Tarih: 14.02.2023 18:52

İstanbul'da fay hattı hangi ilçelerden geçiyor?

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük depremin ardından Türkiye’nin en kalabalık nüfuslu ili konumunda bulunan İstanbul’daki risk durumu sorgulanıyor. İstanbul Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde yer aldığında risk açısından 2 ve 3. grupta bulunuyor. İstanbul’un üzerinde bulunduğu hat Tekirdağ-Şarköy açıklanlarından Marmara Ereğlisi’nin açıklarına kadar uzanmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 39 ilçeye ait deprem tehlikesi ile kentsel üst yapı-altyapı ve unsurlarının risk analizleri ve haritalamalar “ stanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi “ ile ortaya konmuştur. İşte, İlçe ilçe İstanbul deprem risk durumu

 

Kuzey Anadolu Fay hattı bulunan İstanbul’da risk haritası görselde olduğu gibidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul’da bulunan 39 ilçeyi ait analizi son olarak 2019 yılında güncelledi.

İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminleri İlçe Kitapçıkları”, ilçelere ait deprem tehlike analizlerini, kentsel üstyapı ve altyapı unsurlarının risk analizlerini sunmak amacıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü (DEZİM) ile Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı iş birliği ile hazırlanan “İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi” (İBB-KRDAE, 2019) verileri ve sonuçları kullanılarak, 2020 yılında hazırlanmıştır.

 

Bu kapsamda, İstanbul’daki 39 İlçeye ait deprem tehlike ile kentsel üst yapı ve alt yapı unsurlarının deprem risk analizlerini üretmek amacı ile ilçelere özel analizler ve haritalamalar yapılmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ili olası deprem kayıp tamnlerinin güncellenmesi projesi 2019 yılında hazırlandı. 7.5 büyüklüğündeki deprem senaryosu için elde edilen deprem kayıp tahminleri, ilçeler için özelleştirilmiş her ilçe için üstyapı ve altyapı hasarları, can kaybı ve yaralı sayısı tahminleri, yol kapanma analizleri ve geçici barınma ihtiyaçları hesaplanmış ve ilgili haritalar üretilmiştir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —