Tarih: 11.06.2018 08:57

Erdoğan, Barack Obama´yı Nasıl Tuş Etti

Facebook Twitter Linked-in

ABD eski başkanı Barack Obama´nın  tüm ikili görüşmelerine katılan Ben Rhodes , ´Olduğu Gibi Dünya´ isimli kitabında Erdoğan ile  Obama arasında geçen çarpıcı bir diyaloğu aktardı. Kitapta anlatılanlara göre 2011´deki Birleşmiş Milletler genel kurul görüşmeleri sırasında Erdoğan, Obama´ya bir hayli zor anlar yaşatmış.

  Kitapta anlatılana göre 2011 yılında Erdoğan´la bir araya gelen Obama´nın ajandasında Filistin konusu da vardı.

Görüşme sırasında Erdoğan, Obama´ya bir yılda 180 derece nasıl dönüş yaptığını hatırlattı. Ben Rhodes´un aktardığına göre, Erdoğan Obama ile yaptığı görüşmede bıyık altından gülerek, Obama´nın BM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmasındaki Filistin bölümünü okudu.

Erdoğan meseleleri detaylıca tartışmayı seviyordu. Obama Filistinlilerin BM aracılığıyla savunulamaz olduğunu öne sürdü. 'İsrail ile  müzakere edilmeliydi' diyerek Güney Sudan´ı örnek verdi.

 OBAMA DONDU KALDI

 Bu sözlerin ardından Erdoğan´dan Obama´yı köşeye sıkıştıracak soru geldi. ´´Güney Sudan için Kuzeyin senelerce yaptırıma uğraması gerekti. Aynısını İsrail için de mi öneriyorsun?´´ diye sorunca Obama dondu kaldı. Erdoğan´a cevap veremeyen Obama tepkisini daha sonra Ben Rhodes´a ´Erdoğan´la tartışmaktan nefret ediyorum´ diyerek gösterdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —