Tarih: 10.10.2014 00:19

Bingöl Emniyet Müdürü?ne Suikast 2 Şehit

Facebook Twitter Linked-in

 Alınan bilgilere göre saldırı saat   21.30 sıralarında kent merkezindeki Cenk Caddesi üzerinde meydana geldi. Emniyet Müdürü Atalay Ülker, beraberinde emniyet görevlileri ile birlikte Kobani`ye düzenlenen saldırılara tepki gösteren protestocuların tahrip ettiği işyerlerinde inceleme yaparken, silahlı saldırı düzenlendi.  Otomatik silahlarla açılan ateş sonucu kurşunların isabet ettiği Emniyet Müdürü Ürker ile koruma polisi Uğur Atlı yaralandı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile koruması Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu.

Saldırganlar aynı araçla olay yerinden kaçarken, yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Emniyet Müdürü Ürker`in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker`e yönelik silahlı saldırıda bulunduktan sonra 2 otomobille kaçan saldırganların Genç İlçesi yönüne gittikleri belirlendi. Saldırganların kaçtığı istikametin belirlenmesi üzerine karayolunda Jandarma Özel Harekat timleri tarafından önlem alındı. Gelen 2 araca `dur` ihtarında bulunuldu. Araçların içinde bulunan saldırganlar askerler ateş açtı. Jandarma Özel Harekat Timlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada saldırganlardan 3`ü öldürülürken, birisi yaralı ikisi de sağ olarak ele geçirildi. Çatışmada askerlerden ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Biri Bingöl plakalı olan araçlarda yapılan aramalarda silah ve silahlara ait mühimmatlar bulundu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —