Tarih: 19.05.2019 21:50

GALATASARAY ŞAMPİYON

Facebook Twitter Linked-in

Spor Toto Süper Lig´in 33. haftasında Galatasaray, Medipol Başakşehir´i konuk etti. Fatih Terim´in öğrencileri, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı karşılaşmayı Feghouli ve Onyekuru´nun attığı gollerle 2-1 kazanarak Süper Lig´de 22. kez şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

5. dakikada kazanılan korneri Belhanda kullandı. Fernando´nun kafa vuruşunda Mert Günok son anda topa müdahale ederken savunma meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

10. dakikada Muslera´nın vuruşu kısa düştü ve Bajic topa sahip oldu. Bu futbolcunun bekletmeden yaptığı vuruşta Muslera hatasını telafi ederek gole izin vermedi.

12. dakikada Belhanda´nın sağdan kullandığı kornerde iyi yükselen Luyindama kafayı vurdu ancak top az farkla auta çıktı.

17. dakikada Clichy´nin pasında iki rakibinden sıyrılıp ceza sahası son çizgisine inen Elia, penaltı noktası üzerine ortaladı. Burada iyi yükselen Bajic kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 0-1

40. dakikada kullanılan korner atışında savunmadan seken topu Marcao tamamladı ancak kaleci Mert gole izin vermedi.

44. dakikada Visca´nın soldan ortasında savunmadan seken topu İrfan Can ceza sahasına çevirdi. Marcao ile Muslera´nın anlaşmazlığı sonrasında boşta kalan topa Kudriashov dokundu ancak az farkla auta gönderdi.

47. dakikada Belhanda´nın kullandığı korner atışında iyi yükselen Feghouli kafayı vurdu, direkten dönen topu yine Feghouli röveşatayla tamamladı ve eşitliği getiren isim oldu. 1-1

55. dakikada soldan bindiren Onyekuru, savunmanın arkasına sarkan Belhanda´yı gördü. Defanstan önce topa dokunan Faslı futbolcu, skoru 2-1 yaptı. Ancak Başakşehirli oyuncuların itirazı sonrasında VAR´a danışan Cüneyt Çakır, pozisyon öncesinde Diagne´nin topu elle aldığına hükmederek golü iptal etti.

64. dakikada kazanılan serbest vuruşta Belhanda ceza sahasına ortaladı, Başakşehir savunmasından seken topu Onyekuru kafayla tamamladı ve takımını öne geçiren isim oldu. 2-1

75. dakikada Onyekuru´nun yerde kalması sonucu kazanılan serbest vuruşu Selçuk İnan kullandı. Bu futbolcunun direkt kaleye gönderdiği top yan direğe çarpıp auta çıktı.

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Fernando, Donk (Selçuk dk. 46), Feghouli (Linnes dk. 90+2 ?), Onyekuru, Belhanda, Diagne (Semih dk. 85 ?)

Yedekler: İsmail, Ahmet Çalık, Sinan, Linnes, Ömer, Emre Taşdemir, Yunus, Muğdat

Teknik Direktör: Fatih Terim

M.Başakşehir: Mert, Caiçara, Kudriashov, Mahmut, Clichy, Gökhan İnler, Emre (Mossoro dk. 29), Visca, İrfan Can (Adebayor dk. 70), Elia, Bajic (Robinho dk. 81 ?)

Yedekler: Volkan, Attamah, Napoleoni, Soner, Jojic, Uğur, Serdar Taşçı

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Goller: Bajic (dk. 17) (M.Başakşehir), Feghouli (dk. 47), Onyekuru (dk. 64) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Bajic, Adebayor, Mossoro (M.Başakşehir), Marcao, İsmail Çipe, Onyekuru, Selçuk (Galatasaray)

Fatih Terim 19. kupasını aldı

Hafta içi Sivas´ta Türkiye Kupası´nı kazanan ve bugün de 2018-2019 sezonunda ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray´da Teknik Direktör Fatih Terim, 19. kupasını kazandı.
Galatasaray´ın başında kariyerinde 4. dönemini geçiren Fatih Terim, kupa koleksiyonuna bir yenisi daha ekledi. 15 Mayıs Çarşamba günü Sivas´ta oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde Akhisarspor 3-1 ile geçerek kupaya uzanan sarı-kırmızılı takım, Başakşehir´i de 2-1 mağlup edip, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 22. şampiyonluğunu kazanan Galatasaray´da Teknik Direktör Fatih Terim de 19. kupa zaferine ulaşmış oldu.

Avrupa´nın iki numaralı kupasını kazandı

Türk futbolunda Avrupa´nın en büyük başarına Galatasaray´ın başında imza atan ve 200 yılında UEFA Kupası´nı kazanan Terim, bugüne kadar 7 Süper Lig, 3 TSYD Kupası, 3 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu kazandı. Sarı-kırmızılı takımın başına ilk kez 1996-97 sezonunda yapan tecrübeli çalıştırıcı, ilk döneminde 4 yıl üst üste şampiyonluk yaşadı. Terim, Türkiye Spor Yazarları ve Derneği (TSYD) Kupası´nda da 1997-98, 1998-99 ve 1999-2000 sezonlarında kupaya ulaştı. Türkiye Kupası´nı 1998-1999, 1999-2000 ve 2018-2019 sezonlarında kazanan takımın başında bulunan Terim, 1996 ve 1997 yıllarında Galatasaray´a Cumhurbaşkanlığı Kupası´nı kazandırdı.

Ligde son iki yılın şampiyonu oldu

Galatasaray´da 2002-2003 sezonunda başlayan ve 2003-2004 sezonunun son 8 haftasına kadar süren ikinci döneminde hiçbir kulvarda şampiyonluk yaşayamayan Terim, üçüncü döneminde üst üste 2 lig şampiyonluğu, 2 de TFF Süper Kupa şampiyonluğuna imza attı. Tecrübeli çalıştırıcı, Galatasaray´da geçen sezon Igor Tudor´un yerine göreve gelirken, dördüncü döneminde lig şampiyonluğuna ulaşmıştı. Terim, bu akşam Başakşehir karşısında adlığı 2-1´lik zaferlerle 2018-2019 sezonunu şampiyonluk unvanıyla birlikte, 19. kupasını kazanmış oldu.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —