Tarih: 07.04.2017 10:20

Kadıköy´de bulunan 57 Sivil Toplum Kuruluşu 16 Nisan referandumunda “Evet “ oyu kullanacaklarını açıkladılar.

Facebook Twitter Linked-in

 Kadıköy´de 57 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu “Kadıköy Evet Platformu “  İskele Meydanında basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin halk oylamasında “EVET” oyu kullanacaklarını  açıklayan binlerce Kadıköylü´de basın açıklamasına destek verdi.  

Kadıköy´ün ve Türkiye´nin önemli Konfederasyon, Federasyon ve Derneklerinin oluşturduğu Kadıköy Evet Platformu  adına basın açıklamasını Platform Başkanı Av.Aydoğan Ahıakın yaptı. 16 Nisan halk oylamasının hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Ahıakın şunları söyledi ;

 /resimler/2017-4/7/1429263349737.jpg

 “Platform olarak Referans noktamız   özgürlüklerimiz ve demokratik haklarımızdır. Hiç bir siyasi parti veya oluşumun güdümünde olmadan, motivasyonunu milletten ve Kadıköylülerden  alan sivil bir oluşum olarak hareket ettiğimizi belirtmek isteriz.   Her 10 yılda bir darbe üreten sistemi, Koalisyonları, Siyasi krizleri, Ekonomik Krizleri, Vesayet Odaklarını, Bürokratik Vesayeti, Sıkıyönetimleri, Çift Başlılığı, Terörü, Erken Seçimleri, darbe ve muhtıralar tarihin tozlu sayfalarına göndermek istiyoruz. Gençlere siyasette alan açılması için , kalıcı siyasi istikrar , güçlü yürütme, yargının sivilleşmesi , yargının bağımsızlığı, güvenlik ve huzurlu Türkiye için Evet diyeceğiz. Bu nedenle Kadıköy Evet Platformu alarak Oyumuz “ Evet “ olacaktır”

 

Basın açıklamasından sonra 57 STK´nin Üyeleri ve binlerce Kadıköylü uzun süre

Kadıköy Meydanında  bayrak şovlarıyla Evet mesajı verdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —