Tarih: 22.12.2014 20:22

Yerli Malı Haftası Kartal`da Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Kartal Belediyesi onbir kreşte yerli malı haftası ile ilgili etkinlik düzenledi. Kreşlerden sorumlu Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar tün kutlamalara katıldı. Her kreşte ayrı ayrı düzenlenen etkinliklerde yerli malının önemi üzerinde duruldu. Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, bir ülkenin gelişmesinin yerli ürünler ve yerli sanayi ile olacağını söyledi, ?Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı? dedi.
Gümüşpınar kreş sorumlusu Fidan Acar, Cumhuriyet 2 Kreş sorumlusu Yasemin Bilge, Hürriyet Kreş sorumlusu Fatma Geçgel, Uğur Mumcu Kreş sorumlusu Pınar Erdoğan ve Soğanlık Yeni Mahalle sorumlusu İlknur Canıbeyaz?ın sunumları ile başlayan etkinliklerde Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, çocuklar ve kreş öğretmenlerine ayrı ayrı konuşma yaptı.

Yerli malı kullanmanın önemine değinen Gürer, ?Yerli üretime, yerli ürünlere sahip çıkmalıyız. Ailenize yerli malı ürün almalarını söyleyin. Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz?ün dediği gibi -Yerli malı kullan işçin işinden olmasın-. Bunu aklımızdan çıkarmayalım. Çünkü üretmeyen bir ülkenin geleceği olamaz.?dedi.
Gürer, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada yerli üretimin artmasının iş alanları açılmasına da vesile olacağını, işsizliğin çözümü için de yerli malı ürün kullanılması gerektiğini söyledi ve bilinçli tüketici olmanın önemi üzerinde durdu. Gürer, ?Bu gibi etkinliklerimizi yıl boyu sürdüreceğiz, kreş müdürümüz, sorumlularımız, öğretmenlerimizle ve 570 öğrencimiz ile biz büyük bir aileyiz. Mustafa Kemal Atatürk?ün yolunda, güzel hizmetleri ve doğru düşünceleri çağdaş bir ülke olma duygusunu içimizde hissederek sürdüreceğiz.? dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —