Tarih: 16.04.2016 00:45

Boğaz Altında Yürüyüş Yolu

Facebook Twitter Linked-in

Topbaş, İBB Meclisi’nin Nisan ayı oturumlarının son  gününde, 2015 Yılı Faaliyet Raporu’nun oylanması öncesi yaptığı sunumda, çok önemli vizyon projelerini açıklayacağını söyledi. İstanbul’da devam eden metro yatırımlarının yanı sıra önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak metro hatları yatırımlarını anlatan Topbaş, ilk bir projeyi Meclis kürsüsünden açıkladı. Topbaş,  şu açıklamayı yaptı:

 

 “Üsküdar ile Kabataş arasında bir yürüme tüneli yapacağız. Üsküdar metrosundan çıkanlar, yüzeye çıkmadan, yürüme bandıyla Kabataş’taki metro istasyonuna gelecek. Oradan metroyla, Kirazlı’ya gidecek. Etiler’de finikülerle Aşiyan’a gidebilecek. D100 karayolu üzerinde Çobançeşme’den gireceğiz, Küçükçekmece’den çıkacağız. Haramidere’den girip Büyükçekmece’den çıkacağız. Dağları delip geçeceğiz. Söylediysek yaparız”. 

 

 

Topbaş, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün bulunduğu alanı halka açacaklarını söyledi. Park ve Bahçeler Daire Başkanı’na bu konuda talimat verdiğini ifade eden Topbaş, “Mevcut ağaçlar kesilmeden, rengarenk ağaçları tespit edip, bir bölümü kiraz ağacı yolu, bir tarafı erguvan yolu, bir yerde de hatmi çiçeği yolu yapacağız. Rengarenk bir park olacak' dedi.

8 AYRI RAYLI SİSTEM DAHA GELİYOR

 Kendi döneminde 145 kilometre raylı sisteme ulaştıklarını, 76 kilometre metro inşaatının da devam ettiğini anlatan Topbaş, “Toplam 100 kilometrelik 8 ayrı raylı sistemin hazırlıkları bitti. Bu hatları bir ay içerisinde ihaleye çıkıyoruz' dedi.


Topbaş`ın hazırlıklarını duyurduğu hatlar şöyle:

-Yenidoğan-Çekmeköy-Sultanbeyli: 16,7 kilometre
-Pendik-Kaynarca-Tuzla: 11,6 kilometre
-Bağcılar -Kirazlı-Halkalı: 10 kilometre
-Göztepe-Ataşehir-Ümraniye: 13 kilometre
-Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı: 10 kilometre
-Sefaköy-Başakşehir  Havaray Hattı: 15 kilometre
-Başakşehir-Kayaşehir: 6,5 kilometre
-Mahmutbey-Esenyurt: 17 kilometre
 
KARAKÖY`DEN HALİÇ`E KADAR BİSİKLET YOLU
Karaköy`den Haliç`in sonuna kadar 2 metresi bisiklet yolu olmak üzere 10 metre genişliğinde bir yürüme yolu yapmayı planladıklarını söyleyen Topbaş, 6 tane de yeni cep otogar yapacaklarını dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —