Tarih: 31.07.2016 12:18

Demokrasi Gazi´lerine Devlet Desteği

Facebook Twitter Linked-in

 15 Temmuz darbe girişimi milli iradenin kararlılığı ve cesareti sayesinde engellendi. Ancak ne yazık ki, hainler emellerine ulaşabilmek için sivil halkın üzerine ateş açma gibi canice eylemler gerçekleştirince çok sayıda şehit verildi. Şehitlerin yanında bu uğurda devletin bekası için çok sayıda yaralananlar da oldu. Maltepe Kaymakamlığı,  15 Temmuz´da gerçekleştirilmek istenilen darbe girişimine sokağa çıkarak canları pahasına tankların ve tüfeklerin karşısına durarak engel olmaya çalışan ve bu uğurda gazi olan  Maltepeli  vatanseverlere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  aracılığıyla sahip çıktı.

Darbe girişimi sonrası şehit yakınları ve yaralanarak gazi olan vatandaşlar için devlet, çıkardığı kanun hükmündeki kararname ile yardımda bulunacak. Bu bağlamda, Maltepe Kaymakamlığı da, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında sokağa çıkarak  demokrasinin kesintiye uğramaması için hayatları pahasına Vatan için kurşunların hedeflerine maruz kalan Maltepeli 8 gazisine sahip çıktı. Hastanelerde tedavileri devam eden ve taburcu olan 15 Temmuz Demokrasi gazilerinin ailelerine devlet tarafından nakdi yardım yapıldı. Maltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gazilik haklarıyla ilgili çıkacak mevzuata göre, devlet desteğinin devam edeceği öğrenildi.  

Ayrıca, Gazi Ailelerine destek olmak isteyen İşadamlarımız ve vatandaşlarımız Maltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfından bilgi alabilirler. 

Vatan için canlarını hiçe sayan Maltepe´nin gururu gazilerinin yaralandığı yerler: Boğaz Köprüsünde 16 Temmuz sabahı, tankın, TOMA´ya açtığı ateş sonucu yaralanan 3 kişi, Mecidiyeköy´de şarapnel parçaları ile yaralan 1 kişi,Tuzla´da darbecilerin açtığı ateş ile yaralanan 1 kişi, Maltepe köprüsünde dipçik darbeleriyle yaralanan 1 kişi, Cevizli´de Baransel kışlası önünde, tankın üzerinden düşerek yaralanan 1 kişi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —