Tarih: 10.01.2022 15:32

İBB´nin 945 Milyonluk Reklam Bütçesi Kimlere Veriliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle yerel basın temsilcilerine yeni ilçe merkezinde bir davet vererek basın gününü kutladı. Gazeteci ve CHP İstanbul Milletvekili Enes Berberoğlu´nun da katılarak yerel basın mensuplarıyla bir araya geldiği buluşmada yerel basın sektörünün sorunları, beklentileri ve talepleri konuşuldu.   İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin yerel basını adeta yok saydığını ifade ederek eleştirilerini dile getiren Yerel Basın mensupları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun göreve geldiği günden bugüne kent genelindeki yerel basın kuruluşları veyahut temsilcileriyle  bir araya gelme tenezzülünde dahi bulunmadığı belirtildi.

 

MİLYONLARCA LİRALIK REKLAM VE TANITIM BÜTÇESİ KİMLERE VERİLİYOR?.

 

Yerel basın mensuplarından ve aynı zamanda Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Baylan Enes Berberoğlu´na eleştirilerini dile getirerek,  İBB meclisinde de eleştiri konusu olan 945 milyon liralık 2022 yılı reklam ve tanıtım bütçesinden geçtiğimiz yıllarda yerel basına tek bir kuruş dahi ayrılmadığını söylediler.

 

İBB´nin milyonlarca liralık reklam ve tanıtım bütçesinin kimlere verildiği konusunda bir açıklama yapılması gerekliliğine vurgu yapan Baylan “İBB maalesef yerel  basına ilgisiz kaldığı gibi  hak ettiği değeri de vermiyor. Kamuoyuna milyonlarca liralık reklam ve tanıtım bütçesinden yerel basına kaç kuruş pay ayrıldığının sorgulanması gerekiyor. Toplumsal kutuplaşmanın da etkisiyle ulusal medya karpuz gibi ortadan ikiye ayrılmışken; ne yandaş ne de candaş olmamak için direnen yerel basın ne yazık ki kimseye yaranamıyor” dedi.

 

BERBEROĞLU;“İLGİLİ MERCİLERE İLETECEĞİM”

 

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, yerel basın sektörüne ilişkin tüm serzenişleri ve talepleri tek tek not ettiğini ve gerek TBMM´de gerekse diğer yetkili organlarda çözüm odaklı girişimlerde bulunacağını söyledi. Berberoğlu, kendisinin eski bir gazeteci olduğunu kaydederek; “Bugün burada sizlere bir araya gelmemizdeki amaç siz yerel basınımızı dinlemek, anlamak ve sorunlarına çare olabilmek. Alamadığınız haklarınızı, her geçen gün artan kağıt maliyetlerini, giderlerinizi ve tüm çalışma şartlarınızı biliyoruz. Parlamentoda bu yönde düzenleyici teklifler veriyoruz lakin iktidar tarafından çoğunluğuyla ret ediliyor. Meclis kürsüsünden basının sorunlarını ve çözüm önerilerimizi her fırsatta dile getiriyorum. Sorunların çözümü için bizler kararlılıkla ve yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —