Tarih: 09.03.2015 23:02

Aynur Doğan Türkülerini Kadınlar İçin Söyledi

Facebook Twitter Linked-in

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutlayan Maltepe Belediyesi, Aynur Doğan, ünlü Azerbaycanlı caz piyanisti, besteci ve müzikolog Salman Gambarov ve çocuk yaşta başladığı müzik çalışmalarını, kökenlerinin geldiği Koçgiri bölgesi üzerine yoğunlaştıran bağlama ve gitar üstadı Cemil Ooçgiri’yi Maltepelilerle buluşturdu.

Büyük ilgi gösterilen konserde salon, Maltepeli sanatseverlerle dolup taştı. Konser sırasında kısa bir konuşma yapan Aynur Doğan, 'Dünyaya barış ve özgürlüğün kadınlar üzerinden geleceğinden eminim. Hepinizin dünya kadınlar gününü kutluyorum' dedi.

 Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Cumhuriyet edebiyatımızın çınarı Yaşar Kemal için Aşık Veysel`in 'Kara Toprak' türküsünü seslendiren Doğan, seyircilerden büyük alkış aldı. Konserin bitiminde yoğun istek üzerine bir türkü daha seslendiren sanatçıya Maltepeliler, hep bir ağızdan eşlik etti.Yalı Mahallesi Açık Basketbol sahasında düzenlenen “Kadınlar Günü” konserinde de, Bedük, Suadiye ve Safa Zakir gibi isimler şarkılarıyla Maltepelilere, unutulmaz saatler yaşattı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —