Tarih: 11.07.2014 18:46

Üsküdarlı Öğrencilerin Robokids Etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

  

Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezi (ÜSGEM) bünyesindeki Üsküdar Robot ve Teknoloji Araştırmaları Merkezi, RoboKids adı altında bilim etkinliği düzenledi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen?in de katıldığı RoboKids etkinliğinde öğrenciler heyecan dolu anlar yaşadı. Birbirinden ilginç şovların sahnelendiği etkinlikte çocuklara robotun hayatımızdaki yerinden, robotların öğretici ve eğlendirici yanları anlatıldı. Öğrencilerin robotlarla zihinlerini geliştirmesi planlanan etkinlikte öğrenciler, gördükleri manzara karşısında mutlu olduklarını dile getirdi.
Öğrencilerin heyecanına ortak olan Üskadar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, futbol oynayan robotlar, gitar çalan robotlar, İstanbul turu yapan çizgi izleyen robotlar ve yük kaldıran robotlar gibi diğer robotların gösterisini izledi. Etkinlikte çizgi izleyen pist, kinect standı, model uçak similatör standı, araba yarışı standı, robosapien standı, ar drone standı gibi stantlar yer aldı.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Burhaniye Mahallesi?ndeki Üsküdar Gençlik Merkezi?nde gerçekleştirilen RoboKids etkinliğini ziyaret etti. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Başkan Türkmen  robotların gösterisini izledi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —