Tarih: 18.02.2024 22:29

EN ÇEVRECİ ADAY OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Facebook Twitter Linked-in

 

  Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Yozgat Sorgun Araplı Kasabası Derneği Geleneksel Arabası Şöleni’ne katıldı. 

  Programa Yozgat Sorgun Araplı Kasabası Derneği Başkanı Ebuzer Bolat, Ankara Denrek Başkanı Samet Önal, Araplı Kasabası Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı Hakan Şanal, Fındıklı Mahallesi Muhtar Adayı Fikret Kalenderoğlu, Maltepe Belediyesi Din İşleri Sorumlusu Murat Korkmaz ve Yozgatlılar katıldı. 

  Şölende konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Maltepe için hazırladığı projeleri anlattı.

 

“15 bin binayı yerinde dönüştüreceğiz”

Kentsel dönüşümün birinci öncelikleri olduğunun altını çizen Kadem Ekşi, “Maltepe’de 35 bin binamız var. Bunlardan 15 bini toptan göçmeye matuf. Kentsel dönüşümde kırmızı alarm verdik. Bu binaları yerinde dönüştürmeye başlayacağız” diye konuştu.

 

“Botanik Park İstanbul’un yeni cazibe merkezi olacak”

Maltepe’de yapılacak Botanik Park projesinin detaylarını aktaran Ekşi, “Ben çevreci bir insanım, hayatını çevre aktivisti olarak geçirmiş biriyim. İstanbul’daki en çevreci başkan adayıyım ve bundan gurur duyuyorum. İstanbul’un yeni cazibe ve çekim merkezi 8.2 kilometrekarelik alanda yapılacak Botanik Park olacak. İçinde spor alanları var, koşu parkurları var, gençlik merkezleri var, spor alanları var, ekolojik köyler var. Gençlerin ve çocukların nefes alacağı alanlar olacak. 2 yıl içerisinde bunu hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

  Ekşi, yeraltı otoparklarıyla ilçenin trafik ve otopark sorununu çözmeyi amaçladıklarını söyledi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —