Tarih: 17.10.2019 18:17

KADIKÖY´DE BAŞÖRTÜSÜNE SALDIRI DAVASINDA KARAR

Facebook Twitter Linked-in

 
24 Haziran seçimlerinde Kadıköy Şehit Murat Özyalçın İlkokulunda  oy verme işleminin başlayacağı sırada, AK PARTİ Kadıköy ilçe yönetim kurulu üyesi ve seçim işleri başkan yardımcısı, aynı zamanda  AK PARTİ temsilcisi olarak Kadıköy ilçe seçim kurulu üyesi olan Zeynep Yıldırım´ın başörtüsü çekilmiş, saldırı polis ve kamera kayıtları aracılığıyla tespit edilen şahıs S.G. hakkında ceza davası açılmıştı. İstanbul Anadolu 18. Asliye Ceza mahkemesinde yapılan yargılamada karar duruşması yapıldı. Duruşma sonucunda verilen mahkumiyet kararında; sanık S.G. “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayarak kamu barışını bozmaya elverişli fiili nedeni ile Türk Ceza Kanunu´nun 216/3. maddesinde düzenlenen suçu işlediği” gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Verilen hapis cezası mahkeme tarafından Adli para cezasına çevrildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, “Hak yerini buldu, bu dava sadece partimiz mensubu başörtülü arkadaşımıza değil onun şahsına onuruna ve dini değerlere yapılmış bir saldırıyla ilgili olması nedeniyle çok önemliydi. Bu çirkin saldırının hukuk önünde karşılıksız kalmaması gerekirdi. Mahkeme tarafından mahkumiyet kararı verildi. Baskıcı ve tahammülsüz zihniyetle mücadelemiz devam ediyor. İlçe yönetim kurulu üyemize karşı işlenen bu nefret suçunun karşısında olduk ve davanın sonuna kadar takipçisi olduk.
Başörtüsünden dolayı kişisel hak ve özgürlüğüne saldırarak uygulanan şiddet ,bir tahammülsüzlük ve baskıcı zihniyetin tezahür halidir” şeklinde konuştu.
 
Ceza davasını AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Akın İlhan ve parti teşkilatı takip etti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —