Tarih: 18.04.2020 14:21

KADIKÖY BELEDİYESİ´DEN 23 NİSAN PROVAKASYONU

Facebook Twitter Linked-in

 

Covid 19 tedbirleri kapsamında 31 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Kadıköy Belediyesi görevlileri; Kadıköy Kaymakamlığı´ndan izin almadan sokaklarda bando çaldığı ve sokağa çıkma yasağını ihlal etti.  Kadıköy sokaklarında otobüs üzerinde bando çalarak 23 Nisan´ı kutlamaya kalkışması üzerine , devreye giren Kadıköy Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlık yapılan işlemin suç teşkil ettiği gerekçesi ile program iptal edildi.   İstanbul´un yaşlı nüfus sayısı en fazla ilçesi olması sebebi ile Kadıköy Belediyesi´nin yaşlılara ekmek, su ve sıcak yemek dağıtmak yerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı üzerinden provakasyon yapması büyük eleştirilr sebep oldu.  

 Kadıköy Belediyesi görevlilerinin Umumi Hıfzıssıhha Kanunu´nun 282. maddesini ihlal ettikleri bildirildi. Söz konusu kişilere üst sınırdan para cezası verildi ve 3 bin Türk Lirası idarî para cezası kesildi.

Umumi Hıfzıssıhha Kanunu´nun 282. maddesinde; 'Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, ikiyüzelli Türk Lirasından bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir' deniliyor.

 

HUKUKÇU BAŞKAN, KANUNLARI HİÇE SAYDI

Sokağa çıkma yasağı ve Koronavirüs salgınına rağmen, kanunları çiğneyerek, sokaklarda gösteri yapmaya kalkışan Kadıköy belediyesi başkanı, hukukçu olmasına rağmen, nasıl böyle bir hatayı yapabildiği ise tartışılıyor. Kadıköy Belediye Başkanı avukat Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Kaymakamlığı´ndan izin almadıklarını görmezden gelerek sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada “Kadıköy Kaymakamlığı´nın aldığı kararla, bugün başlattığımız 23 Nisan etkinliklerini iptal etmek zorunda kaldığımızı duyuruyor, bu anlayışı ve kararı kamuoyunun takdirine bıraktığımızı, ilan ediyoruz. Ulusal egemenliğimizi kutlamamıza kimse engel olamayacak' iddiasında bulundu. Hukukçu bir başkanın hukuku hiçe sayarak yaptırdığı kutlama girişimini de  provokatif açıklamaları ile savunmaya kalkışması ise dikkatlerden kaçmadı 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —