Tarih: 02.12.2014 11:37

TÜRKİYE SAÇ EKİMİNDE LİDERLİĞE OYNUYOR

Facebook Twitter Linked-in

 
Modern çağın getirdikleri ve günlük iş temposundan dolayı insan vücudunda  etkilenen  organlar kadar, kişinin saçları da olumsuz etkileniyor. Beslenme alışkanlıkları, genetik yapı, stres, yaşlılık , hastalık veya hormonel değişimler sebebi ile  saçlarımızın normalden fazla döküldüğünü dikkat çeken, Özel Çağıner Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op.Dr. Bahadır İmer, artık erkekler kadar bayanların da saç ektirdiğini söyledi.  Her 5 erkekten  ikisinde saç dökülmesi  olduğunu ancak donör alanında yeterli  kök olması halinde saç ekiminin yapılabildiğini  belirten Estetik ve Plastik Cerrah Op.Dr. İmer ? Lokal anestezi ile yapılan işlem ile artık  kellik sorunu ortadan kaldırılıyor.  Saç dökülmesi ile karşılaşan kişi sosyal ve kültürel olarak kendini eksik hisseder ve özgüven kaybı yaşar.  Saçlarını geri kazanan ve gizlemek zorunda kalan kişi, ameliyat sonrası hem öz güvenlerini kazanıyorlar hem de psikolojik olarak çok rahatlamaktadır? dedi.
Dünya genelinde, sağlık alanında elde edilen başarılar kadar Estetik ve plastik Cerrahi girişimler ile saç ekiminde alınan sonuçlarla Türkiye?nin bu alanda ilk beş ülke arasına girdiğini söyleyen Op.Dr. Bahadır İmer, sağlık turizmi kapsamında ülkemizde gelen hasta sayısının her yıl arttığını belirterek şunları söyledi :
?Ülkemiz son yıllarda sağlık konusunda iyi bir noktaya geldi. Artık dünyanın her yerinden insanlar cerrahi girişimler veya tedavi için ülkemizi tercih eder oldular.  Özellikle de saç ekimi konusunda da en çok hasta çeken ülkelerden biri haline geldi. Avrupa kadar , Ortadoğu, Amerika ve Uzakdoğu?dan saç ekimi için ülkemize hastalar gelmektedirler. Çoğu erkek ne yazık ki erken yaşlardan itibaren saçlarını kaybetmeye başlar. Saç dökülmesinin en önemli nedeni hormonal ve genetik nedenlerdir. Saçını kaybetmiş bir erkekte depresif, agresif bozukluklar gibi psikolojik problemler ortaya çıkabilir ve bu kişinin özgüvenini azaltabilir. Birçok erkek bunu kabullenir, hissettirmemeye çalışır ama bütün kellerde mutlaka az ya da çok psikolojik olarak etkilenmektedir. Ancak günümüzde FUE yöntemiyle yeter ki  ense bölgesinde yeteri kadar kök  olsun. Hastanın ihtiyacı ve donör alanın el verdiği ölçüde, maksimum düzeyde alım yapıp tek seansta ekiyoruz.  İlerleyen teknoloji ve mikro aletlerin kullanılmasıyla  eskiye göre daha fazla sayıda saç kökü toplanabiliniyor.  Alınan kökler, açık olan bölgelere naklediliyor. Kendi saçınız olduğu için tamamen doğal bir görünüm sağlıyor ?

Saç ekimlerini ve saç ile ilgili  problemlerin çözümü için Mezoterapi ve PRP sistemi ile kombine ettiklerini belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Badadır İmer   Saç ekimi her mevsim yapılabilmesine kış aylarında kardan, yağmurdan hastanın yeni ekilen saçları koruması gerekiyorken, yaz aylarında aşırı güneşten yeni ekilmiş saçların korunması gerektiğini belirtti.

Saç ekimi konusunda yeni yöntemler ve arayışlar devam ederken, saç ekimlerinde suiistimalleri ortadan kaldırmak için, kök sınırlamasını kaldırdıklarını da belirten Op.Dr. İmer, ?Saç ekimlerini sınırsız graft ve tek fiyat uygulamamız var. Ayrıca ekimlerimizi PRP ile de destekliyoruz ki, hem mevcuttaki saçların korunması hem de ekilen saçların daha sağlıklı büyümesini sağlıyoruz? dedi.

YILLAR SONRA KUAFÖRE GİTME ZEVKİ

Saç ekimi yaptırmadan önce psikolojik olarak kötü olduğunu belirten ve yaşadığı tecrübeyi çevresindeki herkes ile paylaştığını belirten Mehmet.Ş. ? Saç ekiminden önce kafamda neredeyse saç kalmamıştı. Operasyondan sonra, eski saçlarıma geri kavuştum. Aynalarla barıştım ve psikolojik olarak kendimi çok iyi hissediyorum. Her şeyden önemlisi yıllar sonra tekrar kuaföre gidip traş olma keyfini yaşıyorum. İmkanı olan herkese mutlaka tavsiye ediyorum? şeklinde konuştu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —