Tarih: 04.06.2015 14:11

Çocuklar Çevre İçin Yürüdü.

Facebook Twitter Linked-in

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla “Temiz bir çevre için yürüyoruz” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ünver, Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan, Maltepeli 250 öğrenci, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. Başkan Ali Kılıç’ın da eşlik ettiği ve Maltepe Belediyesi’nin önünden Organik Halk Pazarı’na doğru bir yürüyüşün de düzenlediği etkinlikte çocuklar, müzik, rengarenk balonlar ve çevre konulu pankartlar eşliğinde Organik Halk Pazarı’nı doldurdu.

Prof. Abdullah Türkoğlu Ortaokulu, Kazım Tunç ve Altayçeşme İlkokulu’ndan yaklaşık 250 öğrencinin katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Kılıç, “Sizleri canı gönülden kutluyorum. Daha bu yaşta çok duyarlı davranarak, çevrenize sahip çıkmanız oldukça önemli ve bizler açısından da büyük bir onur ve mutluluk” diye konuştu. Daha sonra çocukların yanına inerek belediyenin, çevreyle ilgili çalışmalarını başarılı bulup bulmadıklarını da soran Kılıç, “Bugün bizlerin değil sizlerin konuşma zamanı” diyerek, elindeki mikrofonu çocuklara uzattı ve onlara çevreyle ilgili sorular yöneltti. Çocuklardan aldığı cevaplarla mutluluğu gözlerinden okunan Kılıç, “Çocuklarımız oldukça duyarlı. Gelin sizlerle bir anlaşma yapalım. Bu yazın parklara gideceksiniz, oraları temiz tutun, hem de çöp görürseniz, o çöpleri mutlaka çöp kutusuna atın. Geri dönüşümleri de geri dönüşüm kutularına bırakın. Anne-babalarınızı da uyarın” dedi.

Maltepe Belediyesi’nin atık maskotları Çevko ve Malteperob’un da yer aldığı etkinlikte, geri dönüşüm, atık yağ, atık pil ve cam stantlarını ziyaret eden Kılıç, yetkililerden bilgi de aldı. Etkinlik, müzik ve çevre konulu tiyatro gösterisiyle son buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —