Tarih: 21.10.2018 16:14

Ensar Vakfı 7. Türkiye Değer Ödülleri Sahiplerini Buldu

Facebook Twitter Linked-in

Ensar Vakfı, Değerler Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin işbirliğiyle, öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimlerine destek olmak, topluma yarar sağlayacak temel değerleri aşılamak için ödüller veriliyor.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Türkiye Değer Ödülleri´nin teması, 'Sabır' olarak belirlendi. 43 bin başvuru arasında dereceye girenlere ödülleri İstanbul´da törenle verildi. Geceye katılan Ensar Vakfı Genel Kurul Üyesi Bilal Erdoğan, sabır konusunun medeniyetimizin temel değerleri arasında olduğunu belirtti. 

Törende sabrın önemini anlatan Erdoğan, 'Aslında unutmamamız gereken bir gerçek herhalde bütün ömürlerimizin bu dünya hayatına sabretmekten ibaret olduğudur. Bu dünya bir lahza ve durak, bu duraktan sonra ulaşacağımız elbette sonsuz bir hayat. Bu dünya bir imtihandan ibaret, dolayısıyla ünlü bir söyleyiş var, Arapçada; ´Bu dünyada rahat yoktur.´ Bu dünyada rahat olmadığına göre, rahatı bulanlar da hüsranda olmaya mahkûmdurlar. Hakikaten bu sene güzel bir temayla Ensar Vakfı, Değer Ödüllerini taçlandırmış oldu.' diye konuştu.

 Bu projenin kendisi açısından önemine değinen Bilal Erdoğan, şunları kaydetti:

 'Birçok sivil toplum kuruluşunun okullarda çeşitli etkinlikler yaptığına şahit oluyoruz. Bu etkinlikler zaman zaman öğrencilerin zoraki katılımıyla gerçekleştirilebiliyor. Bu zorlamalar bazen öğrencide olumlu değil olumsuz karşılıklar bulabiliyor. Ancak öğrencinin öğretmeniyle birlikte gönüllü olarak katıldığı böylesine çalışmaların çok daha verimli olduğuna inanıyorum. Bu bakımdan bu projenin organizasyon şekli hakikaten örnek teşkil etmeli diğer projelere. Gerçekten değer ve eser olarak 43 bin başvuru. Hem çeşitli eserlerin çocuklarımız tarafından üretilmesini teşvik ediyor hem de öğretmenlerimizin takdir ettiği öğrencileri başka öğrencilere örnek olacak şekilde buraya sunmaları söz konusu oluyor. Bu bakımdan hakikaten Ensar Vakfımızı ve değerli eğitim merkezini, Milli Eğitim Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi´ni desteklerinden ötürü takdir ediyorum. İnşallah buradaki hikâyeler, aslında hüzünlü olacak buradaki hikâyeleri öğrenmek, ama o hüznün sonunda kendi hayatlarımıza birer umut penceresi açacağız.'

 Bilal Erdoğan, daha sonra lise kategorisinde birinci olan Trabzon Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Osman Balcı´ya ödülünü verdi.

 Ödül töreninde, ortaokul seviyesinden 3, lise seviyesinden 3 olmak üzere toplam 6 öğrenci 'Değer Ödülü' kategorisinde; 10 öğrenci de 'Eser Ödülü' kategorisinde ödüllerini aldı. Törende ayrıca, değer ödülü almaya hak kazanan öğrencilerin, günlük hayatları içindeki başarı öykülerini onların haberi olmaksızın değerlendirmeye taşıyarak ödül almalarını sağlayan 6 öğretmene de ödül verildi. .

  Programa İstanbul 1.bölge Koordinasyon başkanımız sayın Mükayil Bektaş ,Kadıköy Koordinasyon başkanımız sayın Ahmet Şanlıer, Kadıköy Ensar Vakfı Başkanı sayın Habib Kiraz ve yönetim kurulu üyeleri katılım sağladılar./resimler/2018-10/22/1615514350202.jpg/resimler/2018-10/22/1616086537903.jpg/resimler/2018-10/22/1616219350680.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —