Tarih: 20.02.2024 10:06

ANADOLU YAKASININ EN BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİ CEVİZLİ’DE OLACAK

Facebook Twitter Linked-in

 

  Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Altayçeşme Mahallesi Muhtarı Hanife Arzu Toker’i ziyaret etti. Altayçeşme’nin sorunlarını dinleyen Kadem Başkan, Maltepe’de yapacağı projeleri anlattı.

 

Anadolu Yakası’nın en büyük gençlik merkezini Cevizli’de yapacaklarını söyleyen Kadem Ekşi, “Buranın arsası sadece 300 milyon dolar. Orası satıştaydı. Biz onu maliye hazinesine kaydettirdik. Kamuya kazandırdık. Anadolu yakasının en büyük gençlik spor merkezi orası olacak. Kütüphaneler, kafeler, spor salonları” diye konuştu.

 

“Yeni Atatürk Kültür Merkezi’ni yapacağız”

  Maltepe’ye kültür sanat alanında da yatırımlar yapacaklarını söyleyen Kadem ekşi, “Yeni Atatürk Kültür Merkezi’ni Maltepe’de yapacağız. Bunun onayını aldık. Kültür sanat faaliyetleri burada gerçekleştirilecek. Uluslararası organizasyonlar yapılacak” ifadelerini kullandı. 

 

“15 Bin Bina Toptan Göçmeye Matuf”

  Kentsel dönüşümde kırmızı alarm verdiklerini belirten Kadem Ekşi, “35 bina var Maltepe’mizde. Bunları 15 bin tanesi gerek zemin koşulları, gerek bina performansları nedeniyle toptan göçmeye matuf yapılar. Bunlara hızlı bir şekilde girmemiz lazım. Bu mesele bir tercih değil zorunluluk. Başıbüyük, Gülensu, Gülsuyu’nda bir girişim yapıldı ama başaramadılar. Onları hızla toparlayacağız. E-5 altı mahallelerimizde emsal artışı ile ilgili bir talep var. Onun da müjdesini Murat bey verdi. Bazı düzenlemeler kaldı. Onları hızlı şeklide ilk belediye meclisinde geçireceğiz. Kentsel dönüşüme hızla gireceğiz” şeklinde konuştu. 

 

“Botanik Park Yeni Cazibe Ve Çekim Merkezi Olacak” 

  Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi Botanik Park projenin Maltepe’ye büyük bir prestij kazandıracağını söyledi. 8.2 kilometrelik alana yapılacak dev projenin öneminden bahseden Ekşi, “İçerisinde millet bahçesi, spor kulüplerinin ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler, seyir terası olacak. O bölge özellikle çocukların ekolojik köy olarak da kullanabilecekleri, küçük hobi bahçelerinin de olduğu, dalındın meyve toplayabilecekleri bir yer olacak.  2 yılda bitecek.  Botanik Park Anadolu yakasının yeni cazibe ve çekim merkezi olacak” açıklamalarında bulundu. 

 

“Karavanpark Araç Mezarlığı Oldu”

  Sahilde bulunan karavanpark ile ilgili özellikle uyuşturucu konusunda şikayetler alındığını kaydeden Kadem Ekşi, “Sahilde karavan park diye saçma sapan bir iş yapıyorlar. Oralar araç mezarlığı oldu. Binlerce araç orada sağlıksız biçimde park ediyor. Emniyet Müdürümüz ve Kaymakamımız ile bu konuyu konuştum. Uyuşturucu problemleri orada yaygın. Çocukları korumamız lazım. Aksi halde evlatlarımızı çalıyorlar. Bu konuda ciddi çalışmayı hayata geçireceğiz” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —