Tarih: 05.12.2021 16:38

Dünya Türk Kahvesi Günü

Facebook Twitter Linked-in

Türk Kahvesi günü her yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmadı. Kültürümüzün bir parçası, özel günlerin vazgeçilmezi olan Türk Kahvesi´nin tarihi ve faydaları vatandaşlar tarafından hatırlatılıyor.

Türk Kahvesi Tarihçesi

Her ne kadar Kuzey Afrika kökenliyse de, 'kız isteme' ritüellerinden 'fal bakma' alışkanlığına kadar bir dizi gündelik hayat kültürünü de temsil eden Türk kahvesi, son yıllarda hazır (granül) kahvenin kazandığı yaygınlığa rağmen ´iktidar koltuğunu´ terk etmiyor. Kesin tarih tartışmalı olsa da, kahvenin bu topraklara 16. yüzyıl ortalarında Arap Yarımadası´ndan geldiği biliniyor. 

TÜRK KAHVESİ GÜNÜ MESAJLARI 

'Kahve acı aslında sevgi saklı adında acı tatlanır çünkü muhabbet var tadında 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Gününüz Kutlu Olsun!”

“Bugün, 500 yıllık kültürümüz Türk Kahvemiz´in Günü. Türk Kahvesi gününüz kutlu olsun”

“Bugün 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi günü! En keyifli sohbetlerin, en güzel toplanmaların baş tacıdır Türk kahvesi. Türk Kahvesi gününüz kutlu olsun”

“Kokusuyla, tadıyla, kırk yıllık hatırıyla… 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kutlu olsun” “Yıllardır kahve keyfinize eşlik etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü Kutlu Olsun.”

“Kahve acı aslında sevgi saklı adında acı tatlanır çünkü muhabbet var tadında.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —