Tarih: 15.03.2015 18:25

Ataşehir Gençlerinden Akif`e Yakışır Anma

Facebook Twitter Linked-in

 

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı dolayısıyla AK Parti Ataşehir Teşkilatı düzenlediği etkinlikle Mehmet Akif Ersoy’u andı. Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenen etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı ve ilçe teşkilatı ile Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon ve partililer katıldı. Mehmet Akif Ersoy ile ilgili kitap yazan, yazar Fahrettin Gün de etkinlikte Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bilgiler verdi.

Etkinlikte ilk olarak AK Parti Ataşehir Gençlik Kolları Başkanı Yasin Görgülü söz aldı. Yasin Görgülü, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın Türk milletinin şah damarı olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bir milletin yeniden varoluşunda çektiği çile ve sıkıntıların, verdiği destansı mücadelelerin tarifini yapan üstün nitelikli bir şairdir. Ataşehir gençliği olarak Mehmet Akif’in aziz hatırasını, ona yapılan haksızlıkları unutmayacağız. Onun bize aşıladığı ümmet bilincini, vatan aşkını kendimize şiar edineceğiz.”

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı da Yasin Görgülü’nün ardından yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy’u anarak, İstiklal Marşı’nı yazmanın, milli mücadele ruhunu benliğinde taşıyan Mehmet Akif Ersoy’a nasip olduğunu söyledi. Yağcı “Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selam Argon da Mehmet Akif Ersoy’un dürüst bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, “Sözlerinin arkasında durmuş, hiçbir şey için yolundan dönmemiştir. Bu özellikleri nedeniyle hala herkesin kalbinde yer alıyor” diye konuştu.

Etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy ile ilgili daha önce yayınlanmamış belgeler de sergilendi.

 Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Musa Bayındır okuduğu şiirde Allah`a ve Peygamber`e olan inancın okunmasından sonra Pensilvanya`ya göndermeler yapması salonu ayağa kaldırdı. 

AK Parti Milletvekili Metin Külün kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Külün konuşmasında 'Türkiye`yi yarına taşımaya çalışan AK Parti`nin türlü oyunlarla önünün kesilmeye çalışıldığı, bu halk bu millet her ne kadar izin vermemişse de bu oyunlar bu sıfatlar hala devam ediyor. Türkiye`nin yarınları olan gençler bunlara müsaade etmeyecektir. diye sözünü bitirdi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —