Tarih: 26.01.2024 18:11

MALTEPE MEYDANI’NDA SEÇİM STARTI HEYECANI

Facebook Twitter Linked-in

Cumhur İttifakı Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, seçim kampanyasına Maltepe Meydanı'nda gerçekleştirdiği mitingle başladı. Mitinge, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya, AK Parti Maltepe İlçe Yönetimi ve bölge sakinlerinden oluşan bir kalabalık katıldı.  Meydanı dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Kadem Ekşi “ Bu aşk olduktan sonra bütün barajları beraber yıkacağız. Dalga dalga, bayrak bayrak 31 Mart sabahında sandıkları patlatacağız. Biz Maltepe’nin evladıyız. Şurada Kazı Tunç Ortaokulu’nda okuduğum yılları hatırladım. Bir hafta önce okul müdürümüzü ziyaret ettim. O çocukların gözündeki ışık, sevgi, kardeşlik bambaşka. Çocukluğumuz buralarda geçti. Rahmetli anam elimize su verirdi, simit alıp satar o paralarla Süreyya Plajına giderdik. Böyle başladı, Maltepe'nin Lisesi'nde okuduk, üniversiteye geçtik yıllar geçti ama Maltepe'den hiç kopmadık. Düştük, kalktık, sevdalandık, evlendik. Maltepe bizim . Maltepe'nin dünü, bugünü ve geleceği için çok işimiz var. 5 yılda 10 yıllık iş yapmamız lazım. Maltepe'de bir kuraklık dönemi var bu kuraklık döneminden Maltepe'yi çıkarmamız lazım. Tam bir akıl tutulması var “ şeklinde konuştu.

 

İBB SINIFTA KALDI 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na yönelik eleştirilerde de bulunan Ekşi, seçim öncesi verilen sözlerin tutulmadığını ifade ederek  şunları söyledi :

 

"İBB Başkanı beş yılda 100 bin riskli bağımsız birimi yenileyeceğini söyledi. Sonuç, sıfır.  İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne Temel Atmama töreni yapan bir zihniyet var. Tam bir akıl tutulması var. Ulaşım kangren olmuş. '240 km Metro yapacağız' dediler. Ama şimdiye kadar sadece 8 kilometre yaptılar. Biz işe bakarız. Bu şehir için iş yapacaksın iş. Takke düştü, kel göründü. İBB sınıfta kaldı. 31 Mart sabahına kadar bunu herkese anlatacağız"   

 

GERÇEK BELEDİYECİLİĞİ GETİRECEĞİZ 

Cumhur ittifakı İBB adayı Murat Kurum ile birlikte çalışma fırsatı bulduklarını dile getiren Ekşi,  “Uzun yıllar beraber çok büyük projelere imza attık. Allah’ın izniyle, bütün Maltepe duysun! Nisan sabahı mazbataları alır almaz ayın 15’inde Maltepe’de işaret fişeğini atacağız. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere dev projeleri Maltepe’ye kazandıracağız. Bizde vaat etmek yok. Sosyal medya belediyeciliği değil, algı, manüpilasyon, şov belediyeciliği değil, gerçek belediyecilik olacak.   Bir Deprem Mühendisi olarak Maraş Depremi’nde, o acıyı gördüm. 15 Nisan’da tüm kentsel dönüşümün start düğmesine basacağız. Maltepe'de depo konutlar yapacağız burada yukarıda arazimiz var. Maltepe’de 25 dönüm bir yerde, 40 dönüm bir yerde var. Belediyenin bunlardan bile haberi yok. Her mahalleye yeraltı otoparkı yapacağız. Sokakları araç işgalinden kurtaracağız. Her mahallede kreş yapacağız” dedi. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —