Tarih: 29.08.2017 00:08

Gazetecilere Kapalı Zarf İçinde Para

Facebook Twitter Linked-in

Alınan bilgilere göre,  Maltepe´de hizmet veren  4 yıldızlı Otel sahibi ilçede bulunan yerel basın mensupları ile bir araya gelmek maksadıyla yemekli bir basın toplantısı düzenledi. İlçe bulunan basın mensuplarından sadece 7 veya 8 gazetenin temsilcileri katıldı. Basın mensupları ile bir araya gelmek amacıyla yemekli basın toplantısını düzenleyen 4 yıldızlı otel sahibi, yemek sonrası gazetecilere, içerisinde 500 TL bulunan kapalı zarf dağıttı. Toplantıya katılan basın mensuplarından sadece bir gazetenin temsilcisinin verilen zarfı etik bulmadığı için kabul etmediğini belirterek iade ederken, diğer gazetecilerin ise zarfı aldıkları belirtildi.

 4 Yıldızlı Otel sahibi Azmi Oktay´ın bir gazetecinin “Bir süre önce işletmesini yaptığı otelin kaçak ve ruhsatsız olduğuna dair bazı haberlerin basında yer aldığını hatırlatarak “Otelinizin ruhsatı varmı ? şeklindeki soruya  net bir cevap vermediği “Taşma var” şeklinde yanıt verdiği belirtildi. Gündemde Maltepe´de ruhsatsız çalıştırılan otellerin bulunduğu ve bu konuda hem ilçe belediyesinin hem ilçe Kaymakamlığı´nın hem de Emniyet Müdürlüğü´nün konuya duyarsız kalması tepkilere sebep olduğu bir dönemde kapalı zarf içerisinde gazetecilere para dağıtılması kafalarda “Ruhsatsız otel ile ilgili olarak olayın üstü örtbas edilmek mi isteniyor ?”  soru işaretlerini oluşturdu.

 Maltepe´de bulunan ve içlerinde 4 yıldızlı otelin de isminin geçtiği iddia edilen ruhsatsız otel tartışmalarının yapıldığı bir ortamda, basın mensuplarına içlerinde 500 TL´nin bulunduğu zarfların dağıtılmasının duyulması ilçede de tepki ile karşılandı.

 Daha önce de değişik tarih ve illerde buna benzer gazetecilere para dağılmış konu hem toplumda hem basın camiasında tepkilere yol açmıştı. Maltepe´de bulunan 4 yıldızlı otelin sahibi Azmi Oktay´ın bu tutumuna Gazeteciler Cemiyetinden ve STK´lardan nasıl bir tepki verileceği merak konusu oldu.   

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —