Tarih: 21.06.2018 21:22

3. Havalimanına Tarihi İniş

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı  taşıyan 'TC-ANK'  adlı uçak, İstanbul Yeni Havalimanı´na ilk inişi gerçekleştirmek üzere  Gaziantep´ten hareket etmişti. Dakikalar önce İstanbul Yeni Havalimanı´na inişi gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kokpitten yaptığı ilk açıklamada, 'Muhteşem bir  havalimanını inşa etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Ben milletimiz için, ülkemiz için, tüm  insanlık için havalimanımızın hayırlı olmasını Allah´tan diliyorum.' dedi.

Erdoğan iniş sonrası, 'Bizler için çok çok anlamlı bir gün. 29  Ekim´de inşallah bu muhteşem havalimanımızın açılışını yapacağız. 29 Ekim´de bittiğinde yılda 90 milyon yolcu kapasitesine  sahip olacak ve dünyanın sayılı, ilk 3 inşallah havalimanlarından bir tanesi olacak. İnşallah havalimanımız bizim prestijimiz  olmanın ötesinde markamız olacak' ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın konuşmasından satırbaşları:

Bugün bizler için çok anlamlı bir gün. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nda inşallah bu muhteşem havalimanımızın açılışını yapacağız.

29 Ekim´de bittiğinde bu havalimanımız, malum yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve dünyanın sayılı ilk üç havalimanında biri olacak.

Hedef 2023´te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak. Ve bununla 1 numara olacağız.

İnşallah havalimanımız prestijimiz olmasının yanında markamız da olacak. Bu kolay bir yatırım olmadı. Kolay bir süreç olmadı.

Uçak, 3 bin 750 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğindeki birinci piste iniş gerçekleştirdi.. Tarihi iniş için Atatürk Havalimanı´nda faaliyet gösteren yer hizmetleri ekibinin bir kısmı, İstanbul Yeni Havalimanı´na aktarıldı.

Yüzde 90´ı tamamlanan İstanbul Yeni Havalimanı, dünyanın sıfırdan  yapılan en büyük havalimanı projesi olma özelliğiyle dikkati çekiyor




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —