Tarih: 21.08.2016 15:37

Avrupa´nın En Büyük Dönme Dolabı Harem´e Yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

İngiltere´nin başkenti Londra´da 2000 yılında açılan London Eye, 135 metre yüksekliğinde ve Avrupa´nın en yüksek dönme dolabı olarak biliniyor. Yılda 3 milyona yakın turistin ziyaret ettiği dev dönme dolabı İstanbul´a yapmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin (İBB) çalışmaları son aşamaya geldi. Mimari proje hazırlandı ve önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından tanıtımının yapılması bekleniyor.  Projenin ayrıntılarına ulaşan CHP´li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, dev dönme dolabın projesinin London Eye´ın da projesini yapan Arup Mühendislik tarafından hazırlandığını söyledi. Dönme dolabın yüksekliğinin 165 metre olacağını belirten Hüseyin Sağ “Kadir Topbaş´ın bir çılgın projesiyle daha karşı karşıyayız. Harem Otogarı´nın yerine yapılacak dev dönme dolap İstanbul´un tarihi silüetini tamamen değiştirecek” dedi.

Sağ, geçtiğimiz aylarda Anadolu Yakası için İBB Meclisi olarak kat sınırlaması çalışmalarına başladıklarını hatırlatarak bu 165 metrelik yapının tüm sınırları altüst edeceğini belirtti.

 Londra´da 2000 yılında açılan London Eye´ı yılda 3 milyona yakın kişi ziyaret ediyor. 135 metrelik yapının daha büyüğünün Üsküdar Harem Otogarı´nda yapılması planlanıyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —