Tarih: 01.06.2016 14:30

İlk Kültür Gezisi Bursa´ya

Facebook Twitter Linked-in

 

  Gençlerimizin farklı kültürleri yerinde görerek o kültürleri tanımaları ve o yörenin insanı ile bire bir temas kurabilmelerini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünün düzenlendiği Şehirler ve Kültürler -Yörelerimiz projesi kapsamında, Maltepe Gençlik Merkezi Maltepe´li gençlerin farklı kültürleri tanımalarını için geziler düzenliyor. Bu kasmamda Gençlik Merkezi, 2015 yılında yaklaşık 4500 Maltepeli genci çeşitli yöre gençleriyle bir araya getirmiş, o yörenin hala kaybolmamış kültürlerini ve tarihi yapılarını tanıma fırsatı sunmuştu.   

Bu yılda aynı şekilde gezilerini sürdürmek isteyen Gençlik Merkezi ilk gezisini Bursa´ya düzenledi.  Bursa gezisi ile gençlerimiz, Tarihe beşiklik etmiş şehirlerden birisi olan Bursa´nın Ulu camii, Tophanesi, Yeşil Camii, Türbeleri, Hacıvat ve Karagözü, Cumalı Kızık Köyü gibi tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görme imkanı buldular.

Gençlik Merkezi Tarih Kulübü üyeleri de tarihi yarımada gezisi gerçekleştirdiler.
Tarih Kulübü üyeleri rengarenk lalelerle gelin gibi süslenmiş Gülhane Parkı ile başlayıp, ardından asırlara meydan okuyan ihtişamıyla göz kamaştıran Ayasofya Müzesi´ni ziyaret ederek gezilerini sürdürdüler. Daha sonra Osmanlı İmparatorluğunun yaklaşık 400 yıl yönetildiği, her köşesi tarih kokan, konumu itibariyle muhteşem manzaraya ve güzelliğe sahip Topkapı Sarayı Müzesi´ni ve manevi atmosferi ile ünlü Sultanahmet Camii´ni ziyaret ederek gezilerini sonlandıran gençler gezinin çok yararlı olduğunu söyleyerek ”Tarihi sadece kitaplardan okuyarak öğrenemezsiniz. Tarihi mekanları, yerleri o eski yaşanmışlıkları yerinde gidip görüp o ortamı hissetmek, yaşamak gerekir. Biz Maltepe Gençlik Merkezi Tarih Kulübü üyeleri olarak bu tür gezilerimizi sık sık yaparak tarihimizi daha yakından tanımak için çaba sarf edeceğiz” belirttiler.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —