Tarih: 15.07.2022 15:50

ABD, İki Yüzlü Düşmanlığını Bir Kez Daha Tescilledi

Facebook Twitter Linked-in

ABD Temsilciler Meclisi, Hindistan´ın Rusya´dan satın aldığı S-400´lerin ardından uygulanması gereken CAATSA yaptırımlarına yönelik muafiyet getiren tasarıya onay verdi.

Eğer tasarı Senato ve Başkan Joe Biden tarafından da onaylanırsa; Türkiye´ye uygulanan yaptırımlar Hindistan´a uygulanmayacak.

ALINAN KARARDAN GURUR DUYUYORUM'

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Hintli Üyesi Ro Khanna, alınan karar sonrası Meclis´te yaptığı açıklamada; 'Bu değişiklik son derece önemli. İki parti temelinde (Cumhuriyetçileri ve Demokratları kastederek) Meclis´ten geçtiğini görmekten gurur duyuyorum' dedi. Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası´ndaki (NDAA) söz konusu değişikliği de Hintli milletvekili Ro Khanna yapmıştı.

Bu kararın ABD tarafından; 'bölgede Çin´e karşı Hindistan´ı yanında tutmak ve Pekin´in saldırganlığına karşı caydırıcılık oluşturmak' için aldığı yorumları yapıldı.

TÜRKİYE´YE KARŞI ÇİFTE STANDART

Amerika Birleşik Devletleri; Türkiye´nin Rusya´dan S-400 hava savunma sistemleri alması sonrası CAATSA yaptırımlarını devreye almıştı. Washington yönetimi bu yaptırımların yanı sıra; Türkiye´yi ortağı olduğu F-35 projesinden de çıkartmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —