Tarih: 18.04.2018 11:54

Aleyna´nın Katil Zanlılarına Müebbet Hapis İstemi

Facebook Twitter Linked-in

Kartal Cevizli´de 30 Kasım 2017 tarihinde 17 yaşındaki Aleyna Can´ın  günlük kiralık evde ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Bayram Ekici´nin Aleyna Can´ın erkek arkadaşı olduğu ve olaydan birkaç gün önce bir apartmanda oda kiraladığı anlatılırken, kaldığı yere Aleyna Can ile şüpheliler Bayram Ekici´nin kardeşi Ercan Ekici ve Mesut Vural´ın geldiği kaydedildi. Şüphelilerden Ercan Ekici  ve Mesut Vural bir süre sohbet ettikten sonra dışarı çıkmak için hazırlandıkları sırada, şüpheli Bayram Ekici´nin şüpheli Mesut Vural´ın belinde bulunan tabancayı fark ettiği ve ‘dışarıda sıkıntı olur, polis kontrolüne takılırsın´ diyerek odaya bırakmasını söylediği ve şüpheli Mesut´un da tabancayı çıkartarak odadaki çekmeceye bıraktığı anlatıldı.

İddianamede, şüpheliler Ercan Ekici ve Mesut Vural´ın akşam saat 21.00-22.00 sıralarına kadar gezdikten sonra eve döndükleri, Bayram Ekici ile Aleyna Can´ın bulunduğu odaya çıkarak yanlarına oturdukları anlatıldı. Bu sırada çekmecede bulunan tabancayı ellerine alan şüphelilerin mekanizmayı çekerek tetik düşürüp silahı ateşleyerek Aleyna Can´ı vurarak öldürdükleri belirtildi. Şüpheli Bayram Ekici´nin kardeşi Ercan Ekici savunmasında, olay sırasında kendisinin İbrahim´in bulunduğu odada olduğunu söyleyerek, Bayram, Mesut ve Aleyna´nın bulunduğu odaya girdiğinde Mesut´un elinde silahını gördüğü ve abisi Bayram´ın ‘sen yaptın´ diye Mesut´a bağırdığını söyledi. Bayram Ekici´nin de, silahın Mesut´un elinde olduğunu, onun ateşleyerek maktülü öldürdüğünü söylediği anlatıldı. 

Şüpheli Mesut Vural ise savunmasında, olay günü kendisi Ercan, Bayram ve Aleyna´nın aynı odada oturdukları esnada şüpheli Ercan´ın çekmecede bulunan kendisine ait tabancayı alarak oynamaya başladığı, mekanizmayı çektiği sırada silahı almak için kendisinin hareket yaptığı, silahı tuttuğu esnada silahın patladığını ve Aleyna´nın vurulduğunu söyledi. Şüphelilerin savunmalarında, Aleyna Can´ın ölümüne ilişkin birbirlerini suçlayıcı savunma yaptıkları kaydedildi. 
İddianamede, olaydan sonra şüpheliler Bayram Ekici ve Mesut Vural´ın resepsiyonda bulunan görevliye kameraların şifresini sordukları vurgulanırken, olay yerinde şüphelilerden Bayram Ekici´ye ait sustalı çakı olarak tabir edilen bıçağın bulunduğu belirtildi.

İddianamede, şüpheliler Bayram Ekici, Ercan Ekici ve Mesut Vural´ın, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Ayrıca Bayram Ekici´nin 'kanuna aykırı bıçak taşımak' suçundan 6 aydan 1 yıla, Mesut Vural´ın da “ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alma veya taşıma, bulundurma” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

İddianame, gönderildiği Anadolu 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nce kabul edildi. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —