Tarih: 15.12.2015 23:42

Eğitime 1 Milyonluk Tadilat

Facebook Twitter Linked-in

  Maltepe’de eğitimin daha sağlıklı ortamlarda yapılabilmesi için destek sözü veren belediye, eğitim birimlerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Belediyeye  bağlı ekipler tarafından, okulların iç ve dış cephe boyaması, elektrik ve su tesisatının yenilenmesi, pencerelerin yenilenip boyanması, anaokullarına çocuk oyun gruplarının yerleştirilmesi, okullardaki sert zeminlerin yapılması ve boyanması, asfaltlama, basket potalarının ve oyun alanlarının yenilenmesi, istinat duvarı, muhtelif noktalara tel örgülerin çekilmesi, çimlendirme ve ağaç dikimi, okul çatılarının izolasyonu, okul önlerine hız kesici set yapımı gibi pek çok çalışmaya imza atıldı. İlçe genelindeki 19 okulun cephe ve duvarları da,  çeşitli konseptlerle süslendi. Okul duvarlarında profesyonel çizimler gerçekleştirildi. Bu çizimlerde, doğal hayat, çevre, hayvan ve İstanbul konseptleriyle okullar, rengarenk bir hale büründü.   

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından okullarda gerçekleştirilen bu çalışmalar kapsamında; 2 bin ton asfalt, 130 metre istinat duvarı, 5 bin metrekare alanda boyama, 2 bin metrekare tretuvar ve taş kaplama yapımı, 50 metre merdiven kaplama, 100 adet yağmursuyu ızgarası ve 150 metre kanal, bin 500 metrelik alanda korkuluk ve tel örgü yapımı, 5 adet hız kesici, 60 metrekare sıva tamiratı çalışması yapıldı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Belediye olarak, öğrencilerimizin sağlıklı şartlarda okuması için elimizden ne geliyorsa yapacağız demiştik. Şimdi bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçedeki sorunlu okullar başta olmak üzere, birçok okulumuza elimizden geldiğince destek vererek, sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu desteğimiz, hız kesmeden devam edecek” dedi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —