Tarih: 11.12.2014 15:55

Bu Markette Para geçmiyor

Facebook Twitter Linked-in

Aliağa?da yaklaşık beş yıl önce kurulan ?Sosyal Market? ilçe genelinde ki ihtiyaç sahiplerine hizmet vermeye devam ediyor.
 
Aliağa Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetini sürdüren Sosyal Market, İhtiyaç sahibi vatandaşlarla hayırseverler arasında adeta köprü oluyor. Hafta içi her gün Aliağalıların hizmetinde olan sosyal market, hayırsever vatandaşların kullanmadığı veya ihtiyaç fazlası olan ev eşyalarını ve kıyafetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Sosyal Market?ten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri, Aliağa kapalı pazar yerinde faaliyet gösteren sosyal markete kayıt yaptırdıktan sonra ihtiyaç duydukları kıyafet veya eşyayı ücretsiz olarak temin edebiliyor.

GÜNEŞ, ?BİN 800 AİLEYE YARDIM EDİYORUZ?

Sosyal Market?in Aliağa?da 2009 yılından bugüne hizmet verdiğini belirten Sosyal Market Birim Çalışanı Yasemin Güneş, ?Sosyal market olarak Aliağa halkına ve çevre ilçe halklarına hizmet vermekteyiz. Şuanda resmi kayıtlarımıza göre bin 800 aileye yardım ediyoruz. Ayrıca ilçemizde bulunan üniversiteye okumak için gelen öğrencilere de eşya yardımında bulunuyoruz ? dedi.

?KİMSEYİ ELİ BOŞ ÇEVİRMİYORUZ?

Aliağa halkı dışında Şakran cezaevindeki mahkûmlara da hizmet verdiklerini dile getiren sosyal market çalışanı Güneş, şöyle konuştu: ?Mahkûmların gerekli ihtiyaçlarını elimizde olduğu sürece karşılamaya çalışıyoruz. Bunun haricinde de kapımızdan giren hiç kimseyi eli boş çevirmiyoruz, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz?

?ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANA DA YARDIMDA BULUNUYORUZ?

Sosyal Marketten kıyafet veya eşya almak isteyen ihtiyaç sahipleri öncelikle sosyal markete gelerek kayıt yaptırmaları gerektiğini belirten Güneş, sözlerine şöyle sürdürdü: ? Sosyal marketimizden ilk defa ürün alacak olan ihtiyaç sahiplerinden ikametgâh belgesi isteyerek kendilerini kayıt altına alıyoruz. Gerçekten de ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını belirliyoruz. Asgari ücretle çalışana da yardımlarda bulunuyoruz. Kişi alış verişini yaptıktan 3 ay sonra tekrar alış veriş yapma hakkı kazanıyor. Fakat acil ihtiyacı var ise 3 ayı beklemeden de yardımda bulunabiliyoruz?

?BAĞIŞ KONUSUNDA ALİAĞA HALKI ÇOK DUYARLI?

Bağış konusunda Aliağa halkının çok duyarlı olduğunu ifade eden Güneş, şunları söyledi: ?Bu duyarlılıklarından dolayı Aliağa halkına çok teşekkür ediyorum. Sosyal marketimize yıllardır çok büyük bağışlarda bulundular. Bu bağışların düzenli olarak devamını bekliyoruz. Sivil toplum kuruluşları, dernekler ve okul aile birlikleri bağış konusunda bize çok önemli yardımlarda bulundular?

?BAĞIŞÇILARIMIZ 617 21 09 NUMARALI TELEFONDAN BİZE ULAŞABİLİRLER?

Sosyal market olarak hafta içi her gün Aliağalıların hizmetinde olduklarını sözlerine ekleyen Güneş, ?Aliağa Belediyesi sosyal markete bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız 617 21 09 numaralı telefonu arayarak veya internet sitemizden bizlere ulaşabilirler. Ayrıca mobilya gibi büyük eşya bağışlarında bulunmak isteyen bağışçılarımız bize birkaç gün öncesinden bağış yapacaklarını bildirdikleri takdirde gerekli eleman ve aracı temin edip eşyaların taşınması konusunda yardımcı oluyoruz? diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —