Tarih: 15.01.2017 22:42

Avrasya Tüneli Üsküdar´ı Uçardı

Facebook Twitter Linked-in

Avrasya Tüneli , Marmaray ve yeni metro hattı projeleri ile bölgenin değerini artıran ilçelerinin başında gelen Üsküdar  yatırımın yeni gözdesi oldu.  Avrasya Tüneli ve Marmaray´ın tarihi yarımada ile Üsküdar´ı birbirine bağlamış olması, Üsküdar ve çevresinin gelecekteki gelişmesi için önemli bir faktör olurken özellikle Koşuyolu-Altunizade bölgesi son 30 yıl itibarıyla Anadolu yakasının gerek iş hayatı gerek yerleşim bölgesi olarak en elit bölge olduğu bildirildi. Bölgenin kültürel potansiyeli ve tarihi dokusunu bozmadan ve buradaki yeşili muhafaza edilerek, Üsküdar´ı Üsküdar yapan değerleri koruyarak gerçekleştirilmesi en büyük sınav olacağı belitiliyor.  Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,  540 bin nüfusa sahip Üsküdar´ın İstanbul´un iki yakasını bir araya getiren önemli bir düğme olduğunu söyleyerek, “Avrasya Tüneli, Marmaray, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, deniz motorları, Üsküdar- Kabataş arasında yaya tünelinin yapılacak olması, 15 Temmuz Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasında yeni bir geçiş güzergahının projeleniyor olması, Üsküdar´a en önemli ulaşım merkezi olması özelliği kazandırıyor. Bu bölgede yatırım yapan iş işadamlarımız, başka bir yerleşim yerindeymiş gibi hareket etmemeli. Üsküdar´da nefes alan, Üsküdar´a nefes vermeli” dedi.

 Üsküdar´ın bir açık hava müzesi olarak tanımlayan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yeni yapılan Çamlıca Camii ve 380 metre olması planlanan Çamlıca Kulesi ile turizm bölgesi özelliklerinin güçleneceğini dile getirdi. Gerek yapılaşması gerek ikamet eden insanlar dikkate alındığında Koşuyolu Altunizade bölgesinin İstanbul´un kupon yeri olduğunu belirten Türkmen, “Yeni konut ve ticaret projeleri, özellikle sağlık alanında yapılan yatırımlar, bu bölgenin cazibe merkezi özelliğini artırmaya vesile oldu. Altunizade bölgemiz İstanbul´un her yerinden rahatça ulaşılabilecek noktada. Bu bölgede yapılacak yatırımların değeri İstanbul´un ortalamasının üzerinde artmaya devam edecek. Bir gerçek var ki, yatırımcıların cesurca fırsata dönüştürebileceği bir zaman sürecinden geçiyoruz” diye konuştu.

 2013´de yaptıkları plan çalışmasıyla Üsküdar´ın önünü açtıklarını belirten Türkmen, “Üsküdar´da kentsel dönüşümün adını ‘örnek dönüşüm´ olarak değiştirdik. Sebebi, Üsküdar sıradan bir ilçe değil. Üsküdar´daki komşuluk huzurunun, sıcaklığının devam etmesini istiyoruz. Üsküdarlılar Üsküdar´da kalsın istiyoruz. Yani ‘yerinde dönüşüm´ istiyoruz. Özellikle konut projelerinde 1 artı 1 dairelere sıcak bakmadığımız da ifade etmek isterim” dedi.

   

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —