Tarih: 16.02.2014 13:44

İstanbullu`nun Susuzluk endişesi Meclis Gündeminde

Facebook Twitter Linked-in

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt İstanbul`un suzluk endişesini BMMM.`ye taşıdı.Öğüt;

Küresel iklim koşulları ve yeterli yağışolmaması sebebiyle yaz aylarında susuzluk yaşanacağı endişesi İstanbulluları da tedirgin ediyor.
 
Kentin yeterli kar yağışı almamış olması ve Elmalı, Alibeyköy ve Ömerli Baraj Gölleri gibi birçok barajda su seviyesinin azalması üzerine baş gösteren endişeleri CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt İçişleri Bakanı Efkan Ala?ya sordu.
İstanbulluların bazısoruların yanıtını merakla beklediğini ifade eden Öğüt, CHP İBB Meclis Üyeleri Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar?ın susuzluk yaşanmaması için planlanan önlemleri Belediye Başkanı Kadir Topbaş`a sorduğunu belirterek, kente su sağlayan barajlardaki mevcut doluluk oranınınİstanbul?un kaç günlük su ihtiyacını karşılamaya yetecek düzeyde olduğunu sordu.
Barajların su seviyesi noktasında alınan önlemleri neler olduğunu da soran Öğüt, ayrıca önergesinde şu soruları yöneltti:
-Kente su verilmesinde herhangi bir kısıtlamaya gitmeyi düşündüğünüz duyumu doğru mudur? Düşünüyorsanız buna ilişkin takvim nedir? Kısıtlama derecesi nedir?
-Bugün itibari ile geri dönüşümlerden ve biyolojik arıtma tesislerinden ne kadar su edinilmektedir? Bu suların ne kadarı yeniden kullanılabilmektedir?



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —