Tarih: 29.07.2017 13:55

Her Sokakta Müzik Yankılanıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Maltepeli müzisyenler Maltepe Belediyesi tarafından başlatılan ´Sokağın Ritmi´ projesiyle halkın yoğun olarak bulunduğu alanlar ile pazarlarda seyyar sokak konserleri vermeye başladı. Proje kapsamında iki ayrı müzik grubu, farklı alanlardaki müzikleri Maltepelilerle buluşturuyor. Türkiye´nin ilk kadın tulum sanatçısı Filiz İlkay Balta ve grubu ile Blues & Jazz müzisyenlerinden oluşan Deepnote grubu, semt pazarlarında, parklarda ve meydanlarda performanslarını sergiliyor.

 Tulum, bateri, davul, akordeon, bas gitar ve akustik gitar gibi enstrümanlarla sokaklarda Maltepelilerle buluşan müzisyenlere, vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Maltepelilerin ilgisini çeken uygulama ilk olarak Maltepe´nin Küçükyalı ve Girne Mahallelerindeki halk pazarında yapıldı. Alışveriş yapmak amacıyla pazara gelen vatandaşlar bir anda karşılarında müzik çalan grupları görünce neye uğradığına şaşırdı. Kısa sürede şaşkınlığı üzerinden atan vatandaşlar kendilerini müziğin ritmine bırakarak alışveriş yaptı.Bazı vatandaşlar müzik çalan grupları cep telefonuyla görüntülerken bazı vatandaşlar ile pazarcılar da müzik eşliğinde oyun oynayarak horon tepti.

  Maltepeli müzisyenler, önümüzdeki günlerde de pek çok mahallede halkın karşısına çıkarak sürpriz yapmaya hazırlanıyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —