Tarih: 02.10.2014 18:35

Uyuşturucuya Karşı Birlikte Savaşacağız

Facebook Twitter Linked-in

   Maltepelilerin büyük ilgi gösterdikleri Maltepe Belediyesi`nin 'Mahalle Buluşmaları' kapsamında  Küçükyalı sakinleri ile biraya gelen Başkan Ali Kılıç, vatandaşların sorunlarını dinledi.  Mikrofonu mahalle sakinlerine bırakan Kılıç, şikayet ve istekleri   tek tek not aldı. Toplantıda söz alan 11 yaşındaki Burcu Şenay Kara`nın, 'Hayvanları çok seviyorum. Siz su kabı yapıyorsunuz, insanlar onu çöp dökmek için değerlendiriyor. Mesela mama kampanyası gibi bir şey yaparsanız ben desteklerim' demesi üzerine Kılıç, 'Bu sözün büyüklere ders olsun' diye konuştu.

  10 gündür devam eden buluşmaların sonuna yaklaşırken, Maltepe ve Maltepelinin sorunlarına daha çok vakıf olduğunu kaydeden Başkan Kılıç şunları söyledi: 

 ' Çözüm arayan herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Şu an evde bakım hizmeti veriyoruz, taziye ekibi oluşturduk. Sağlık ekibimiz sahillerde halkımızı bilgilendiriyor. Semt konakları projesini hayata geçireceğiz. Kreşler yapıyoruz. Maltepe?de, uluslararası bir kongre ve fuar merkezi projemiz var. Hayvan Yaşam Köyü?nü de projelerimize dâhil ettik. Fikret Otyam Müzesi ve kültür merkezi açacağız. Çöp konteynırlarını yerin altına alıyoruz. Çatılarda su toplama kanallarını zorunlu hale getireceğiz. Güneş enerji panellerini zorunlu hale getireceğiz. Yeni yapılacak binaların altına otoparkı zorunlu hale getireceğiz. Bütün bunlar bir yana, önümüzdeki aydan itibaren, Okul Aile Birliklerini, STK temsilcileri ve uzmanlar, kanaat önderlerini çağırıp, çağımızın çok önemli bir sorunu olan uyuşturucu ile ilgili bir panel düzenleyeceğiz. İnsanların bu noktada bilgisiz olduğunu tespit ettik. Çağımızın önemli  bir sorunu olan uyuşturucu. O nedenle el ele verip, bu sorunu çözmemiz lazım. Ben inanıyorum ki, el ele verip bu sorunu çözeceğiz?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —