Tarih: 26.02.2014 22:30

TÜBİTAK`da Başkan Yardımcıları İstifa etti

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nda (TÜBİTAK) Başkan Vekilliği’ne Prof. Dr. Nüket Yetiş’in atanmasının ardından, kurumdaki başkan yardımcıları topluca istifa etti.
TÜBİTAK’a siyaset giremeyeceğini belirten Prof. Dr. Yetiş, istifaları, “Eminim yoruldular.” sözleriyle değerlendirdi. TÜBİTAK Başkan Vekilliği görevini sürdüren Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tuğrul Tankut, başkan yardımcıları Prof. Dr. Cemal Saydam, Prof. Dr. Turgut Tümer ve Prof. Dr. Türker Gürkan istifa ettiklerini dün yazılı açıklama ile duyurdu. Yapılan açıklamada, TÜBİTAK Bilim Kurulu’nun yasaya uygun olarak seçilmiş olan başkan ve altı Bilim Kurulu üyesi ile ilgili işlemlerin tamamlanarak, yapay bir bunalım yaratıldığı öne sürüldü.
 
Açıklamada, Yetiş’in atanmasının hukuk ve etik ilkelerine uygun olmadığı da savunuldu. Başkan yardımcılarının yanı sıra Bilim Kurulu eski üyelerinden Atilla Candır ile Prof. Dr. İsmail Tosun da istifa etti. TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş, kuruma siyaset karıştığı iddialarını reddetti. “Benim olduğum dönemde bu kuruma siyaset girmeyecektir.” diyen Yetiş, istifaları, “Böyle bir tercih beyat ettiler ve kendileri kurumdan ayrılmak istediler. Eminim yoruldular.” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —