Tarih: 15.02.2015 21:00

İki Köprü Arasında Tüp Geçit

Facebook Twitter Linked-in

 Latin Amerika ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerle bir değerlendirme toplantısı yapan Recep tayyip Erdoğan yine önemli açıklamalarda bulundu.


Erdoğan`ın açıklamalrı arasında en dikkat çeken bölüm Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet köprülerinin arasına yeni bir tüp geçit yapılacağı bilgisiydi. Erdoğan Marmaray ve Avrasya Karayolu Tüneli`nden sonra Boğaz`da yapılacak 3. tüp geçitten hem araç hem de demiryolu geçişinin sağlanmasının planlandığını belirtti.

DETAYLARI BAKAN ELVAN AÇIKLAYACAK

Yapılan tüm dev yatırımları adım adım takip ettiğini kaydeden Erdoğan, Boğaz`a 3. tüp geçit projesinin detaylarının önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan tarafından açıklanacağını da kaydetti.

ASYA-AVRUPA BAĞLANTI NOKTASI 6`YA ÇIKIYOR

İstanbul`un iki yakası şu anda Marmaray Tüp Geçidi, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri üç noktadan birbirine bağlanmış durumda. Devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Karayolu Tüneli`nin yanı sıra 3. tüp geçidin tamamlanması ile Asya ve Avrupa Kıtaları 6 ayrı noktadan birbirine bağlanmış olacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile yeni yapılacak tünel hem araç hem de demiryolu geçişleri ile iki farklı ulaşım hizmeti verecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —