Tarih: 08.07.2021 13:26

ISLAHI BİTTİ DENİLEN DEREDE HER GÜN KAMYONLARCA ÇÖP ÇIKIYOR

Facebook Twitter Linked-in

5 Haziran Dünya Çevre gününde yapılan açılış töreni ile Kurbağalıdere´nin eski ve yeni halinin fotoğraflarının yer aldığı sergi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun katılımı ile yapılmıştı.  Derede ıslah çalışmalarının sona erdiğini ve Kurbağalıdere´de balık olacağını müjdesini veren İmamoğlu açılışta yaptığı konuşmada  “Bugün Kurbağalıdere´deyiz. Yaptığımız ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarıyla dere balıkların yüzdüğü, su sporları yapılan, çevresinde bisiklete binilen bir yaşam alanına dönüştü. Burada ciddi bir emek var. Geçmişte de yapılmış işler var ama çok yavaştı, biz hızlandırdık. Her şey çok güzel olacak, bunu sakın unutmayın” demişti.  

Ancak tüm açıklama ve çalışmalara rağmen Kurbağalıdere´de bir türlü kesin sonuca gidilemiyor. Yıllarca süren ıslah çalışmaları ve harcanan milyar bazında paralar, istenilen sonuç alınamazken, İmamoğlu´nun dediği gibi her gün balık yerine kamyon dolusu çöp çıkarılıyor. Çevre sakinlerini isyan ettiren görüntü ve çevreye yaydığı kokulara isyan ediyor. 

 

Kadıköy sahil şeridinde bir taraftan müsilaj temizleme çalışmaları ile kıyı temizliği yapılırken,  İBB´nin daha ciddi tedbir almasını isteyen çevre sakinleri “Bu iş böyle gelip boy gösterip İslah çalışması bitti her yer balık dolacak demekle olmuyor. Konunun bir an önce çözülmesi ve dereyi kirletenlere yönelik te caydırıcı cezaların verilmesini istiyoruz. Her gün gözümüzün önünde balık yerine kamyonlar dolusu çöp çıkıyor. Artık evimizde rahat ve kokusuz bir ortamda oturmak istiyoruz” şeklinde tepki gösterdiler.

 

/resimler/2021-7/8/1329264928464.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —