Tarih: 20.06.2019 21:18

Mehdi Eker, “Belediye Güvenilir Ellerde Olmazsa Eğer Günlük Hayatın Kalitesi Düşer”

Facebook Twitter Linked-in

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, Kadıköy´de Doğu  ve Güneydoğulu  iş insanları ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Marmara Yelken Kulübü´nde gerçekleşen toplantıya Süryani Cemaati Temsilcisi Sait Susin, Süryani Cemaati Yardımcısı Kenan Gürdal, Süryani Kadim Cemaati´nden Besim Otoğlu ve Yusuf Çetin, Türkiye Hahambaşı Rav İsak Haleva, Rumvader Yönetim Kurulu Saymanı Kostandin Kiracopulu, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Akın İlhan, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Öztürk, Ahmet Koyunoğlu, Bitlis Derneği´nden Fetullah Ensar, AK Parti Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Yavuz, Üsküdar Bitlisliler Derneği´nden Muhsin Bülbül, Sanatçı Bedri Ayseli, Yazar-Siyasetçi Muhsin Kızılkaya, İş adamı Eyüp Sabri Elhüseyni, Kanaat Önderi Ömer Abamor ve Gazeteci-Yazar Selahattin Şimşek, Maltepeli Kanaat Önderi Cahit Durhan ve Gazeteci Yalçın Bel katıldı.

 Kadıköy´de çeşitli kesimler ile bir araya geldiklerini anlatan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, İstanbul dahil olmak üzere Marmara ve Türkiye´de İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım´ın çalışmalarını anlattı. Akıakın, 23 Haziran seçimleri için Binali Yıldırım´a destek isterken, Ekrem İmamoğlu´nun vaatlerini elle tutulur olmadığını söyledi.

 Çoğulcu bir toplum olduğumuzu ifade eden Mehdi Eker, Türkiye için çok gerekli olduğunu da sözlerine ilave etti. Devlet büyüklerinin zaman zaman din, kültür, kimlik gibi değerleri unutmuş olabildiklerine değinen Eker, bunun hakikati değiştirmediğine “Hep birlikte, birimiz eksilmeden var olmak durumundayız” şeklinde konuştu. Diyarbakır´da doğup, büyüdüğünü ifade eden Eker, bunun bir zenginlik olduğuna özellikle dikkat çekti. Diyarbakır´ın birçok kültürü bir arada barındırdığını anlatan Eker, mimarinin bile sosyal barışı desteklediğini söyledi.

Farklılıkların birlikte barış içerisinde yaşamasının çok önemli olduğuna değinen Eker, “Bu idari sistemin layık ellerle de bulunmasını gerektiriyor. Bir bölgenin idarisi, ehliyet ve liyakat sahibi insanların elinde olduğu zaman, o değerlerin hazinesi bizim bütün sorunlarımızı çözmek için bize yeterli bir referans olur. Fakat biz o referansın farkında değiliz. Biz o hazinenin farkında değilsek, çareyi başka yerlerde, başka coğrafyalarda, başka sistemlerin içerisinde ararız. Halbuki, her şey kendi cebimizdedir. Biz bu tecrübeye sahibiz” şeklinde konuştu.

Her buluşmanın bir bahanesi olduğunu ifade eden Eker, “Bugünkü buluşmamızın bahanesi de pazar günü İstanbul´da yapılacak seçimdir” dedi. Şehrin değerini bilen bir belediye başkanının olmasının kıymetini anlatan Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, “Belediye güvenilir ellerde olmazsa eğer günlük hayatın kalitesi düşer” cümlesini aktardı. Bir belediye başkanının 5 yıl görev yaptığını hatırlatan Eker, 1989-1994 yıllarının İstanbul için bir kayıp olduğuna değindi. Ehliyet ve liyakatın önemini vurgulayan Eker, “Benim işim şahsiyetlerle değil, zihniyet. Ben hep zihniyete bakarım” diye belirtti. İdarecilerin mentalitelerini hayata geçirdiğini söyleyen Eker, herkesi aynı sevgiyle kucaklayacak birine ihtiyaç olduğunu anlattı.

Kızgınlıkları, küskünlükleri 23 Haziran seçimleri kapsamında bir kenara bırakmayı öneren Eker, İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım´ın eserleri yerine dostluğunu paylaştı.

Toplantı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi´nde eğitim gören Ramazan Kalaycı´nın yaptığı karakalem resmi, Mehdi Eker´e teslim etmesi ile sona erdi.

 

/resimler/2019-6/20/2128440908097.jpg

 

 

/resimler/2019-6/20/2129015908440.jpg/resimler/2019-6/20/2129165439933.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —