Tarih: 05.10.2018 10:11

´Halk Kart´ Kimlere Verildi, Sayısı Neden Sır Gibi Saklanıyor ?

Facebook Twitter Linked-in

Maltepe Belediye Meclisi, Ekim ayı ilk oturumunu Ali Kılıç başkanlığında gerçekleştirdi. AK Partililerin önerge bombardımanının yaşandığı toplantıda zaman zaman gergin anlar yaşandı. AK Partili Ufuk Yıldız´ın ‘Halkkart´ meselesini açmasıyla birlikte gerek Yıldız´la Başkan Ali Kılıç arasında gerekse iki parti grubu arasında hararetli tartışmalar yaşandı.

/resimler/2018-10/5/1017181879712.jpg

 

 

“NEDEN KİŞİ SAYISINI AÇIKLAMIYORSUNUZ?”

Konuyu Meclis gündemine getiren Ufuk Yıldız şunları söyledi: “Maltepeli vatandaşlara Halkkart verdiğinizi iddia ettiniz. Bunun için Kılıçdaroğlu´nu Türkan Saylan Kültür Merkezi´ne çağırdınız. Bu konuyu haber yapabilmek için ulusal ve yerel basının tamamını çağırdınız. Ve oraya Halkkart vereceğinizi iddia ettiğiniz Maltepeli vatandaşları da çağırdınız. Ama bizim ´Kaç kişiye Halkkart verdiniz´ şeklindeki soru önergemize ´Biz şov yapmıyoruz, insanları teşhir etmiyoruz. Bu yüzden kaç kişiye Halkkart verildiğini açıklamıyoruz´ dediniz. Bu bizim aklımızla alay etmektir. Biz size ‘kime kart verdiniz´ demedik, oturdukları yeri sormadık. Sadece ‘kaç kişiye verdiniz´ dedik. Şov yapmama işini Kılıçdaroğlu´nu oraya çağırmadan önce düşünecektiniz. Şov yapmama işini Halkkart vereceğinizi iddia ettiğiniz vatandaşları basının önüne çıkarmadan önce düşünecektiniz.” 

ALİ KILIÇ SİNİRLENDİ!

En büyük tartışma ise AK Partili Ufuk Yıldız´ın daha önce sordukları ´Kaç kişiye Halkkart verildi´ sorusuna belediye tarafından verilen cevabı okumasıyla yaşandı. Başkan Ali Kılıç sinirlendi ve cevabın okunmamasını istedi. Ufuk Yıldız ise buna rağmen belediyenin verdiği şu cevabı okudu: ‘Halkkart şu anda verilmeye devam ediyor. İkinci etap için müracaatlar alınmaya başlanmıştır.´

“BU CEVAP MALTEPELİLERİN AKLIYLA ALAY EDİYOR”

Ufuk Yıldız´ın belediye tarafından soru önergelerine verdiği cevabı okumasıyla iki parti grubu arasında da tartışma alevlendi. AK Partili Yıldız daha sonra şunları söyledi: “Bu cevap sadece benim aklımla değil Maltepelilerin aklıyla da alay ediyor. Ben bu soruyu kendi şahsım adına değil, kamuoyu adına, Maltepeliler adına soruyorum. CHP´nin resmi internet sitesinde 432 kişiye Halkkart verildiği yazıyor. CHP yanlış haber mi veriyor? Yanlışsa neden düzeltmediniz? Halkkartı Maltepe´de kaç kişiye verdiniz?” Ufuk Yıldız´ın soru önergesi başkanlık makamına oybirliğiyle havale edildi.

/resimler/2018-10/5/1014036875828.jpg

 

 

HASAN HAYRİ ŞENGÜL YİNE GÜNDEMDE

Belediye meclisinde tartışmaların alevlendiği bir başka önerge ise hemen her ay meclis oturumlarında gündeme gelen eski Başkan Yardımcısı Hasan Hayri Şengül´ün ‘terörden´ 10 yıl hapis cezası alması ve şu anda cezaevinde olması. AK Partili Ufuk Yıldız, Başkan Ali Kılıç´ın ‘suç kanıtlanması halinde istifa edeceğini söylediği´ iddiasında bulundu. Yıldız ‘istifa edecek misiniz´ diyerek çağrısını yineledi.  Ali Kılıç ise Ufuk Yıldız´ın “Maltepe Belediyesi terör örgütleriyle anılıyor” sözlerine “Size iade ediyorum, haddinizi aşıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Yıldız ise “Ben görevimi yapıyorum” cevabını verdi. Ufuk Yıldız ayrıca, meclis toplantılarıyla ilgili yapılan kamera kayıtlarının 4 buçuk yıldır kendi parti gruplarına verilmediğinden yakındı.

/resimler/2018-10/5/1014479220538.jpg

MATAŞ´TA ‘KÂR´ OYUNU MU VAR?

AK Parti grubu tarafından verilen bir başka önerge, MATAŞ A.Ş. ile ilgiliydi. Önergenin sahibi AK Partili Hülya Türüng, daha önce konuyla ilgili verdikleri önergede MATAŞ´ın kârını ve sermaye taahhütlerinin yerine getirilip getirilmediğini sorduklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Verilen cevapta 2017 kârı 400 bin TL. Yani Sayın Başkanın imzaladığı cevapta kâr 400 bin TL´dir. MATAŞ´ın vergi levhasına göre ise MATAŞ zarar etmiş olarak görünmektedir. Bu resmi bir belgedir. Eğer bu belge doğruysa Başkan´ın beyanı mı yanlıştır? Eğer Başkan´ın beyanı doğru ise 400 bin TL nerededir?”

Soru önergelerinin ardından gündeme geçildi. Rutin gündemlerin ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından meclis oturumu sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —