Tarih: 30.08.2019 23:11

Kadıköy´de Belediyenin İlgisizliğinen Dolayı Tırtıl Bastı

Facebook Twitter Linked-in

Kadıköy´de bir çok mahalle, tırtıl istilasına maruz kaldı. Suadiye, Göztepe, Bostancı başta olmak üzere değişik mahallelerde  sokak üzerleri ve parklardaki ağaçların yapraklarını yiyen ve apartmanların duvarlarına yuva yapan tırtıllar, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Tırtıllar sebebi ile belediyeye şikayet yağdıran vatandaşların başvurusu ise genellikle sonuçsuz kalıyor. Yeterli ilaçlama yapmayan ve dolayısıyla sayısız ağacın zarar gördüğü böylesi bir olaya duyarsız kalınmasına tepki gösteren vatandaşlar ”Bu yıl tırtıl istilası  yaklaşık 3 ay evvel başladı. Bu konudan çok şikâyetçiyiz. Belediye yeterli çalışmıyor.  Yumuşak yapraklı ne tür ağaç varsa hepsine zarar veriyorlar. Tırtıl istilasından bunaldık. Belediyeyi çalışmaya ve vatandaşla ilgilenmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştular.

Kadıköy Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Amerikan Beyaz Kelebeği tırtılıyla mücadele verdiklerini ve bu kapsamda biyolojik bir yöntemle tırtıllarla baş etmeye çalışıldığı belirtildi.

 

 Belediyenin konuya duyarsız kalması ve yeterli ilaçlama yapılmamasından dolayı aşağıdan binalara üst kısmına sürü halinde tırmanan tırtıllar ilginç bir görüntü oluşturuyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —