunlarısınız. Bunu 15 Temmuz´da da göstererek bayrağınızı yüksekte tuttunuz. O gece Gazze´deki kardeşleriniz de sizlere sabaha kadar dua ettiler” dedi.

Programda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Hasan Sert, “Cumhuriyet, vatan, millet, 15 Temmuz hepimizin ortak değeri, burada hepsini bir arada görüyoruz. Bu memleket ilelebet bizim kalacaktır” dedi.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu da konuşmasında, “´Ya istikbal ya ölüm´ diyerek vatanı kurtaranlar, 30 Ağustos Zaferi´nin ardından 29 Ekim´de cumhuriyeti ilan ettiler. Sizler de 15 Temmuz´da ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” düsturuyla cumhuriyetinize sahip çıktınız” dedi ve herkesin bayramını kutladı.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “Cumhuriyet, 79 milyonun ortak değeridir. Bu yüzden onu korumamız gerekir. 15 Temmuz´da iradesine sahip çıkan milletimiz, cumhuriyetine sahip çıkmıştır. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugün burada Cumhuriyetin 93. Yılını kutlamak ve şehitlerimizi rahmetle yâd etmek için toplandık. Yıllarca ülkemizin ayakta durması için savaşan kahraman şehit ve gazilerimiz olduğu gibi, 93 yıldır bu ülkede cumhuriyete kasteden vesayet rejimi taraftarları da oldu. Fakat bizlerin amacı daima cumhuru korumak ve kollamaktır. 15 Temmuz´da vatan evlatları; cumhuriyetlerini, devletlerini, milletlerini korudu. Rabbim de sonsuza kadar bu vatanı, milleti payidar eylesin. Mermilerin karşısında göğüslerini siper eden evlatlarımız; canlarını ortaya koyan Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım gibi yiğitler oldukça bu vatan ayakta kalacaktır. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin, bizleri de onların şefaatine nail kılsın” dedi. Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı´nın ilk etkinliği olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can, “15 Temmuz´da koruduğumuz cumhuriyetimizin bayramını kutluyoruz, bu mehter takımımızın da doğum günü oldu” dedi. Başkan Hasan Can yaptığı duanın ardından, Mehter Takımı´na komut verdi ve coşkulu şarkılarla program sona erdi.

Program boyunca Başkan Hasan Can Ulusal TV Kanalları´nın canlı yayınlarına bağlanarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini tanıttı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —