Tarih: 29.09.2024 00:31

GAZETECİYE SİLAHLI SALDIRI

Facebook Twitter Linked-in

  Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti(GGC) üyesi Meyser Tuncay,  iş yerinin önünde kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Aldığı kurşun darbeleri ile yaralanan Tuncay, saldırı sonrası kaçan saldırganın bulunularak adaletin önüne çıkarılmasını istedi. Saldırının üzerinden zaman geçmesine rağmen, eşkâli ve kamera kayıtları olan olayın failinin yakalanması çağrısında bulunan Gazeteci Tuncay’’ Benim kimse ile bir alıp vereceğim bir şey yoktur. Yıllardır gazetecilik yapıyorum. Hiç kimseye bir zararım yoktur. Saldırgından aniden yaklaşık ateş  açmaya başladı. Neye uğradığımı şaşırdırm. Ameliyeta altılar ve ayağına platin taktılar. Saldırının ne amaçla yapıldığını bilmiyorum “dedi.

 

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, olayın takipçisi olacaklarını açıkladı. GCG’den yapılan yazılı açıklamada bu saldırının faillerinin bir an önce yakalanıp yargı önüne çıkarılmasını talep etti.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Saldırganları bulun" çağrısı

“Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti üyesi Meyser Tuncay, 18 Eylül 09.35’te iş yerinin önünde oturduğu sırada kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramıştır. Şans eseri saldırıdan sağ kurtulan Tuncay’ın bacağına isabet eden iki mermi sonucu yaralanmış ve hastanede teAdavi altına alınmıştır. Bacağına platin takılan üyemiz taburcu edilmiş olup, sağlık durumu iyiye gitmektedir.

 

Ancak, güvenlik kameralarının önünde gerçekleşen bu menfur saldırının failleri, aradan geçen 10 güne rağmen hâlâ yakalanamamıştır. Kameralarda yüzleri net bir şekilde görülen bu saldırganların hâlâ yakalanmamış olması, meslektaşımızın can güvenliği konusunda ciddi endişelerimizi artırmaktadır. Saldırganların yarım kalan işlerini tamamlamak üzere geri dönmeyeceklerinin garantisi yoktur.

Üyemiz Meyser Tuncay’a yapılan bu hain saldırıyı kınıyor ve hem üyemizin güvenliği hem de adaletin sağlanması adına sorumluların derhal yakalanıp yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz.”

 

Saldırıya uğrayan Meyser Tuncay’ın hastanede tedavisi devam ediyor. 

 

 

 

   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —