Tarih: 19.08.2016 14:17

5, Mural İstanbul Festivali

Facebook Twitter Linked-in

2012 yılında Yeldeğirmeni´nde başlayan festivale şimdiye kadar yerli yabancı birçok mural sanatçısı katıldı. Boş bina cephelerine yapılan resimlerle Kadıköy´ün sokakları açık hava sergi salonu haline dönüştü ve 25´ten fazla bina cephesi sanatçılar tarafından özgün çalışmalarla renklendirildi. Festival kapsamında yapılan bazı eserler geçtiğimiz yıllarda Dünya çapında en iyi mural eserleri listesinde yer aldı.

Kadıköy Belediyesi´nin organize ettiği festival, Türkiye´de bina cephelerinin tümüyle boyandığı ilk etkinlik olma özelliğini taşıyor. İlki 2012 senesinde Yeldeğirmeni bölgesinde düzenlenen etkinlik geçen sene Rustam Qubic´in eseriyle başlamış, Wicx, Esk Reyn ve Furkan Nuka Birgün´ün Kadıköy Belediyesi Hasanpaşa Binası üzerine yaptıkları çalışmayla sona ermişti.

Bu yıl 7 Eylül´e dek sürecek sokak sanatı festivalinde Arjantin / Buenos Aires´ten gelen Chu, İstanbullu sanatçılar Ares, Lakormis, Tabone ve Eskişehir´den The Writer Material önceden belirlenmiş mahallelerde çalışmalarını yapacaklar. The Writer Material, Kadıköy Belediyesi tarafından Gençlik Sanat Merkezi olarak kullanılmak üzere satın alınarak restore edilen eski Özdemiroğlu Kız Lisesi´nin ahşap binasının yan kısmındaki alana kolektif bir çalışma yapacak. Bu yıl festival bünyesinde şimdiye kadar yapılan çalışmaların yer aldığı bir katalog da hazırlanacak.

Festivalin bu seneki programı şöyle;

17-22 Ağustos

Chu - Rasimpaşa Mahallesi, Halitağa Caddesi, No: 57

25-31 Ağustos

Ares - Acıbadem Mahallesi, Bedrettin Sokak, No:5

29 Ağustos - 4 Eylül

Lakormis - Osmanağa Mahallesi, Hasırcı Sokak, No:20

1-3 Eylül

Tabone - Bölge henüz belirtilmemiş.

1-7 Eylül

The Writer Material - Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Sanat Merkezi, Hasanpaşa Mahallesi, Nazifbey Sokak, No:18




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —